Hva med å reise på ferie til Columbia?

Colombia har så mye å tilby både historisk, kulturell og natur. Fra snøhvite Andesfjellene til lavland og tropiske regnskoger til solfylte karibiske kysten er naturlige attraksjoner, og bare vente. Befolkningen er en blanding av etterkommere av europeere, afrikanere og indianere. Med hver med sin egen historie og kultur gjør disse populasjonene Colombia til en fargerik og spennende reise landet.

Colombia sin naturlige opplevese
Colombia ligger i den nordvestlige hjørnet av Sør-Amerika og grenser til Panama, Venezuela, Brasil, Peru og Ecuador. Nordkysten vendt mot det karibiske hav, i vest til Stillehavet. Andes splittelse i det vestlige Colombia i tre små fjellkjeder som strekker seg fra nord til sør og deler landet inn i tre: vest nedfarter, Central Valley og østlige lowlands av Amazonas jungel og store myr kunstner Los Llanos. Colombia har mange ulike habitater fra høyalpine felt og vulkaner til tåke regnskog, mangrove skog, ørken og kunstner. I den karibiske kysten, er det også hvite sandstrender og korallrev. Som for Colombia er også den idylliske øya San Andres og Providencia, som ligger nord av Nicaraguan kysten.

Colombia sin klima
På kysten og i lavlandet er det varmt og tropisk klima. Regn tid er fra mai til november, hvor bygene kan komme i korte, små mengder. Regnsesongen varer lenger i Los Llanos, som bare måneder mellom desember og mars er rimelig tørr. Den Colombianske Stillehavskyst er en av de mest regn steder i verden. Temperaturen varierer bare litt over årene, i stedet skal opp i høyden for å oppleve temperatur forskjeller. I lavere områder er gjennomsnittlig temperatur på 26 °, i den høyeste på 15 grader.

Colombias befolkning
Colombia har 43 millioner innbyggere er romersk-katolske, for det meste. Litt over halvparten er mestizo (av blandet europeisk og indisk bakgrunn), og det er også hvit, mulatt, svart, en blanding av svarte og indianere, og bare 1% ren indere. Likevel er det over 200 ulike urfolk språk og dialekter i tillegg til de viktigste spansk. Landet er ganske overbefolket, og den store fattigdommen på landsbygda lokker folk til byene. Her er det ikke mye bedre, og de nye innvandrere ofte bor i overfylte slums i utkanten av byene.

Colombias historie
I 1499 var de første spanjolene i land i nordlige Colombia, og det første de la merke til var inderne ‘mange smykker og håndverk i gull. Dette ga mat til myten om den gullbelagte Eldorado landet, og de Colombianske kysten kan få et vell av spanske oppdagelsesreisende i løpet av årene. Columbia snart ble en spansk koloni under navnet Ny-Granada, og som også omfattet det nåværende Ecuador og Venezuela. Gjennom koloniale periode gjorde de innfødte colombianere spredt og ueffektfuld motstand mot spanjolene. Bare da kom igjen i Simón Bolívar motstand styrker, Colombia uavhengig. Den nye republikk ble grunnlagt i 1819 og omfattet også Ecuador, Venezuela, Peru og Panama. Disse landene rev all løs i løpet av de neste tiårene, da staten ble ganske hakkete. Utviklingen av uro og borgerkrig har fortsatt nesten uavbrutt siden. Spesielt borgerkrig La Violencia, som ble utkjempet fra 1948 til 1958, var svært blodig. Siden 1980-tallet, landets største narkotikahandel og guerrilla hærer som FARC er den viktigste grunnen til splittelsen og problemer.

Severdigheter i Colombia
Å reise til Colombia er ikke blant verdens mest populære reisemål. Men det er synd, fordi landet har mye å tilby, om folk holder seg fra de mest beryktede kidnappings og øde områder av usikkerhet bør ikke være et problem. Hovedstaden Bogota, den futuristiske arkitektur, katedraler fra kolonitiden epoke, ekstravagant kjøpesentre og liten gate boder på hvert hjørne. Den historiske bydel er La Candelaria Bogota hjertet av hans mange gang-koloniale bygninger, kirker og museer. Byens flotteste utsikt, vil du finne på toppen av fjellet Cerro de Monserrate. En tur med trikken eller en times gange belønnes med økende vakkert bildemuligheter. Havnebyen i Cartagena i Colombia er nordkysten er kjent for sin historie og sin skjønnhet. Den gamle koloni byen er overfylt med kirker og fin arkitektur perler langs ryddet gatene.

Vil det bli mer strand idyll på sitt Colombianske ferie enn den karibiske kysten kan tilby, er de øyene i San Andres og Providencia et alternativ. Plassert langt fra Colombia ved Nicaragua’s østkyst, denne klassiske tropeøyer med vakre sandstrender, korallrev og god snorkeling muligheter. Rest av gamle innfødte kulturer kan også hente dress på en tur til Colombia, og her er Ciudida Perdad ( “glemte byen”) gull. Den glemte byen er en gammel indianerby bygd mellom 1000 – og 1300-tallet. Det er en av de største i sitt slag i Latin-Amerika med rundt 150 stein terrasser meislet inn i stein skred. Byen ligger lagret langt inn i jungelen mellom den nordlige fjell. Ingen veier fører til byen, og gange til og fra den nærmeste byen for å ta seks dager, men målet er verdt alle problemer og slit. Flere indiske eventyr vil finnespå den vakre Laguna de Guatavita eller i den arkeologiske parken San Agustin. Den tidligere er en innsjø der muisca-Indina har ofret gull og emeralds til gudene, som er anslagsvis opprinnelsen av Eldorado-myten. I San Agustin har mer enn 500 statuer og tombstones fra en gammel indisk kultur som bodde her lenge før spanjolene kom, spredt over et stort område der Magdalena elven renner gjennom fjellet dalen.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 3.0/5 (1 vurdering gitt)
Hva med å reise på ferie til Columbia?, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

 • colombia ferie
 • ferie colombia
 • colombia klima

2 Responses to Hva med å reise på ferie til Columbia?

 1. Ingvar June 4, 2009 at 6:45 pm #

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/reiseverdenrundt.com/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 699

  Jeg kan anbefale Colombia på det varmeste, har vært der flere ganger og er gift med en colombiansk kvinne.

  Les forresten mitt reisebrev her:

  http://www.latinreiser.no/index.php?option=com_kunena&Itemid=83&func=view&catid=6&id=15

  VA:F [1.9.13_1145]
  Rating: 0.0/5 (0 vurderinger cast)
 2. Paulo March 15, 2010 at 2:43 pm #

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/reiseverdenrundt.com/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 699

  Jag kan verkligen rekommendera Colombia. Jag gillar särskilt Leticia i Amazonas där man kan studera spanska och se regnskogen. Titta in här: http://amazonspanishcollege.com

  VA:F [1.9.13_1145]
  Rating: 0.0/5 (0 vurderinger cast)

Leave a Reply

.

shopify analytics