Alt om Kongo i Afrika

Den demokratiske republikken Kongo i Afrika, er som Vest-Europa i størrelse, men tross store naturressurser, er det et av verdens fattigste land.

Geografi og miljø i Kongo

Landskapet i Kongo er preget av Riftdalen. Det er en enorm geologisk formasjon som var da jorden plater gled fra hverandre og deretter vannet jordskorpa, som i sin tur ført til at den underliggende magmaen trykket opp, og skapte store kjeder av vulkaner og innsjøer. Riftdalen strekker seg fra Syria til Mosambik og utgjør den største delen av østre del av Kongo. Det er Riftdalen, som er den viktigste årsaken til landets store mineralressurser som kobber, gull, sølv og diamanter. Dessuten Riftdalens kupert landskap, en finner jungel langs ekvator, savanner i sør og gresset fyller i nord. Kongo fikk motta periodiske torden og har verdens nest største regnskog. Klimaet varierer nasjonalt og tropisk i sørlige og nordlige områder med lange perioder med regn, mens de sentrale regionene ikke har noen sesongmessige variasjoner.

Kongo Rivers kjører gjennom hele landet og i mange elver. Miljøproblemene som landet har vært knyttet til mangel på drikkevann og skog, som er selve basert på dårlig infrastruktur og avhengighet av skog som drivstoff kilde.

kongo-afrika

Historie i Kongo

Republikken Kongo, også kalt Kongo-Brazzaville ligger i Afrika. Landet grenser til den Sentralafrikanske republikk, Kamerun, Gabon, Den demokratiske republikken Kongo og den angolanske eksklaven Cabinda. Republikken Kongo må ikke forveksles med nabolandet Den demokratiske republikken Kongo.

I over to tusen år siden levde de fleste etniske gruppene i Kongo, og fra 1300 er reist en rekke statlige formasjonen. Kongo England etablerte sin velstand rundt år 1480 da portugiserne kom til kysten, og derfor opprettet kontakt med Europa.

I løpet av 1800 ble landets tusenvis av mennesker tatt som slaver, mens lokale kongedømme gikk under, og etter denne voksende handel med mennesker og mineraler den mer. Den belgiske kong Leopold II overtok i 1884 DR Kongo som personlige eiendeler, og deretter bruker den og tildele sin rikdom. I 1908 ble det en belgisk koloni og femtito år senere, i 1960, endelig selvstendig.

1965, general Joseph Mobutu tok makten og endret i forhold til navnet Mobutu Sese Seko. Det navngitt ham som Zaire. Sese Seko opprettet en undertrykkende diktatur som styrte inntil 1997, da han var i en coup d’etat ble begått. Det nye regimet ble i sin tur fordeles i et annet kupp året etter. Dette kuppet var resultatet av den da borgerkrigen sluttet i 2003 og krevde nesten 3,5 millioner mennesker.
Samfunn og politikk

Etter slutten på borgerkrigen i 2003 fikk DR Kongo en overgangsperiode regjeringen som hadde makten fram til 2006. Da landet en ny grunnlov og en ny parlament dyret systemer. Stortinget velges hvert fjerde år og består av et nasjonal montering og Senatet. Statsministeren og regjeringen utnevnt på anbefaling av flere av nasjonalforsamlingen. Den nye styreformen gir større muligheter til å påvirke landets distrikter, de styres helt fra hovedstaden. Siden politikken har å bygge opp staten fra grunnen av, sier regjeringen står overfor en rekke betydelige utfordringer. Mindre konflikt betyr økt stabilitet i deler og gjenoppbyggingen av landet for å være vellykket, regjeringen må arbeide for opphør av vold og å respektere menneskerettighetene.

Mangelen på rent drikkevann og en underutviklet veinett er andre problemer som er avgjørende for å bygge opp. Politiske temaer som bekjempelse av korrupsjon, få en fungerende stat apparater og etablering av internasjonale relasjoner er også av stor betydning for DR Kongo utvikling.

Økonomi og handel i Kongo Afrika

Til tross for sitt store utvalg av naturressurser er DR Kongo en av de fattigste landene i verden. Den økonomiske nedgangen har vart i flere tiår. Mange av de problemene som er ansett for å forårsake dette avhenger av belgisk koloni administrasjonen bygging av et ensidig økonomisk struktur for å tømme landet for verdifulle ressurser.

En annen viktig faktor er Mobutu Sese Seko lange selskapsledelse hvor betydelige formue utenfor landet. Staten styrer næringen i dag at mange av sin eksport, men en stor skygge for økonomien som skjuler behovet for service bidrag og transport har økt. De viktigste eksport er kaffe og diamanter og makt eksport attendent som har tatt seg opp.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 1.0/5 (1 vurdering gitt)
Alt om Kongo i Afrika, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • den demokratiske republikken kongo historie
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics