Alt om Ferie i Peru

Peru er overfylt med kjent historie av tidlig Amerikanske og indiske kulturer, fra Inkakultur og spansk kolonitid. Inkaenes hovedstad Cuzco, den hellige dal, Machu Picchu og den levende indiske kulturer ved Titicacasøen kan ikke hjelpe, men fascinerende. Den varierte naturen inkluderer tørr sand ørken, snødekte fjelltopper, brakende elver og evig grønn Amazon jungelen.

Peru sin spennende geografi
Peru ligger i den vestlige Sør-Amerika med kyst til Stillehavet og land grenser til Ecuador, Colombia, Brasil, Argentina og Chile. Andean kjede som strekker over hele landet og deler tørr ørkenlignende kysten fra fuktige Amazon jungelen. I Nord-Peru er landets høyeste fjell, Huascaran på 6768 m. Dette himmelstrebende fjellet er ikke alene. Over en avstand på 160 km protrude over tusen fjell over 6000 meter i luften. Mange av disse er vulkaner. I høyfjellet oppstår mange elver som flyter i jungelen regionen i øst eller ned gjennom ørkenlignende kysten og inn i Stillehavet. Den frodige oaser rundt elvene i det ellers arid kystområdet er landets beste landbruksprodukter områder. Her ble det dyrket bomull og sukker stokk, mens oppdrett områder brukes til mais, bønner og beite for storfe og llamas. Den husdyr i den fjellrike regionen har å dele plass og mat med ville arter Lama som guanaco og Vicuña, i regnskogen lever aper, Tapirs, armadillo og jaguar, og luft og vann er overalt fylt med mengder av fugler og fisk.

Peru har 28 millioner innbyggere er overveiende romersk-katolske. Omtrent halvparten av befolkningen lever i kystbyene og landets oaser, mens regn i øst er sparsely befolket. Omtrent halvparten av befolkningen er rene indianere og snakker de gamle Inka språket quechua og aymara, har det vært snakk av aymara indianere i århundrer.

Severdigheter og aktiviteter i Peru
En reise til Peru er ikke et helt enkelt tema. Alt fra den turbulente hovedstad Lima og levende drivhus Amazon jungelen for de gamle Inka hovedstaden Cuzco, Machu Picchu, er unikt og indere som bor i Lake Titicaca kan innebære en feriere i Peru. De enorme Titicaca søndag med sine 3800 moh verdens høyeste stor innsjø. Sine bredder og øyene er hjem til lille indiske samfunnet, der liv som det har vært i århundrer, selv om flytende øyer bygget av rushes. Cuzco er den gamle Inka hovedstaden og spansk koloni by i ett og er i sin historie, sjarm og mange attraksjoner for et kontinent kulturelle høydepunkter. Her er man sol templer, Inkafestningen, koloniale bygninger og utsikter til det majestetiske Andesfjellene. I fjellene i det sørlige Peru er Arequipa, som kalles den hvite byen ved foten av vulkan El misti. Her er de store, gamle klosteret Santa Catalina, katedralen og de fine koloniale hus en av de beste severdigheter.

På samme tid kan du i løpet av de lave ta se kjegleformede 5822 meter høy vulkan på horisonten. En av de mest dramatiske naturområder i Peru er i Colcakløften nord for Lima. Fra det visuelle punktet Cruz del Condor ser 1100 meter ned dypt ravines, og slår hodet, kan du se opptil 1700 meter Peregrino fjellets snøhvite høydepunkt. Videre området befolkes av vill Vicuña, det gigantiske Kondor. Et absolutt must for alle reiser til Peru er Machu Picchu. Dette glemt inkaby oppnådd gjennom et unikt vakkert tog reise gjennom Urubambadalen eller etter fire dagers fottur i det berømte inkasti. Machu Picchu er vakker på en høy, grønn platå av Urubambafloden omgitt av fjell med beite llamas på fjellet siden. Når Amazon skyer legger seg over den grønne-plettering topper, få det hele uvirkelig, eventyr betydelig forbedret. På grunn av Machu Picchus ekstern plassering ble aldri funnet og stjålet av spanjolene.

Peru historie
Peru har historisk sett vært befolket av kjente indiske kulturen som mochica, Nazca og tiahuanaco-kulturer, men Inka Empire, som faller mest i favør av ideen om Peru. Den opprinnelige verk for den legendariske Inka Empire ble tatt i Cuzco i ca. 1100. Da spanjolene kom til Peru i tidlig 1500s, var Inka Empire på sin høyde og spredt ut over nesten alle deler av Peru og Ecuador, Chile, Bolivia og Argentina. Peru kom under spansk herredømme, som Conquistador Francisco Pizarro i 1532 gikk i land med den uttrykkelige ønske om å erobre staten. Dette var ikke et problem, siden Inka Empire på den tiden ble revet av langvarige borgerkrig. Det spanske conquerors ødela den andre indiske kulturer og grunnlagt som hovedstad Lima i Peru, som da omfattet nesten alle av spansk Sør-Amerika. Området var altså spanjoler politisk og militær makt sentrum.

Med hjelp av frihet helten José de San Martín, som hadde kjempet mot spanjolene i Argentina og Chile, og fra Venezuelansk lovovertreder Simón Bolívar Peru vant sin uavhengighet i 1821. Peru på 1800-tallet var preget av økonomiske kriser og korrupte politikere, 1900-tallet av stridighetene mellom de konservative høyresiden og en sosialistisk venstre. I den siste delen av århundret tok uroen til hyppige generelle streik, guerrilla kriger og tung-overlot politikken under president Alberto Fujimori. I 2001 ble landets første innfødte president Alejandro Toledo valgt. I 2006, Ian Garcia overtok stillingen, men ingen av de to har klart å stoppe arbeidsledighet og streiker, som allerede var et problem under Fujimori.

Peru sitt vær og klima
Peru alene, har tre ulike klimatiske soner, og forbindes med sine tre geografiske regioner. På kysten får man somre (fra desember til april) som er tørt og varmt med 25-35 grader, mens vintrene er kaldere. Fjell temperaturen vil falle like raskt som vi kan bevege seg høyere opp. I sommermånedene kan du forvente 20-25 ° i daler og noe kjøligere om natten. Regn Sesongen er fra desember til februar, falt det meste som en kort, skarp regn.

Jungel i Østperu har alltid varmt og fuktig vær er mest sannsynlige tørre perioder er mellom april og oktober. Peru er ofte et offer for kontinentalplatene og erfaring i tillegg til vulkanske utbrudd flere hundre små jordskjelv en dag og noen ganger alvorlige jordskjelv. Å reise hit på ferie skal uansett være forholdsvis trygt om man tar sine forholdsregler. Men undersøk dette med myndighetene.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 5.0/5 (1 vurdering gitt)
Alt om Ferie i Peru, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • ferie i peru
  • peru ferie
  • ferie peru
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics