Fakta om landet Syria – Geografi, Økonomi, Historie og samfunn

Syria er et tidligere sentrum av verdens eldste sivilisasjoner, er nå et oljeproduserende land med et autoritært regime og høy befolkningsvekst.

Geografi og miljø i Syria

Syria består hovedsakelig av fjell og vidder forberede seg over tre fjerdedeler av landet. Plains og fjellandskapet ligger midt i landet, mellom fuktige kystklima i vest og semi-store ørken, sørøst i landet. På grunn av lite nedbør i vidder, myndighetene lansert et stort vann i prosjekter for å forbedre kvaliteten og øke andelen landbruksprodukter land. Syer Utslipp og forurensning fra olje- og industrisektor parallelt med en økende befolkningsvekst har ført til knapphet på rent vann. Fravær av nedbør har også skapt problemer for eksempel avskoging, jord erosjon og spredning av ørken.

Historie til Syria

Syria var i eldre tider, et viktig transittland landet for handel mellom Egypt, Lill-Asia og Babylon, og for offentlig turer og krigstog. Siden 1516 og fram til slutten av første verdenskrig, Syria var en del av det tyrkiske ottomanske riket. I 1920 Syria ble et fransk protektorat, og fikk sin uavhengighet i 1944. Syria forsøkte å ta tilbake områder i 1973, men mislyktes. Forbindelser med nabokommunene Israel har siden vært anstrengt. I 1970 kom Hafez al-Assad i den arabiske Sosialistisk Baath partiet til makten med en ikke-blodig militært kupp. Den autoritære regimet har hatt kontroll siden da, og når presidenten døde i 2000, tok hans sønn Bashar al-Assad over kontoret. I 1976, med Syria i libanesiske borgerkrigen. Først i 2005 Syria seg sine tropper ut av landet etter press fra det internasjonale samfunnet og den libanesiske opposisjonen.

Samfunn og politikk i Syria

Formelle Syria er en parlamentarisk republikk, men i praksis har fungert mer som et autoritært regime. Strømmen er hovedsakelig konsentrert til presidenten og hans nærmeste rådgivere fra militæret og sikkerhet politiet. Opposisjonen i landet av undertrykkelse og det er liten respekt for menneskerettigheter. Syria har siden 1979 vært på amerikansk terrorist og amerikanske myndigheter har også innført en handel blokaden mot Syria. Grunnen til dette er at presidenten er anklaget for å støtte den libanesiske Shiite militære organisasjonen Hezbollah.

Økonomi og handel i Syria

Syria økonomi og handel er hovedsakelig basert på jordbruk, industri og olje. Olje er landets viktigste inntektskilde. Var Syria importert hovedsakelig råvarer fra andre land, men i dag, på grunn av økte regjeringen investering i landbruket sektor som produserer og eksporterer Syria egne landbruksprodukter som bomull, frukt og grønnsaker. Store deler av Syria handelsnavn, inkludert olje, eies og kontrolleres av staten. Siden 1990-tallet, myndighetene har gradvis forsøkt å reformere og liberaliserte økonomien, men også de har ikke greid å bli en integrert del av det globale verdensmarkedet. Nesten 60 prosent av befolkningen er under 20 år og forlate arbeidet på rundt 20-25 prosent.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • SYRIA FAKTA
  • fakta om syria
  • syria olje
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics