Ferie til Basel i Sveits og Mulhouse i Frankrike – Spennede reise

Basel

Byen Basel ligger rett ved Rhinen og der tre land møtes: Frankrike, Tyskland og Sveits. Elven deler byen i to deler som er sammenvevd med seks broer.

Den nordlige delen av byen er hovedsakelig et industrielt område. Her er de fleste av Sveits’ kjemiske og farmasøytiske industri og en stor del av det store klokkeselskapet.

De fleste turistattraksjoner som du finner i den sørlige delen av byen. Basel ‘s historie kan spores tilbake til det første århundre f.Kr., da den enkelt grunnla en bosetning i det som nå Cathedral Hill. Det har vært okkupert siden. Cathedral Hill har vært kjent som et sted for religiøs tilbedelse siden den 8. tallet, da ungarerne ødelagt Karl den store katedral under et angrep. Den nåværende bygningen har vært her siden 1356, da den forrige romansk Bygningen ble gjenoppbygd i gotisk stil etter et forferdelig jordskjelv.

Markedsplassen er Basel hjerte, og her er holdt hver dag en fargerik frukt, grønnsaker og blomstermarkedet (ikke søndag). Den utrolige Rathaus (rådhuset) er på den ene siden av torget, og her har okkupert siden den 14. århundre. Bygningen ble renovert i 17. tallet, hvor det var malt i den store røde og gylne farger, som det har i dag.

Basel kan skryte av å ha det eldste universitetet i Sveits – grunnlagt i 1460.

Byen er en ideell base for utflukter til Black Forest, Jura og Vosges fjell. Det er mange utendørs aktiviteter for regionen søker om å være flott for fotturer, fjellklatring, ski, rappellering og hangglide.

Å få den nyeste informasjonen om hvor du skal gå og hva du skal se, kan du gå Basel Tourismus sine nettsider.

Mulhouse (Mülhausen på tysk, Milhüsa på elsassisk) er en by og kommune i det østre Frankrike. Det er den største byen i Haut-Rhin og den nest største i Alsace etter Strasbourg. Byen har et areal på 22,18 km², og har cirka 110 359 innbyggere (1999). Mulhouse er en typisk industriby hvor blant annet Peugeot er etablert. Peugeot er den største arbeidsgiveren i Alsace.

Mulhouse navn nevnt for første gang i 803 I 1308 i byen ervervet status på Regency byen og fortsatte å være en uavhengig republikk i 1798, som var det jubileum av byens gjenforening med den franske republikk. I løpet av det 19. Mulhouse-tallet var en av landets rikeste industrielle byer. I dag har begynt å vises ny industri sektorer blant de mer tradisjonelle næringer (bil, mekanisk produksjon, kjemiske industrien): datamaskin integrert produksjons-, tele-, industritjenester for bruk i datateknologi, teknisk vitenskap og miljøvitenskap.

Byens historiske sentrum er verdt et besøk. Den imponerende middelalder byen “Place de la Réunion” og “Nouveau Quartier”, en rekke bygninger som er et eksempel på arkitektonisk nyskapning i 19. tallet, for eksempel. tasten bevis i Mulhouse historiske arv.

Her er massevis av flotte museer, for eksempel. den nasjonale bildeler museum, som er i verdensklasse, med Schlumpf samling, Railway Museum, La Cité du tog, og dens enestående samling; stoff utskrift museum som tar en tilbake til byens rike historie; eller elektrisitet museum, Electropolis EDF, som er dedikert til elektrisitet. Det kan også være at du ønsker å gå en tur gjennom en av byens vakre parker liker den zoologiske og botaniske hage. Andre museer, som er litt lenger bort, vil sikkert overraske deg: bakgrunnsbilde museum i Rixheim, Ecomusée i Ungersheim (et friluftsmuseum) og Wesserling Park – Textile Museum i Husseren-Wesserling.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • basel sveits

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics