Fakta informasjon om landet Nepal

Nepal er et fattig land med storslått natur. Den politiske situasjonen er ustabil, imidlertid, og det er stadige sammenstøt mellom regjeringen og Maoist geriljaen. Geografi og miljø

En stor del av Himalaya fjellkjeden er i Nepal, deriblant verdens høyeste fjell, Mount Everest. Den har flere topper over 8000 meter, og tre firedeler av Nepal totale landområdet er fjellheim. Plains landskap i sør er i hovedsak brukes til landbruk, det samme gjelder for landets mange fruktbare daler. Klimaet varierer avhengig meter: I lavlandet, den subtropiske klima, og i fjellområdene er så kaldt at snø og isbreer værende hele året. Nepal har liten utvidet potensialet for vannkraft som ligger i landets mange elver og fosser. Hittil er det først og fremst skogen brukes som energikilde. Treverk som drivstoff utgjør 90 prosent av all energien som brukes i Nepal. Dette har ført til avskoging og erosjon. Småbønders dyrking av isolerte fjellområder imidlertid hindret erosjon av jord. Det er også RIPer vannet er forurenset på grunn av dårlige sanitære forhold og forurensning av det lille den har forlatt næringen. Forurensning fra biler og andre kjøretøy gjør luftkvalitet i de store byene er dårlig.

Historie til Nepal

Nepal er klemt mellom India og Kina, som begge har hatt stor innflytelse på landet opp gjennom historien. Det har aldri blitt kolonisert, men både indere og britiske i lange perioder av kontrollerte utenrikspolitikk. Dette gjorde det lett for Maoist geriljaen å stille opp i de fattige, Nepals landsbygd. The Maoist anti-monarki politiske, anti-føydale retorikk ga dem fortsatt støtte blant de fattige bøndene som følte neglisjert i kommet politikk. De lanserte Folkerepublikken krigen i 1996, og ble raskt store tall. Fight dokumentene som har fulgt i årene etter at det ble hevdet 13.000 liv sammen.

Samfunn og politikk i Nepal

Det Nepal samfunnet er preget av spenninger mellom regjeringen og opprører menn, og mellom regjeringen og de kongelige hus. I 2001, i den såkalte Palassmassakern, tok rykter som en full krone av liv, både konge, dronning, selv og åtte andre medlemmer av kongefamilien. Kongens yngre bror, Gyanendra overtok tronen. I 2005 har han etablert Nepal igjen som verdens siste absolutte monarki og oppsagt landets valgte representanter. Etter omfattende internasjonal presse og store innenlandske demonstrasjoner ble nasjonalforsamlingen geniet var våren 2006. I dag markerte Nepal’s samfunnet er fremdeles er en uløst politiske situasjonen.

Økonomi og handel i Nepal

Nepal er ett av verdens fattigste land, og er definert av FN som et av de minst utviklet (LDCs). Store deler av befolkningen lever utelukkende av deres selvtillit produksjon, og det er anslått at om lag 40 prosent av befolkningen er underernært. Landbruket er viktig i Nepal. I lavt liggende landet dyrkes sukkerrør, ris, bygg, olje frø, grønnsaker, tobakk, jute og krydder. Beboere som er plassert på over 3000 meter, har farmor viktigste industri. Industrien er lite utviklet, men Nepal produserer tepper og tekstiler for eksport. Turismen har gradvis vokst til å bli en viktig inntektskilde for landet. Men dette har også gjort mange av sine innbyggere sårbare for politisk uro, som turister mangler på grunn av forstyrrelser.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • nepal fakta
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics