Alt om Guinea i Afrika

Guinea har Afrikas største mineralressurser. Til tross for dette landet er i stor grad fattige og helt avhengig av internasjonal bistand. Geografi og miljø

Guinea sin kyststripe er 250 kilometer lang. I dette området er det en rekke myr områder. Rundt tre fjerdedeler av landet består av skog og fjell. Guinea er kjent naturreservat, Mount Nimba Strict, som er på UNESCO liste over verdens natur- og kulturelle byer. Det RIPer med en rekke miljøproblemer som avskoging, er utbredt i ørkenen, forurensning av jordsmonnet, erosjon, overfiske, overpopulasjon i skogen, og forurensning skyldes gruvedrift.
Historie

Før Guinea ble en fransk koloni i 1980, er landets senter for en rekke afrikanske imperialistiske imperier. Guinea ble selvstendig i 1958 og hadde ikke lyst til medlemskap i den franske samveldet. Inntil 1984 landet ble styrt av autoritære President Touré. Under hans 25-års regime innført forbud mot andre politiske partier og flere tusen mennesker forsvant eller ble torturerte og myrdet. I denne perioden flyktet tredjedel av sin befolkning. I 1984, etter Touré er død, Conte tok makten i et ikke-blodig militært kupp. Dem politiske fanger ble utgitt og mange av Guinea som hadde flyktet, returnerte hjem.

Guinea afrika reise

Samfunn og politikk

I 1993, det første frie valget i Guinea. Conte ble gjenvalgt som president og siden har styrt landet med en jern knyttneve. Som andre presidentvalget perioden kom til en slutt, han endret valg loven slik at han kunne bli valgt. Til tross for motstand embargo valget, så han skal gjenvalgt som president i 2003. Det er preget av bekymringer som oppsto i og med den store strømmen av flyktninger fra Sierra Leone og Liberia, etniske splittelser i befolkningen, og opposisjonen er misnøye med Contas regime. Det er en liten respekt for menneskerettighetene og Guinea stadig kritisert for mangel på rettssikkerhet, tortur og forakt for politiske og sivile frihet.

Økonomi og handel

Guinea er svært rikt på naturressurser, spesielt mineraler. Landet har nesten halvparten av verdens bauxittreserver. De viktigste eksport artikler er aluminium, gull og diamanter. I 2004 gruvedriften sektoren utgjorde 70 prosent av Guinea’s eksport. Under Touré styre modnet både landbruket og gruvedrift sektorer. Landet er svært dårlig og behovet for økt satsning på og forbedring av de ulike næringslivet i landet. Mesteparten av befolkningen arbeider i jordbruket som bønder. Eksport varer som for eksempel bananer, kaffe, ananas, olje, peanøtter, sitrusfrukter og grønnsaker. Under oppsyn av Verdensbanken og internasjonale fond pengene har det siste tiåret har gjennomgått en gradvis liberalisering. Den opptøyer og kamper rundt Sierra Leone og Liberia grensen skapt usikkerhet og ført til tap av utenlandske investeringer.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 5.0/5 (1 vurdering gitt)
Alt om Guinea i Afrika, 5.0 out of 5 based on 1 rating

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics