Egypt sin Hovedstad Kairo – En Reiseskildring

Møtet med Egypts hovedstad er en spesiell opplevelse. Allerede på veien fra flyplassen til vårt første hotell midt på natten, tok jeg merke til at byen var levende. Det var ikke bare fordi at bil horn, vi kunne holde alle våken.
Jeg kunne bare føle at byen var levende.

Da jeg trappet ut på gatene i Kairo for første gang, visste jeg at jeg likte Egypt. Det er vanskelig å beskrive akkurat hva det var, men det er en viss følelse av at vi er bare virkelig øker når du kommer til en helt annen kultur. Det har vært Egypt.

Hver gang jeg kommer til et nytt land eller en ny by, tilbringer jeg en dag til å føle byens puls. Så den første dagen i Kairo Peter & jeg gå rundt i Kairo. Kairo har mange kontraster, gatene er overfylt med små butikker og i skarp kontrast til de thundering store kontorbygg opp. Folk i gatene varierer fra kortvokste kvinner og menn i tradisjonelle muslimske kjole, med massevis av folk kledd i en europeisk by.

På denne første dagen, har vi også lært at det er reell kamp om turister. Det kan ikke være mange meter i sentrum uten å bli spurt om du vil kjøpe en student kort, en tur til pyramidene, kjøpe noe i en tax-free butikk eller noe helt annet.

Uansett, Kairo tilbyr kurs på noen fantastiske attraksjoner. Her er en beskrivelse av de vi besøkte:

Gamle Kairo (Koptisk Kairo)
Gamle Kairo tilbyr en gammel festning, noen kirker og et kloster. I tillegg har strøket en spesiell atmosfære som gjør at du med litt fantasi kan forstille deg hvordan det så ut for hundrevis av år tilbake i tid. Ikke minst på grunn av den trange smug mellom bygninger. By-distriktet er helt magisk, ta en spasertur rundt de gamle bygningene og se en del av Kairo, som er mye mer avslappet enn sentrum.

Islamske Kairo
Hans og jeg besøkte islamske Kairo på en fredag. Dum idé. De aller fleste butikker var stengt, så jeg sikkert kommer tilbake neste gang jeg kommer til Egypt. Heldigvis tilbyr islamske Kairo i mer enn en hektisk Shopping – den gamle festningen “The Citadel” piling opp over byen og er veldig imponerende, er det masser av store Moskeer i området.

Den egyptiske museum
Egypt er ingen tvil om at verdens største samling av gjenstander fra den gamle verden og den største samlingen av disse kan finnes på den egyptiske museum. Derfor oltidens Egypt fortjente en hel ferie. Vi valgte å lagre dette for senere og fokusert oss for å gå inn i ytterligere detalj om Tutankamun. Den kan ikke beskrives, er det nettopp sett. Vi brukte en ettermiddag på museet, som er nok hvis du ikke ønsker å gå dypere inn i det gamle Egypt.

Pyramidene på Giza
Helt siden min barndom, det har vært min drøm å besøke pyramidene. Pyramidene er nesten 5000 år gammel og alene det som fortsatt står er ekstremt imponerende.

Vi besøkte pyramidene to ganger. Første gang for å se solnedgangen over pyramidene. Vi har betalt store summer for å sitte i det området på kamelrygg. Fra vårt utsiktspunkt så vi solen gå ned pyramidene, så alt i alt, turen var likevel verdt pengene.

Den andre gangen vi gikk der ute i dag å vandre rundt blant pyramidene. Dette var en helt annen og mye mer erfaring. Pyramidene er ekstremt stor, både Keops og Kefrens er nesten like høy som det høyeste punkt i Danmark. Av alle de store mannen laget fungerer jeg har sett (inkludert Taj Mahal og Borobudur) stråler pyramider av dem alle. Prøv å lukke øynene og tenke på hvordan de opprinnelig dukket opp med sin glatte flater.

Det er imponerende, det er ubeskrivelig hvordan bygge pyramidene i så mange tusen år siden.

Tips:
Egypterne kan ikke selv opptre i forskrifta gratis butikker og vil ofte be turister til å kjøpe sprit, øl, osv. til dem. Husk at du har et begrenset samarbeid og ta en passende betaling for kjøp.

Hvis du reiser med buss, sjekk priser for alle selskapene. Den billigste selskap på en rute som kan være den dyreste på en annen rute.

Trafikken i Kairo kan være skremmende fare i begynnelsen. Ro deg ned og holde nervene i ro. Start ved å følge en av Egypt gjennom trafikken, slik at du lærer raskt at det er system i galskapen.

Lær den arabiske tall. Det tar bare en kort tid, og er til stor hjelp når du for eksempel å lese menyen. Det er en god idé til praksis ved lesing av bilskilt.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • hva heter hovedstaden i egypt
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics