En Reise Til Sør Asia

Mellom Himalaya i nord og 1200 paradiset Maldivene øyene i sør kan Sør-Asia lokke med et stort mangfold av severdigheter. Vakre Sri Lanka er kjent for sin te produkter. Fargerike India sletter med hellige kuer, krydder og vakker hinduistiske templer. Fjellene i Nepal og Bhutan byr på fantastisk natur og vandring i verdens høyeste fjell rekkevidde, samtidig som Bangladesh og Maldivene scorer så mange poeng på perfekt strender. Sør-Asia er kaotisk, uforutsigbar og helt forførende.

Sør-Asia geografi
Sør-Asia består av India, Pakistan, Nepal, Bhutan, Bangladesh, Sri Lanka og Maldivene, og til å omfatte også Afghanistan. Området er også kjent som indisk subkontinent, fordi det er på sin egen kontinentalsokkel plate, og dermed faktisk atskilt fra resten av Asia. Himalaya fungerer som et kulturelt og geografisk barriere mellom Sør-Asia og resten av Øst-Asia, og i det enorme fjellet utvalg stammer tre av Asia største elver, nemlig Indus, Ganges-Brahmaputra og Yangtse-elven. I tillegg til verdens høyeste fjell rekkevidde, og store elver og deltas Sør-Asia kan gi gold-Tharørkenen, tropiske regnskoger og store, flate gresslandskap.

Klimaet i Sør-Asia
Klimaet i Sør-Asia er i stor grad dominert av regndager, som gir intens regn og fruktbarhet over hele Sør- og Sørøst-Asia. På grunn av at det regner så mye i det meste av Sør-Asia, er det ikke fire årstider her, slik vi kjenner det, men bare tre: et varmt, fuktig og kjøligere. En nesten ubeboelig varme som starter i februar og fortsetter på en gang i mai, der regnmånedene regner få elver til å hovne opp og planter. Den kjølige sesongen må sydasiatene vente på mellom oktober og februar.

Historie og befolkning
Sør-Asia er en av verdens mest tett befolkede områder. Her er en femtedel av hele menneskeheten, og området er mer enn sju ganger så tett befolket som resten av verden. Området har en begivenhetsrik historie med koloniale ringer, imperier kollapsen, og migreringer. Et siste eksempel på sistnevnte fant sted da britene forlot India, ble landet delt inn i hva som bør være en muslim og en hinduistisk stat. Mange mennesker er derfor krysset den nye grensen mellom India og Pakistan til å følge deres religion. Bortsett fra hinduisme og islam, som er godt representert i regionen, er det også buddhister, særlig i Bhutan og Sri Lanka.

Reise i Sør-Asia
En reise i Sør-Asia kan inneholde alle slags forskjellige temaer. Kultur reise i indiske byer, Delhi, Agra og Jaipur, fjellturer i Nepal og Bhutan og luksus badeferie i Maldivene er bare noen av alternativene når det kommer til å reise i Sør-Asia. Bangladesh er verdens lengste sandstrand og verdens lengste kystlinje med mangrove skog. Sri Lanka kan tilby vakkert, kupert landskap med temarker, sjarmerende landsbyer og en imponerende fugleliv. Pakistan er best kjent for religiøse stridigheter og islamsk fundamentalisme, men landet har også fantastisk natur og trekking muligheter for den svært kresne – som alle vil kunne se fjellene, det 8610 meter høye K2. Det burde være nok sjansene for en uvanlig ferie i Sør-Asia.

Verdt å vite om Sør-Asia:
Areal: 4 millioner. km2
Antall land: 7
Folketall: 1,5 milliarder kroner.
Største by: Mumbai, India, 13,5 millioner kroner.
Høyeste punkt: Mount Everest, Nepal, 8848 meter

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics