Ferie informasjon om Köln / Bonn i Tyskland før du reiser hit

Det var opprinnelig romerne som grunnla Tyskland fjerde største by, Köln. Byen har i dag en million innbyggere.

Köln praktfull katedral – Kölner Dom – er det mest besøkte monumentene i Tyskland. Byggingen begynte i 1248, men katedralen bare var klar i 1880. Den imponerende bygningen er Tysklands største kirke og verdens største fritt hengende bjelle i klokketårnet. Utsiktsplattformen, som ligger 95 meter og 509 trinn opp, og tilbyr en fantastisk utsikt over byen og fjellene. Det har vært gjennomført omfattende utgravninger under huset, og dette har blitt funnet grunnlag for tidlig romerske bygninger og bygninger fra Karl den Store tid.

På plassen foran katedralen kan likevel tydelig se restene av den nordlige, Roman porten med den latinske tegn CCAA (Colonia Claudia Ara Agrippinensium). Den forrige, imponerende city gate besto av tre gate åpninger, hvorav en ble ombygd fra bakken tidlig på 1970-tallet. Det er enkelt og gratis tilgang til å se den andre porten åpninger i underjordisk parkeringshus under torget. Veggen rundt Roman Köln ble bygd kort tid etter at byen kom under romersk herredømme i år 50 AD Det var fire kilometer lang og nesten åtte meter høy.

Der hvor Zeughausstraße og St. Aperstraße møtes, er det en romersk tårn. Det var nordvest tårn av den romerske festningen. Tårnet har overlevd opp over tid, og var i 19. Århundre bygget inn i den ene siden av et hus. Byen Köln kjøpt av staten sist i 19 tallet og dermed beholdt de vakre mosaikk inne i tårnet.

Etter den romerske okkupasjonen av Köln utviklet seg som en vanlig middelalder. Omkrets murene av den middelalderske Köln ble bygd i det 12. og 13 tallet og var 5,5 kilometer lang. I 1881 kjøpte byen kommune i Köln vegg av Staten og det meste av den ned, men det er fortsatt noen rester igjen. De inkluderer Hahnentor, som er en imponerende, åtte meter høy og seks meter bred gate, som rømte riving, og er derfor en av de eldste by gate i Köln. Det ble ødelagt under 2. World War II, men har siden blitt gjenoppbygd. Nå er det inneholder en utstilling senter for unge kunstnere i Köln.

Den moderne Köln har flere kjente og imponerende arkitektoniske severdigheter. I 1925 Köln ble den første av høy vekst og Europas høyeste skyskraper bygget på den tiden. En annen arkitektonisk perle er Hansahochhaus, som gir et 65 meter høyt tårn. Hansahochhaus er et godt eksempel på 1920-tallet arkitektur, og i dag er bygningen huser flere virksomheter.

Langs utstillingssenteret er Tysklands største musikk- og aktivitetshus, Köln Arena. Her vil det være store konserter og utstillinger med over 100 aktivitet dager i året. Det er gode buss og trikk forbindelser til Köln Arena, som er i nærheten av jernbanestasjonen, katedralen og den gamle byen.

Det er mange parker og lange, grønne bulevarder i Köln. Zoo er en fredelig oase i sentrum av byen, og hagen inneholder mer enn 7000 dyr med store uteområder for bjørn og store katter. I hagen ligger til dyrehagen. Det er planter fra hele verden, og hagen er et fredelig sted for en avslappende ettermiddag, som kan ende med et utmerket måltid i restauranten, i hjertet av hagen. Den imponerende skulpturpark i bred Rhein har en permanent utstilling av 30 skulpturer av kjente kunstnere som Cragg, Forge og Suvero.

Flyplass informasjon om Köln i Tyskland

Ryanair flyr til Köln / Bonn Airport i Tyskland, ved Terminal 2

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics