Østerrike er en forbundsrepublikk i Sentral-Europa som grenser til Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, Slovenia, Italia, Sveits og Liechtenstein.
Hovedstaden er Wien. Andre store byer er Graz, Innsbruck, Linz, Salzburg, og Klagenfurt.
Østerrike er medlem av EU siden 1995.
Østerrikes Historie
Landet ble grunnlagt av Bavarian gränsmark (markgrevskap) rundt 800 og ble senere kalt Ostarrichi (966). Det reist i 1100 er til hertugdømme og ble en viktig kraft i det tysk-romerske riket til sin resolusjon 1806. Deretter ble Østerrike hovedlandet i den store multi-etnisk habsburgska regelen. Østerrike (men ikke ungarsk, kroatisk, dalmatinska og italiensk deler av imperiet) var også medlem av den tyske forbundet inntil 1866, da krigen med Preussen førte til Østerrikes slutt.
Etter flere år med krav fra ungarerne på styrking av selvstyre ble dannet i 1867 det østerrikske-ungarsk dobbel. Etter double tap i den første verdenskrig, og dens oppløsning i fred traktaten av Saint-Germain, ble dannet flere nye nasjonen, og etter mislykkede forsøk på å bli med i Tyskland, ble dannet etter den første republikken Østerrike, dekket store deler av Østerrike-Ungarn er tysktalende områder. Under etterkrigsårene holdt en rekke valg i ulike deler av Østerrike om de ville delta i moderslandet Tyskland, men alle som vant valget med 90% flertall annullert av den første verdenskrig seirende makt.
Østerrike, Adolf Hitler var en stor innflytelse på hendelser i Europa i løpet av sin tid som Reich i Tyskland.
Interne politiske splittelser og konflikt resulterte i en kristenkonservative diktatur i 1934, noe som igjen falt, da tyske tropper marsjerte i Østerrike i mars 1938 og Østerrike ble innlemmet i det tredje rike under navnet Ostmark.
Etter Tysklands tap i andre verdenskrig er okkupert Østerrike av de fire seirende makt og den østerrikske republikken ble gjenopprettet. Å Potsdamkonferensen 1945 sette landet under ett ockupationsförvaltning. Okkupasjonsmaktene venstre Østerrike første 1955 etter å ha signert en State-traktaten, som gjenopprettet landets suverenitet. Østerrike forpliktet seg til permanent nøytralitet (Grunnloven av 1955), og pålegges ikke å godta en gjenforening med Tyskland.
Bare etter sammenbruddet av Østblokken og slutten av den kalde krigen, ble det mulig for Østerrike for å delta i europeisk integrasjon. Etter en folkeavstemning i 1994 Østerrike ble medlem av Den europeiske union (EU) 1995 og den Økonomiske og Monetære Union (EMU) 1999.
Kultur
Østerrike har en stor innflytelse i verdenskulturen. Landet har en rekke verdensberømte mennesker. Wien er en av de store kulturhovedstad i Europa. I løpet av 1700 har virket her noen av klassisk musikk kjemper som Wolfgang Amadeus Mozart og Ludwig van Beethoven. Selv slike komponister som Gustav Mahler og Strauss-familien ble berømte komponister.
Grunnloven og ledelse
Østerrike er en parlamentarisk-demokratiske Forbundsrepublikken. Det øverste hodet i Østerrike er den føderale presidenten, velges av populære stemme hver seks år. Forbundspresidentens viktigste politiske oppgave er å utnevne kansleren (statsminister) og regjeringen.
Parlamentet i Østerrike
Østerrikes parlament består av to kamre: National Council og Forbundsrådet.
National Council er den lovgivende parlamentskammaren. Det er valgt av folket for et tidsrom av fire år og har 183 medlemmer. Den kvinnelig stemmerett i Østerrike kom til 1919, umiddelbart etter første verdenskrig. Fem partier er i favør av gjeldende valgt inn i National Council: Austrian Social Democratic Party (Sozialdemokratische Partei Österreichs, SPÖ), Greens (Die Grünen), Christian Democratic østerrikske People’s Party (Oesterreichische Volkspartei, ÖVP), Austria’s Freedom Party (Freiheitliche Partei Österreichs, Austrian Freedom Party) og Alliansen for Austria’s Future (Bündnis Zukunft Østerrike, BZÖ), sistnevnte to högerpopulistiska parter.
Det føderale råd som representerer de ni landene. Deres 64 medlemmer valgt av de ni statlige dietter for det samme ordet som brukes for seg selv. Den føderale rådet har makt til veto i lovgivningen, som imidlertid bare utsettende. The Federal Council spiller i praksis ingen rolle.
Politikk
Østerrikes regjering utnevnt av den amerikanske presidenten. Det består av kansleren og ministere. Den nåværende regjeringen er en koalisjonsregjering bestående av den østerrikske sosialdemokratiske parti (SPÖ) og Österreichische Volkspartei (ÖVP).
Delstater
Østerrike er en føderal republikk med ni stater (Hedmark). Hver stat har sin egen konstitusjon, montering og regjeringen. Det velges staten dietter kalles Land og har rett til legislate i feltet av kompetanse. Dietten velger regjeringssjef (Landeshauptmann / Landeshauptfrau).
Den regionale administrasjonen håndteres av stater, som igjen er delt inn i kommuner styrt av valgte samlinger. En administrativ midt mellom kommuner og delstatsförvaltningen representerer distrikter (Bezirk).
Geografi i Østerrike
Østerrike består av fem landskapsregioner. Størstedelen av Østerrike okkupert av Östalperna (63% av overflaten), som strekker seg fra gränssjön Bodensee fram til City of Vienna mot øst. I de østerrikske alper er den høyeste topp (Großglockner, 3 797 m ö.h.). Nord for Alpene utgjør Danube grensen med løpere i bohem massif (10%) og Carpathians (11,3%). Wien ligger i Wien-bassenget (4,4%) og sør og øst for Wien var å spre en låglandsregion å tilhøre Hungarian Lowlands (11,3%).
Østerrike viktigste elvene er Donau, som er dewatered Alpene av bifloderna Lech, Inn og dens tributary Salzach, Enns, Drau og tributary mur, osv.
I Østerrike, kan du skjelne tre klimatiske soner. Den østlige delen er påvirket av kontinentalsokkelen pannoniske klima (gjennomsnittlig temperatur i juli vanligvis over 19 ° C, årlig nedbør i forskriften over 800 mm), interne Alpine regionene har en alpin klima (mye nedbør, permanent snødekke over 3, 000 m o.h., korte somre, lange vintre) og resten av landet preget av mild og fuktig Sentral Europa overgangsklimaet med middeltemperatur i juli mellom 14 ° C og 19 ° C og opp til 2000 mm årlig nedbør, avhengig av regionen. Et spesielt fenomen i Alpene er det varmt og tørre vinder, en fallvind som påvirker mennesker negativt.
Delstater
Østerrikes ni føderale stater og deres hovedsteder:
Burgenland – Eisenstadt
Kärnten – Klagenfurt
Niederösterreich – St. Pölten
Upper Austria – Linz
Salzburg – Salzburg
Steiermark – Graz
Tirol – Innsbruck
Vorarlberg – Bregenz
Wien – Vienna
Demografi
I Østerrike bor 8 334 300 personer, hvorav 855 700 utenlandske statsborgere (10,2%) (1 jan 2008). Mer enn 40% av befolkningen bor i og rundt byen Wien, ytterligere 30% i områdene nord og sør for Alpene, mens Alpine region er sparsely befolket. Østerrike store byer er Wien (2005: 1 626 440 inhab.), Graz (2006: 250 099 inhab.), Linz (2001: 183 504 inhab.), Salzburg (2001: 142 662 inhab.) Og Innsbruck (2001: 113 392 inhab.).
Østerrike befolkning er hovedsakelig tysk. Standard i Østerrike er forskjellige, i noen grad fra tysk tales i Tyskland, spesielt i ordvalg, som omfatter over 1000 såkalt austriacismer. I Østerrike er det seks anerkjente språklige minoriteter som har rettighetene er regulert i Stat-traktaten av 1955 og senere lover. Den største gruppen består av de slovenske minoritet på 30 000-50 000 mennesker i landet Kärnten og like kroatisktalande minoritetsgruppe i Burgenland. I Burgenland bor også en ungarsk minoritet, og Roma og Sinti. I Wien og Niederösterreich, tsjekkisk – og slovakisktalande minoritetsgrupper.
78% av østerrikere tilhører den romersk-katolske kirke, 5% av den evangelisk kirkesamfunn (hovedsakelig den Lutherske), 4,5% tilhører andre samfunn og 9% betegner seg selv som religionslösa.
Sosiale forhold
Dagens Østerrike er en moderne sosialstat. Den første begynnelse av en sosial politikk var allerede i østerriksk-ungarsk monarki mellom 1860 og 1890, men den første store sosiale reformer ble gjennomført i den sosiale og politiske revolusjonen (First Republic) etter den første verdenskrig. Den reformagenda kom til å stoppe opp etter noen få år på grunn av den tøffe politiske kamper og økonomiske problemer. Samarbetsandan og konsensus mellom arbeidsgivere og fagforeninger i andre republikken etter andre verdenskrig førte til utviklingen av et omfattende offentlig velferd. Hjørnesteinen er sosial sikkerhet for at alle arbeidstakere og deres familier er underlagt. Det består av sykdom, ulykke, arbeidsledighet og alderspensjon trygd. I tillegg finnes det ulike former for familie og andre sosiale støtte.
Østerrike største medier, staten Broadcasting Company FOR. FOR stat, men er uavhengig og ikke politisk innblanding er tillatt. I de senere årene, privat TV og radio broadcasters startet.
Østerrike største aviser
Die Presse, Wien
Der Standard, Wien
Kleine Zeitung, Graz og Klagenfurt
Kurier, Wien
Neue Kronen Zeitung, Wien
Oberösterreichische Nachrichten, Linz
Salzburger Nachrichten
Salzburger Volkszeitung
Tiroler Tageszeitung, Innsbruck
Vorarlberger Nachrichten, Bregenz
Våre brukere sine reisesøk:
- østerrike
- kjente personer fra østerrike
- fakta om østerrike
- østerriket
- østerrike fakta
- kjente personer i østerrike
- østerrike kultur
- østerrike historie
- morsomme fakta om østerrike
- store byer i østerrike
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/reiseverdenrundt.com/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 699
jeg mener det at denne siden er det beste jeg noen gang har sett. jeg bruekr den hele tiden til puge om ting om Østerrike. øterrike er det landet jeg elsker, slev er jeg halvt østerisk å det er bra. jeg har vært i landet mange ganger å vet hva det har å tilby. så kom igjen å kjøp fly billeter nå, bruk helst sas siden det er det beste selskapet. da får du mest for pengene å i tilegg får du pengene rilbake garranti.
mvh. Østerikke fann. <3<3<3<3