En Reise til Porto i Portugal

porto
Porto i Portugal – En Fantastisk Perle av en by

Som navnet antyder er Porto det kommersielle senteret i det nordlige Portugal, og en viktig by i den lukrative portvinshandelen. Porto er en nordeuropeisk by med kirketårn i granitt, med massive, mørke bygninger, smale gater, og skjulte barokkskatter.

Porto hviler majestetisk på klippeskråninger ned mod Dourofloden, og er med fire broer forbundet med Vila Nova de Gaia, et industriområde, hvor de fleste av vinhusene er plassert.

Klimaet i byen er temperert og ”Portuenses”, som innbyggerne her blir kalt, er tradisjonelt sett veldig flittige mennesker. Innbyggertallet i Porto er omkring en million.
Porto er tett knyttet opp til Portugals gylne epoke om oppdagelsesreiser, og den store økningen i velstand, spesielt innenfor alt som har med sjøfarts eventyrer å gjøre.

Byens tette forbindelser til England ble utviklet gjennom vinhandelen. Ifølge noen fortellinger var det faktisk engelskmennene, som oppdaget portvinen. Det sies at det i 1578 oppholdt seg en velhavende engelsk kjøpmann i kloster i det øvre Douro, som fant ut at ved at tilsette litt Cognac til den søte dourovinen, ble den plutselig styrket og ble i stand til å tåle temperaturendringer og lange sjøreiser. Da brødrene vendte hjem til England, tok de med seg store mengder av denne vinen, og den ble siden kalt for portvin. Det er selvfølgelig mange forskjellige utgaver av denne historien, men dette er en av dem.
Les Mer om Portugal

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • reisetips porto
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics