En reise til Geneve i Sveits

Genève, tysk Genf, er en by i det sørvestlige Sveits. Den er hovedstad i kantonen Genève og er, etter Zürich, den nest største byen i Sveits med 184 758 innbyggere (2003), (750 000 med forsteder). Byen ligger i den hovedsakelig franskspråklige delen av landet, Romandie.

Genève
Denne vakre byen som ligger på bredden av sentral-Europas største innsjø, ved foten av Jura-fjellene og ved inngangen til Alpene. Dets skjønnhet, sjarm og en flott beliggenhet gjør Genève et populært reisemål hele året.

I 16. og 17 Genève-tallet var en havn for protestanter som ble forfulgt i sitt hjemland. I 1863 var byen et sted hvor Røde Kors ble født og er nå betraktet som “Peace City” fordi det underbygger en rekke humanitære organisasjoner.

Jet d’Eau fontenen er Genève-symbol, og den vakre sjøen med sitt brede hvite strømmen av vann. De fleste butikker er rundt det elegante “Rue du Rhone,” og i “rues de la Confederation”, du og Marche de la Croix d’or. Antikk er fortsatt i overflod i Gamle By, sammen med massevis av typisk bistro og gallerier.

Den populære Saint-Gervais og Paquis nabolag er verdt et besøk, akkurat som de fargerike Loppemarked på Plaine de Plain Palais på onsdager og lørdager.

Genève er hjemmet til 30 museer, inkludert Museum for kunst og historie, natur historisk Museum, botanisk hage og, samt Røde Kors’ internasjonale museet.

Med Bil i Genève.

Genève flyplass er ca. 6 km fra sentrum. Kjør langs Avenue Louis Casai, og følg skiltene mot sentrum. Løpende tid er ca. 15 minutter.

Byen er bla. kjent for Genèvekonvensjonene og som Jean-Jacques Rousseaus fødeby, samt som hjemsted for Jean Calvin. Røde Kors ble grunnlagt i Genève, og organisasjonen har sitt hovedkvarter der. Folkeforbundet hadde også sitt hovedkvarter i Genève, og idag ligger mange FN-organer der, i tillegg til flere andre internasjonale organisasjoner.

Like utenfor Genève ligger dessuten den internasjonale forskningsinstitusjonen CERN, delvis i Frankrike og delvis i Sveits.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics