Ferie reise til landlig idyll i Nice – Frankrike

Nice er en by på den franske rivieraen med 345.700 innbyggere (pr. 1990) Med forsteder i områdene rundt har byen cirka 933,000 innbyggere. Nice tilhørte tidligere den italienske staten Piemonte som i dag er en del av Italia. Turister besøker i tusentall kystbyen. Byen har mye kultur o.l å by på.

Bare en kort kjøretur fra Nice ligger den trivelige byen Vence og St. Paul. Du kan enten ta en buss som bare koster rundt 10 dollar eller ansette en bil billigere. I St. Paul, det er Middle Atmosphere av den gamle borgen, som hovedsakelig inneholder gallerier og turist butikker, men dette stedet er fortsatt verdt et besøk når stemningen og hyggen ikke mye bedre andre steder. Nyt også flott utsikt over dalen. I nærheten av St. Paul Vence er hvor mange skandinaver har valgt å okkupere og nyte sin pensjonisttilværelse. Vence er en svært hyggelig landsby hvor du kan få mange timer å gå å se på de små butikker, drikker kaffe på café eller spille petanque på byen torg. Vence er ikke et mål i seg selv – det er bare for lite – men en dag fra Nice, bør du sonde selv. Det vil være en lang forfallen ser bort fra byens støy og gir et mye vitamin injeksjoner og en følelse av ekte fransk landsby atmosfære.

Mennesker satte allerede sin spor i Nice for cirka 400 000 år siden. Forskning har vist at Nice var et av de det første stedene mennesker begynte å bruke ild. Nice ble grunnlagt rundt 350 f.kr av grekerne i Marseille. Byen ble med tiden et stort handelssenter, som også i dag er svært populært.

Utenfor Nice ligger Cap Ferrat.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics