Ferie til Australia – En reise rik på severdigheter

Australia er kjent som landet og kontinentet “Down Under”, og avstandene er virkelig enorme. Fra nord til sør er det ca 330 mil. Det er et enkelt land å reise rundt i, leier man bil er det trafikk fra venstre. I den nordlige delen av Australia er det tropisk klima, og i de sentrale delene er det ørken. De fleste holder seg til de sørlige delene der klimaet er varmt og tørt året rundt. I Australia finnes alt, og enda litt til!

Sydney – med det verdensberømte operahuset, som også består av et konserthus og en restaurant. Det ble skapt av den danske arkitekten Jorn Utzon og det tok totalt 14 år å få det ferdigstilt – og ikke minst er det stein fra Höganäs på bygningen. Hustes arkitektur minner om et skip med vind i seilene. Det sies at Sydney er søsterbyen til San Francisco, stedene har samme livsglede. Australias største by er ikke hovedstaden. Den vakre byen på østkysten har “alt” man kan drømme om. Fantastiske strender, god shopping, koselige restauranter og spennende severdigheter. Verdens mest kjente operahus, bro og strand finnes her.

Regnskoger og snødekte fjell, kenguruer og koalabjørner, store metropoler og endeløs ørken, Australia har det meste, for de fleste. Landet byr også på spennende urbefolkningskultur og fantastiske sportsmuligheter.

Å reise rundt i Australia er en drøm. Backpackere, eller ryggsekk-turister, har de siste tiårene reist rundt og nytt godt av gode fly-, buss- og togforbindelser. Australia er som bygget for at turister enkelt skal kunne reise rundt, tross de store avstandene. Mange velger å fly inn til Sydney, reise på landejorden nordover til Cairns og fly hjem derfra. Kanskje du har mulighet til å kombinere Australia-reisen med en reise rundt hele jorden? Det finnes utallige muligheter og vi kommer gjerne med tips og reiseråd! Østkysten er mer utbygget for turisme og består av både mindre og større badesteder med sine egne særpreg. Å reise fra sør til nord blir uansett årstid en reise mot sommeren. Lei bil og opplev livet utenfor allfarvei, så får du med deg de mange koselige landsbyene underveis på reisen.

Australienere, eller “Aussies” som de selv sier, er imøtekommende og åpne mennesker. De er veldig lett å komme i kontakt med. Mange er nysgjerrige på hvordan vi nordboere er og kan ofte invitere nye bekjentskaper hjem til seg. Den ekte gjestfriheten er annerledes enn vi er vant med og gir mange tilreisende ekstra muligheter til å oppleve hvordan livet i Australia er utenom turiststedene.

Til Australia trenges ingen spesifikke vaksiner.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 5.0/5 (1 vurdering gitt)
Ferie til Australia - En reise rik på severdigheter, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • australia ferie
  • ferie i australia
  • ferie australia
  • australia severdigheter
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics