Øst Asia har to stormakter man vil først legge merke til, Kina og Japan. Disse to gamle sivilisasjoner har i århundrer kjempet for overlegenhet i regionen. En kort overgangsperiode var med Mongolia i denne kampen og fikk på denne anledning de to andre erobringen makter å likne den rene amatører. På den økonomiske fronten har alle disse gode kreftene i de senere år blitt alvorlig bakre av de to små land, Taiwan og Sør-Korea på en veldig enkel oppskrift: Samfunnets behov for elektronikk, Taiwan og Sør-Korea som produserer den, og økonomien er tiltakende på rekord tempo.
Øst-Asia befolkning
Øst-Asia omfatter Kina, Mongolia, Japan, Nord-Korea, Sør-Korea og Taiwan. Fra tid til å omfatte øst delen av Russland også i navnet. 1 ½ milliard mennesker, eller en fjerdedel av verdens befolkning, bor i dette området. Det er dobbelt så mange som er levende over hele Europa, til tross for at de østasiatiske landene kombinert er bare litt større enn det europeiske kontinent. Dette er et område av verdens mest folkerike.
Øst-Asia geografi og klima
Naturen kan være kloke, den folkerike regionen vise litt av alt. Nesten hele den vestlige delen av Kina består av store, måneliknende landskap av tibetansk art med en gjennomsnittlig høyde på 4500 meter. Et godt stykke om grensen mellom Kina og Mongolia er tørre, golde Gobi-ørkenen. Øst Kina er fruktbare slettene i store elver og frodige deltas, mens Nord – og Sør-Korea, Japan og Taiwan er fjellrike. De østasiatiske klima er også en blandet vær handel i varmt og fuktig subtropisk klima i sør og temperert i nord. I den østlige delen bringer det egen varme og regnfylte områder om sommeren, selv om snø er også en sannsynlig mulighet i fjellene i Japan og Korea. Været i Mongolia avviker mye fra de andre landene i regionen. Her er harde kontinental klima med korte, varme omre og lange, kalde vintre. Termometeret kan være enkelte steder i Mongolia finner til å vise alt fra 35 ° til 50 ° ÷ løpet av året. De mest populære sesonger å reise i Øst-Asia er våren og høsten når været er mildt og vakkert.
Øst-Asia historie
Kina har historisk hatt en enorm kulturell påvirkning på de omkringliggende land. Kinesisk høykultur begynte i dagens Kina er nordøstre hjørne under Shang-dynastiet i 1600-1000 f.Kr. Herfra vesensforskjellig religion, kunst og filosofi til resten av Kina og andre land. Begynnelsen av det keiserlige Kina er vanligvis til 221 f. Kr, da keiseren Qin Shi Huangdi forent de mange små dynasti og sivilisasjoner å danne en enhetlig Kina. Selv om riket er ikke bodd sammen sammenhengende i resten av keiserlige ganger, fikk keiseren og den enorme rike snart kinesisk for å vurdere selve den eneste siviliserte folk, og alle de andre barberere. Mye av Øst-Asia historie er sterkt preget av Kina sin trang til å erobre, eller i det minste påvirke dets naboer. Kina er massive dominans, men fikk en pause på 1200-tallet, da Dsjengis Khan og senere Kublaï Khan utvidet den mongolske rike for å gå hele veien fra Asia til Stillehavskyst godt i Europa.
Men Mongolene ikke kunne beholde den kinesiske vekk fra makten for lenge. Marco Polo var blant de første europeere som fulgte veien helt til Kina, og i 1266 ble han i dagens Beijing for å hilse Kublaï Khan. Ingen av de østasiatiske landene har vært ekte europeiske koloniene, men mange har hatt kommersielle stasjonene drives av europeere. Mangelen på europeiske kolonimaktene mestere imidlertid ikke at alle land ble tillatt å styre seg selv. Spesielt Kina og Japan slåss for makt i særdeleshet Korea og Taiwan.
Reiser i Øst-Asia
På reiser i Øst-Asia finner fascinerende kultur, storslått natur, gamle tradisjoner, bisarre se inn i fremtiden – og mye mer. Det kan strupen i ensom skjønnhet Mongolia lange steppes, historien om den keiserlige makt av kommunismen i Kina og perfekt teknologi i Sør-Korea. I Japan hopping kontrasten mellom karaoke klubber og zen buddhistiske teceremonier i ansiktet. I Taiwan, vil du finne kaotiske relasjoner og scootere i tusenvis, og Nord-Korea tilbyr strenge kommunismen og avgudsdyrkelse av det evige president. God ferie i Øst-Asia!
No comments yet.