En Ferie Guide Om Tyrkia – Dette Bør Du Vite

Tyrkia, heter offisielt Republikken Tyrkia, og er et land med territorium i både Europa og Asia. Den asiatiske delen av Tyrkia, er som kjent hvor de gamle grekerne Asia (og moderne Hellas var kjent som Europa). Senere kalte grekerne den Mikras Asia (= lille asia), så det nå heter Asia Minor. Landet grenser til Aserbajdsjan, Georgia, Armenia, Iran, Irak, Syria, Hellas og Bulgaria. I nord er Svartehavet i vest til Egeerhavet og syd Middelhavet. Istanbul er Tyrkias største by, mens Ankara er hovedstaden.

Tyrkia har vært bebodd av mange forskjellige folkeslag i Osman kom i tidlig middelalder og fordrevne innbyggerne. Landet har vært invadert mange ganger, og har vært på slagmarken gjentatte ganger gjennom historien. Følgelig er det for folk i Tyrkia, bortsett fra Osman også etterkommere av de tidligere folkeslag inkludert Georgianere, kurdere, grekere, Syrere, men i de fleste tilfeller har tatt over det tyrkiske språk og atferd.

Tyrkia er en kandidat for inkludering i EU.

Den tyrkiske kjøkken er med kinesisk og fransk mat av de største i verden.

Tyrkia har nesten 75 millioner innbyggere, hvorav ca 40% bor i landet. De største byer er Istanbul (13 mill)., Hovedstaden Ankara (4,5 mill.), Izmir (3 mill..), Adana (1,9 mill..) Antalya (1,1 mill). Og Bursa (1,6 mill).. 98% av befolkningen er muslimsk, og de fleste tilhører den Sunni Muslim retning. Tyrkia har en sekulær grunnlov uten en statlig religion, og det er religionsfrihet. Den tyrkisk språk som snakkes av noen. 150 millioner kroner. Siden språket reform i 1926 har brukt det latinske alfabetet.

Geografisk og kulturelt, Tyrkia er en kontrast til dette landet. Det var særlig kjent for vakre strender og har mer enn 8000 km kystlinje. 10 % av verdens Blått Flagg i Tyrkia, er det totalt 57 blå flagget. Det blå flagg signaliserer en gode bademuligheter vannkvalitet, vil det bli fordelt på grunnlag av vannets renhet, miljøet, miljø, sikkerhet og tjenester på strender og marinaer. Dens området omfatter mer enn 775.000 kvadratkilometer. Med 97 prosent av landet ligger i Asia og 3 prosent i Europa blir Tyrkia ofte betraktet som en bro mellom øst og vest.

Mesteparten av Tyrkia er et fjellområde, som gradvis øker, jo lengre øst du kommer, og 80% av Tyrkia ligger 50 meter eller mer over havet. I Sør, reiser Taurus-fjellene fra de fruktbare slettene mot Middelhavet. Et av høydepunktene – både bokstavelig og i overført betydning – er en fantastisk vulkansk landskap i Cappadocians i det sentrale Anatolia, med sin karakteristiske kolonner og flotte daler, som er formet av tusenvis av år med erosjon, med sine hundrevis av rock kirker og underjordiske byer, laget av tidligere sivilisasjoner og de tidlige kristne. Pamukkale, med sine cascades av limstensterrasser, som er dannet av århundrer av rase av termiske kilder. Agri dag eller Araratbjerget i østlige Tyrkia, der Noahs ark som hevdes å være strandet etter oversvømmelse.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • ferie i tyrkia
  • blått flagg merking tyrkia
  • ferie tyrkia
  • blått-flagg-merking tyrkia
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics