Enkel investering i aksjer uansett hvor du er i verden

Investering i vekstaksjer

Denne strategien er den vanligste blant nybegynnere innen aksjer. Her er ideen at du vil finne et forretningskonsept som du forventer å ha en eksponentiell vekst fremover. Så du investerer i vekstbedrifter. Fra et grunnleggende synspunkt bør det ikke være noen verdi å oppnå i denne metoden, da denne typen populært lager ofte vil bli funnet som overvurdert.

Faktum er at aksjekursen ikke nødvendigvis bestemmes av hvor mye man forventer at selskapet skal tjene i fremtiden. Aksjemarkedet er basert på tilbud og etterspørsel. Dvs. at hvis et selskap blir veldig populært og mange ønsker å kjøpe selskap, vil aksjekursen øke. Også uten nødvendigvis å ha grunn til å tro at selskapet vil tjene mer penger enn tidligere forventet. Kjøp aksjer som du tror vil vokse mye i fremtiden.

CopyTrading – kopier handler fra vellykkede investorer

CopyTrading er et relativt nytt konsept som har blitt introdusert de siste årene. Strategien er å finne en handelsmann som historisk har gjort det utrolig bra og som du har stor tillit til, også vil gjøre det bra i fremtiden. Deretter kan du på en plattform som eToro kopiere alle handler som denne handelsmannen gjør. Dvs. at hvis den næringsdrivende tjener penger, tjener du også penger.

For å komme lett i gang med CopyTrading, er det bare å sette opp på eToro og finne din favoritthandler.

Begynn å investere

Aksjehandel er full av forskjellige strategier og tilnærminger, men noen av de mest vellykkede investorene, som Warren Buffet, har en strategi som er langt enklere enn alle guidene du finner online. De finner aksjer eller investeringsfond som de mener har en langsiktig vekst, og velger den typen investeringer. De bruker en såkalt “buy and hold” -investering med investeringsmuligheter der de vet at de ikke trenger å bruke pengene i løpet av de neste årene.

Finn derfor en investering som du mener har en lys fremtid i løpet av de neste 10-30 årene, og la denne investeringen stå. Det er bedre at du starter i dag enn i morgen med å investere slik at du ikke går glipp av en potensiell avkastning.

Kjøp og selg aksjer enkelt

Hvis du fortsatt syntes det virket for komplisert, frykt ikke. Da jeg begynte å investere i aksjer, hadde jeg ingen anelse om å kjøpe og selge aksjer. Men hvis du vil ha en helt passiv inntekt fra aksjehandel, så er det uten tvil mulig.

Du trenger ikke ha mye kunnskap for å kjøpe aksjer. Alt du trenger å gjøre er å finne en serie aksjer eller et investeringsfond der du har spredt investeringene dine bredt. Mange aksjefond får utbytte årlig, så legg merke til hvor mye utbytte de gir hvert år og når du får det. Hver gang du får utbytte, kan du dra nytte av sammensatt rente ved å investere hele avkastningen på nytt.

Personlig investerer jeg som tidligere nevnt aldri i enkeltaksjer, da det er for komplisert å finne ut hvilke aksjer som har en fremtid og hvilke ikke. Jeg foretrekker å investere i aksjefond, da det har mindre risiko enn enkeltaksjer. Det betyr også at jeg ikke forventer at investeringen min vil øke med 100% i løpet av et år, men det betyr også at jeg ikke mister hele investeringen min hvis selskapet jeg investerer i går konkurs eller mister 50% av investeringen min, hvis aksjen faller.

Det er lettere å holde oversikt over investeringene dine hvis du ikke har 20 forskjellige aksjer å holde styr på, men bare kan følge en enkelt aksje.

Kom i gang på 1,2,3!

Du kan lese mer på Aksjebloggen rundt valg av nettmegler, som er det første steget du trenger å ta for å komme i gang.

Du har nå lest vår guide om aksjer for nybegynnere og er nå klar til å begynne å handle aksjer. Da vi begynte å handle aksjer, var det mye læring ved å gjøre. Vi kjøpte dermed aksjer for svært små beløp og fulgte utviklingen daglig. På denne måten bygde vi gradvis opp opplevelsen som har gjort det mulig for oss å skrive dette innlegget og dele vår kunnskap med nye investorer.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics