En Reise Til Chile i Sør-Amerika

Chile er et ekstremt land. Her er det isete polarstrøk, enorme fjell og en av verdens tørreste ørkener. Chile er en smal stripe land mellom Andesfjellene og Stillehavet, mer enn 4000 km lang, men noen steder mer enn 200 km bredt. Naturen er veldig variert og beskyttes i flere nasjonalparker befolkes av lamaer, Nandu-ostriches, flamingos, seler og pingviner. En dose god, gammeldags mystikk kan lastes ned fra Påskeøya med den gigantiske steinen figurer 3600 km fra fastlandet.

Chile geografi og klima
Lange, smale, Chile, grenser til Peru, Bolivia og Argentina. Andes Fjell kjøre gjennom hele landet og dekker om lag halvparten av sin bredde i øst. Chile dekker flere klimatiske soner og kan deles inn i tre ulike divisjoner av natur og klima. Den nordlige Chile er en av jordens tørreste områder. Her ligger den store, arid Atacamaørkenen, og maskene betydelige forekomster av kobber. Klimaet her er varmt og subtropisk. Midtre del av Chile er en 1000 km lang dal med et subtropisk klima med vinter regn. Du finner to tredjedeler av de 16 millioner innbyggere, og her er dyrket mais, hvete, tobakk og rundt Santiago, den berømte chilenske vinen. Til sør klimaet er kaldere. Her er store skoger, rikelig med nedbør hele året og en liten befolkning, lever på sau jordbruk og fiske. I tillegg til lang stripe av fastlands-Chile styrer legendariske Påskeøya og noen andre små øyene i Stillehavet og hevdet en relativt stor del av Antarktis, men også Argentina og Storbritannia er interessert i.

Livet i Chile
De viktigste religionen i Chile, som i de fleste latinamerikanske land, katolisisme. De fleste chilenske er av blandet europeisk og indisk bakgrunn. 5 % er indianere, som hovedsakelig er skjøvet til landets fattigste regioner. Da spanjolene begynte å ankomme i Chile, var annerledes indisk stammer spredt over hele landet. Mot nord bodde aymara og quechua indianere, som var en del av den berømte søramerikanske høykulturer og et århundre før ankomsten av europeerne hadde kommet for å høre under utvinning. Indere i det sentrale Chile gjorde det vanskelig for nykommere med tanke på erobring, mens stammene av Tierra del fuego var utslettet nesten umiddelbart. Til tross for indiske motstand også endte Chile som en spansk koloni, siden Santiago ble grunnlagt i 1541. Det lange land var likevel administrert fra Lima til 1818, da irske Bernardo O’Higgins gjort Chile til en republikk med seg selv i hodet. O’Higgins ble kastet ut av det chilenske øvre klasser i 1823, og deretter kom en liten uro, som snart ble beseiret, og øvre klassene hadde sin måte med en ultrakonservative regjering for de neste hundre år. Dette var det lov og orden sikret for avgjørelse klasse, mens underklassen ofre sin politiske rettigheter.

1900-talls historie
Mellom de to verdenskrigene endret Chile mellom demokratiske regjeringer og militære, og ved valget i 1970 var den serie av mer eller mindre konservative fyrster brutt. Den populære Front av Salvador Allende som en ledende figur vant valget og begynte å introdusere sosialistiske reformer. Det var verken de øvre, middelklassen eller USA begeistret, og Allendes regjeringstid var en tid med streik, uro og økonomiske sanksjoner av USA. Etter tre år i landet var et stort kaos, og de militære tok makten og slaktes Allendes støttespillere. Lov, orden og økonomien ble gjenopprettet under det militære regimet og general Pinochet imidlertid ramaskrik fra utlandet på grunn av de harde metodene for regelen. Etter 15 år med diktatur sendt et valgdagen i 1988 Pinochet ut av presidentkandidat sete, og Chile har siden blitt styrt av demokratisk valgte presidenter. I 2006, Sør-Amerika første kvinnelige valgte president i Chile’s Michelle Bachelet.

Reise i Chile
Reise i Chile er synonymt med storslått natur, spennende byer og en vennlig og gjestfri atmosfære. Blant Chile moderne, spennende byer er Santiago med vakker beliggenhet i en bred dal mellom de snøhvite Andesfjellene og den gamle porten i Valparaiso med fargerike hus fra kolonitiden epoke. Nær Valparaiso er den berømte stranden området, Viña del mar Byen er også kjent som “Ciudad Jardin” (til stedet), takk til subtropisk vegetasjon bestående av hule trær og banan.

Naturlige attraksjoner i Chile
Å oppleve naturen ikke vil føre lenge etter en ferie i Chile. Mot nord preger ørken landskap, og her finner du blant annet den karakteristiske Valle de la Luna, endels måneder. Her er dagens bevegelser i jordskorpen skapte det mest bisarre fjellformasjoner, og fra toppen av enorme sanddyner kan nyte en uforglemmelig solnedgang. Også i Atacama-regionen er en stor salt og lys Chaxa lagune, som er hangout og hekker plass til tusenvis av rosa flamingos. Lenger sør rundt byen Puerto Montt er den såkalte sjøhøyland. Dette er en utrolig vakker natur område med mange dype blå innsjøer omgitt av fjell og vulkaner. En av de vakreste vulkaner er de isbelagte Osorno, som har hardnet lava har bidratt til å forme det mange bekker og fosser rundt vulkan. Om bord i en cruise skip kan komme så nær isbreer, isfjell, jungel og rikt dyre- og fugleliv.

Påskeøya
Vil har fått mye mystikk til hans tur til Chile, er det langt inn i Stillehavet, til den legendariske Påskeøya. Forskere og oppdagelsesreisende i løpet av årene har lurt på det gule og blå på grunn av øyas imponerende stor stein støtter. Den store menneskeskupturer finnes rundt på den lille øya og har mer enn noe annet stått som et symbol på øyas historie.

Fakta om Chile:
Hovedstad: Santiago
Befolkning: 16 millioner.
Språk: Spansk
Religion: katolisisme, protestantisme
Valuta: Chilensk peso
Klima: temperert

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 3.8/5 (5 vurderinger gitt)
En Reise Til Chile i Sør-Amerika, 3.8 out of 5 based on 5 ratings

Våre brukere sine reisesøk:

  • reise til chile
  • chile fakta
  • turistattraksjoner i chile
  • chile turistattraksjoner
  • fakta om chile
  • chile ferie
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics