Å Reise Til Tyrkia er en opplevelse for livet


Hvert år reiser rundt 700.00 nordmenn til Spania, 255.000 til Hellas og rundt 100.000 reiser til Tyrkia, Thailand og Bulgaria. Hellas og Tyrkia har et forholdsvis likt klima. Det er et land som er verdensberømt for sin velsmakende mat.

Tyrkerne sier at landet deres er som en mann som løper vestover, på et tog som går østover. For eksempel ligger Istanbul, en av Tyrkias mest kjente byer, på to forskjellige kontinenter, bundet sammen med broer. Her finner man moskeer i hopetall på den europeiske siden, og vestlige forsteder på den asiatiske siden. Samtidig er Tyrkias regjering en av verdens mest suksessrike når det kommer til den vanskelige oppgaven med å kombinere en vestlig økonomi og et utpreget muslimsk samfunn.

Selv om dagens tyrkiske republikk ikke ble dannet før i 1923, er det få landområder som har mer kultur og dokumentert historie enn Tyrkia. Det sagnomsuste Troja lå her, og regionen har vært under ionere, persere, makedonere og romere. I 324 ble Istanbul, som da het Bysants, hovedstaden i det nye Romerske Imperiet. Og fra 1300-tallet oppsto det som skulle bli en europeisk stormakt i over 600 år, det Ottomanske Riket.

Tyrkia som turistdestinasjon
Per dags dato er Tyrkia et fascinerende sammensatt land, med moderne teknologi i skjønn forening med middelaldersk arkitektur, med kristne kirker og islamske moskeer like ved siden av hverandre. Her møter virkelig den vestlige verden den islamske. De fleste turistene strømmer til badebyene ved Egeerhavet, hvor det er flust av eldgamle greske og romerske ruiner.

De naturlig varme kildene i Pamukkale, midt i landet har tiltrukket seg turister fra nær og fjern i mange århundrer. Lenger nord i landet kan du stå på ski, eller du kan gå turer i skogskledde fjell. Og la oss ikke glemme tyrkerne selv. Mange av disse er ekstremt hjelpsomme og varme mennesker, som godt kan finne på å invitere deg hjem til seg på middag eller en kopp te. De er riktignok også svært dyktige selgere, men de fleste respekterer et fast Nei Takk.

Infrastrukturen er på bedringens vei, men det kan fortsatt være en utfordring å reise rundt på egen hånd i Tyrkia. Veinettet er av høyst varierende kvalitet, tyrkiske sjåfører er totalt hensynsløse, og jernbanen har nærmest vært antikvarisk og treg (men billig!).

På tross av at Tyrkia stadig går framover med hensyn til industriell utvikling bevares stadig bygninger og nabolag fra fortida, både fra Det bysantinske og Det ottomanske rike. Tyrkia har også flere greske og romerske bygninger enn det man i dag kan finne i Hellas og Italia. Tyrkerne selv er berømte for sin gjestfrihet og vennlighet overfor fremmede, i tillegg til sine varierte kulturelle interesser. Hvert år finner flere internasjonale kunstfestivaler sted i Tyrkia.

Tyrkia også har en praktfull fortid, og er et land full av historiske skatter fra 13 suksessive sivilisasjoner fra over 10.000 år med historie. Selv om du bruker bare en kort tid i Tyrkia, kan se du mye denne store arven.

Det er ikke noen tvil om at å reise til Tyrkia vil gi deg en stor opplevelse, og du vil vil helt sikkert reise dit igjen og igjen. Du vil oppdage hvor ekstraordinært stedet er reisen til Tyrkia. En ting har det tyrkiske folket: de er vennlige og gjestfrie i dette enestående landet.

Tyrkia blir omgitt av sjø på tre sider, ved den Svarte Sjøen i nord, middelhavet i sør og Aegean Sjøen i vest. På nord vest siden det er også en stor innvendig sjø; Marmara, mellom straits av Dardanelles og Bosphorus. Å reise til Tyrkia er en opplevelse for livet.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • islam flagg
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics