Fakta om Polen du kanskje ikke visste om

Innbyggertall: 38.600.000
Hovedstad: Warszawa
Valuta: Zloty
Religion: romersk-katolske (90%), ortodoks (2%) Andre (8%)
Politisk system: Demokrati
President: Lech Kaczy?ski
Areal: 312.700 km2
Høyeste punkt: Rysy (2499 m)
Største byer: Warszawa (1,6 mill), Lodz, Krakow, Wroclaw, Poznan, Gdansk, Szczecin

Kort om Polen:
Polen sitt areal dekker ikke mindre enn 312.700 km2, og landet er dermed Europas 9 største. Polen grenser med 7 forskjellige nasjoner (tidligere 3). Polen sin nordlige grense er den baltiske kysten er 524 km lang, Litauen (103 km) og Russland (210 km) v Hviterussland (416 km) og Ukraina (529 km) følger grensen elva Bug mens grensen til Tyskland (467 km) følger elva Oder og Neisse. I sør grenser til Polen Slovakia (539 km) og Tsjekkia (790 km).
Den nordlige Polen er flatt og i stor grad dekkes av skoger. Den sentrale delen av landet er frodig og med. et stort landbruksprodukt produksjon. Den sørlige delen av Polen er preget av Karpatene.
De viktigste næringene er stål- og kjemisk industri og Polen har store mineralske ressurser av kull som er det største, men også svovel, kobber, sink og bly er minelagt i Polen.
En av de største problemene folk har arvet fra den kommunistiske perioden er forurensning, som hovedsakelig kommer fra stålet industri og det faktum at i Polen, fortsetter å være enormt kull og lignitt for en bestemt oppvarming. Polen står sentralt sted betyr også at mye av forurensning fra nabostaten lander her. Den sterke forurensning betyr at det er umulig å svømme på mange steder langs kysten og at det i byer som Krakow er en kraftig forverring av historiske bygninger.
Andre steder i Polen, for eksempel. den Masuriske Lakes er et eldorado for dyrelivet og de endeløse skoger er i stor grad uberørt av menneskelige hender. Her er eksempel. vill hester, Bison, villsvin, bever, Cranes, Eagles og storks i store mengder (omtrent hvert 3de europeisk stork er polsk), mot sør i fjellet er ulver og bjørner.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 3.5/5 (13 vurderinger gitt)
Fakta om Polen du kanskje ikke visste om, 3.5 out of 5 based on 13 ratings

Våre brukere sine reisesøk:

  • polen fakta
  • fakta om polen
  • fakta polen
  • alt om Polen
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics