En Reise til Thailand på Ferie?

Lyst å reise til Thailand på ferie?

Thailand er å betrakte som en av favorittdestinasjonene når nordmenn plannleger utenlandsreise. Veldig mange nordmenn reiser tilbake til Thailand hvert år. Smilets land har alt man trenger; vennlige og serviceinnstilte mennesker, lave priser, gode overnattingsmuligheter, kritthvite strender, palmer, krystallklart vann og deilig klima for å nevne noe av det mangfold som venter deg.

GEOGRAFI i Thailand :
Kongeriket Thailand er et land i Sørøst-Asia . Thailand grenser mot Laos , Kambodsja og Den thailandske golfen i øst, Malaysia i sør, og Andamanhavet og Myanmar (tidl. Burma) i vest. Thailand er også kjent som Siam , som var landets offisielle navn frem til 11. mai 1949 . Ordet thai betyr «frihet» på thailandsk.
Thailands nordlige områder består av fjell, med Doi Inthanon på 2576 moh som høyeste punkt , mens i sør finner man vakre tropiske øyer og strender.

thailand-ferie-reise

Thailand HISTORIE :
“Thailands opprinnelse knyttes til kongedømmet Sukhothai, grunnlagt i 1238 . Dette kortvarige kongedømmet ble etterfulgt av et større, Ayutthaya, grunnlagt på midten av 1300-tallet. Thai-kulturen ble i stor grad påvirket av både Kina og India . I løpet av 1500-tallet oppsto de første kontaktene med ulike europeiske makter, men på tross av kontinuerlig press er Thailand det eneste land i Sørøst-Asia som aldri har vært styrt fra Europa. Vestlig påvirkning har likevel satt sitt merke på landet, både gjennom handel og etter trusler om maktbruk fra bl.a. Storbritannia , noe som førte til ulike reformer på 1800-tallet (mange historikere inkluderer Thailand som en del av det «uformelle britiske rike» på denne tiden).

En fredelig revolusjon i 1939 resulterte i et konstitusjonelt monarki . Under andre verdenskrig var Thailand i en løs allianse med Japan , men etter krigen ble landet en av USAs allierte i regionen. Etter en serie militærkupp i etterkrigstiden utviklet Thailand seg mot demokrati utover på 1980-tallet.

Thailands offisielle kalender er basert på den buddhistiske tidsregning, som er 543 år foran vår.

Den 26. desember 2004 ble sørvest-kysten av Thailand rammet av en tsunami som følge av et jordskjelv i Indiahavet . Bølgen ble noen steder opp mot ti meter høy, og over 5000 mennesker mistet livet. Halvparten av disse var vestlige turister.

19. september 2006 gikk en mindre gruppe militære til statskupp . Statsministeren uttalte fra USA at han forbød militæret å foreta seg noe ulovlig, men det er uklart i hvilken grad kuppet lykkes.”
(Kilde: wikipedia)

KLIMA i Thailand:
Midten av mai til september er det en sørvestlig, regnfull og varm monsun, og fra november til midten av mars er det litt kjøligere og tørrere, nordøstlig monsun. I sør er det som regel alltid varmt og fuktig. Klimaet i Thailand er tropisk. Her er det høy temperatur og høy luftfunktighet.

BEFOLKNINGen i Thailand:
Befolkningen er på ca. 60 millioner. Den største byen er Bankok som også er hovedstaden som det bor ca 10 millioner. Befolkningen er en blanding av mange folkeslag; kinesere, indere, burmesere, malayer og laotere.

POLITIKK:
Thailand er et konstitusjonelt monarki som aldri har vært kolonisert. Kongen har lite direkte innflytelse under konstitusjonen, men er den opphøyde beskytter av thai-buddhismen og et viktig symbol på nasjonal identitet og samhold. Den nåværende monarken er svært populær og er respektert som en moralsk autorietet. Regjeringens øverste leder er statsministeren , som blir utnevnt av Kongen etter utvelgelse fra medlemmene av parlamentet . Vanligvis er dette lederen av det partiet som kan sette sammen en regjering på basis av en majoritetskoalisjon.

Thailand er medlem av den regionale Sammenslutningen av Sørøst-Asiatiske Nasjoner (ASEAN), i tillegg til FN , APEC , IMF , WHO , WTO og ILO .

RELIGION:
I Thailand er 95 prosent av befolkningen er Buddhister . Hindu , Islam og Kristendom utgjør de resterende 5prosent. Thai-språket er landets offisielle språk, men mange etniske og regionale dialekter finnes.

VISUM :
Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold inntil 30 dager.
Har du spørsmål kan du kontakte:

Thailands ambassade :
Eilert S undts gt. 4 0259 OSLO
Tlf: 22-1286 6 0 F ax: 22-049969
Email: thaioslo@online.no

Thailands generalkonsulat:
Dagaliveien 19 P.O.boks 7 Slemdal, 0710 O SLO
Tlf : 22 – 147665

VAKSINER/HELSE:
Det kreves ingen vaksiner ved innreise til Thailand fra Norge. Man anbefaler likevell at man beskytter seg mot hepatitt A og malaria i de områder hvor dette kan forekomme.
Sjekk med din fastlege.

TIDSFORSKJELL :
Thailand ligger 6 timer foran Norge i vårt vinterhalvår, og 5 timer foran i sommerhalvåret.

VALUTA :
Myntenheten heter Baht. Sedlene finnes i 1000,500,100,50 og 10 baht.
Man får vekslet norske kroner i de største byene og turiststedene. Banker har åpent fra 0830 til 1530.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • thailand reiser

One Response to En Reise til Thailand på Ferie?

  1. Kenneth April 15, 2011 at 1:55 am #

    Thailand er ett land som bare må besøkes og oppleves! Absolutt mitt favoritt land 😉

    VA:F [1.9.13_1145]
    Rating: 0.0/5 (0 vurderinger cast)

Leave a Reply

.

shopify analytics