Å Reise På Ferie Til Antarktis ?

Vi vet alle at historien om Roald Amundsen, som gikk reiste om kapp med engelskmannen Robert Scott til å nå Sydpolen først. På 14. Desember 1911 var målet nådd og rivaler slått, og Amundsen hadde plassert det norske flagget på den legendariske pol. Til tross for at kontinentet er spennende historier, Antarktis er ikke noe sted å gå på jakt etter kulturelle opplevelser. Dette er mennesketom natur og utslett av dyr og fugler.

Antarktis geografi
Antarktis er verdens femte største kontinentet, og er omtrent dobbelt så stort som Australia. Landskapet består ikke overraskende av is og snø, så langt øyet og fantasien gå. Kun 2 % av Antarktis-området er fritt for is. I vinter pakket kontinentets bredder i en 3 meter tykt lag med is om sommeren de er omgitt av oppdateringspakken is. Kontinentets hjemme er dekket av 2 km tykt islag som har oppstått på snø, som er klemt i en massiv is massen gjennom millioner av år. Det er fra regelmessige is ras fra enorme isfjell overalt, som, i motsetning til det arktiske isfjell er flatt, men kan bli opp til 150 km lang. Verdens største isbre, selvfølgelig, hjemme i dette enorme øya skap. Den store Lambert breen er 60 km lang, over 400 km lang og 2 ½ km tykk. Antarktis største geologisk mysterium er dens varme innsjøer som er skjulested under isen. I enkelte innsjøer er det vann overflaten ved 4 ° varm og frisk, mens videre nedover er 26 ° varmt og salt.

Vindmøller og klima i Antarktis
Havet rundt Antarktis, er rike på plankton og veldig næringsrik for både små dyr og planter på havbunnen, fisk og pattedyr i vannet og fuglene i luften, ankommer i Antarktis i løpet av sommeren for å gyte. En fugl, som må være helt gal med Antarktis plankton er havternen. Det raser i de arktiske områdene rundt Nordpolen. Dyr og fugler er det nok av Antarktis, men planter er ikke med litt mer. Bare litt mose tør å være langs kysten i løpet av den korte sommeren. Antarktis klimaet er kaldere enn Arktis “, mens kontinentet er enorm storm. Vind styrker på opptil 100 meter pr. andre er ikke uvanlig. Alvorlighetsgraden av været topper i vinter, og det er ikke tiden å reise til Antarktis. Det altomsluttende mørke brytes bare i korte perioder hver dag, og kulda er så ekstreme at det kokes vann på et øyeblikk forvandlet til en sky av is og snø om emnet opp i luften. Sommeren fra november til februar er det usannsynlig å slå vakker med sollyset som spiller på isen overflate nesten hele døgnet, og en sprelsk aktivitet blant fugler, pingviner, sel og hval. Når kysten er temperaturen rundt frysepunktet i løpet av de hotteste månedene, og om lag 20 ° i den kaldeste.

Antarktiske sine territorier
Utforsking av fjernt kontinent i sør ble virkelig satt i gang ved James Cook ble den første seiling i havområdene rundt Antarktis i 1770’erne. Den første ekspedisjonen til norsk land ble ledet av Leonard Kristensen og gikk i 1895. Nordmennene var generelt ganske foran kurven med hensyn til Antarktis, og i 1911 nådde Roald Amundsen ble den første Sydpolen seg selv etter 2 ½ måned hard tur med hundesleder fra kysten av kontinentets senter. Landene Australia, Frankrike, New Zealand, Chile, Storbritannia, Argentina og Norge har delt Antarktis imellom i trekantformet territorium, med en topp på Sydpolen. Til tross for en del uenighet om hvor territorielle grenser er, er de syv landene ble enige om kun å bruke Antarktis vitenskapelige aktiviteter, og forbyr alle former for militære øvelser og trinnene er tatt for å beskytte dyre- og plantelivet på kontinentet. Rundt 5000 forskere fra flere land nå fylle kontinentet på den vitenskapelige stasjoner langs kysten og på Sydpolen.

Reise i Antarktis
Antarktis er verdens mest ville kontinent. Natur, dyreliv, vær og skjønnhet overgår alt vi trodde vi kanskje tror. De fleste som reiser til Antarktis, og tar seg inn kort tid etter ankomst for å spørre spørsmålet “er jeg fortsatt på jorden, eller bringer meg til en annen planet?”. Den aller antarktiske kontinent forblir en fjern drøm, men det drøm er blitt litt mer tilgjengelig med cruiseskip med flåtene av robuste gummibåter, som lar besøkende gå i land på ellers ufremkommelige plasser og komme så nær dyrene og fuglene. De fleste cruise til Antarktis starter i Sør-Amerika syd spiss, går over stormfulle områder og krysser rundt øyene rundt Antarktis-halvøya. En ferie i store marine dyr og fugler venter på skilter Antarktis. Det finnes mange hvaler på jakt etter krill, seler er på land å mate barna sine, leopard sel og spekkhoggerne jakte fisk i vann, og tusenvis av pingviner oppføre seg nesten menneskelig i barnehager og svømmehall for den yngre generasjonen. Fuglene bygger ut overalt hvor det er plass, og teller blant andre arter som migrerer Albatros, Konge Albatros, og storm petrel. Omgivelsene består av isbreer, is kapasitet, robust bukter omgitt av høye fjell og søndag fulle blende gjenspeiles isbreene.

Fakta om Antarktis:
Areal: 13,7 millioner. km2
7 land som utgir seg for et territorium i Antarktis
Folketall: 1000-4000 (ikke fastboende)
Den største “by”: McMurdo Station, 1200 innbyggere (sommeren)
Høyeste punkt: Mount Vinson, 4897 meter
Laveste punkt: Bentley Subglacial grøft, 2555 m under havet (dekket av is)
Lengste elv: Onyx, 30 km
Største innsjø: Lake Vostosk (under isen), 15.690 km2
Nylig reiste Jens Stoltenberg til antarktis som det ble beskrevet i dagbladet. Han kunne melde om en stor opplevelse!

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 5.0/5 (1 vurdering gitt)
Å Reise På Ferie Til Antarktis ?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • reise til sydpolen

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics