Hva med å reise på ferie til Ljubljana?

Slovenia er et lite land som tilbyr et fantastisk utvalg forskjeller. Det gir deg så mange alternativer at det er nødvendig med mange besøk for å oppleve dem alle og har smakt hele det utrolige mangfoldet av mat og vin. Hva annet kan du nyte en morgen dukkert i det varme Adriaterhavet og noen timer senere å vandre i Alpine storslått natur? I mellom disse to opplevelsene er hovedstaden Ljubljana med sin sjarmerende, trange gater, og ryddet svingende atmosfære.

Ljubljana kombinerer opplevelsen av en hensvunnen æra av moderne underholdning på en unik måte. I løpet av dagen, må du ikke gå glipp av sjansen til å gå en tur i den gamle byen, langs elva Ljubljanica, eller oppleve den livlige utendørs marked. Ljubljana er en vakker blanding av arkitektoniske stiler, og du ønsker samtidig å nyte byens livlige kaféliv. Når du har spist middag på en av de mange gode restauranter, er det rikelig av kulturelle arrangementer for enhver smak. De mer eventyrlystne kan danse hele natten, mens BTC City, Ljubljana største shopping og underholdning sentrum, har over 400 butikker, “mikrobryggeri”, multiplex kino, treningssenter og mye mer.

Bare 35 km fra flyplassen er Bled, berømt for sin innsjø med en idyllisk øy, kan du gå på en avslappende båttur. Er fascinerende middelalder slott kommer opp mot deg i en klippetopp, og Bled er også omgitt av uberørt natur, der du kan velge fra et bredt spekter av friluftsliv og sport for de mer eller mindre modig. Fra en hyggelig spasertur gjennom åser og skoger til eventyr – er det noe for alle. Høydepunktet for turen kan være en tur til en av Europas fineste golfbaner.

Portorož er en livlig feriested ved sjøen, som tilbyr aktiviteter og steder å besøke for alle. Slappe av på stranda når været er godt, eller belastning av i en luksuriøs helse og spasenter hvor varmt bad og skjønnhet terapeut er kunnskapsrik hender venter på deg. Portorož har bistro og restauranter på porten, levende underholdning i barer, diskoteker og ett kasino og mange sportslige aktiviteter til havs og på land. Den gamle Piran med venetiansk arkitektur er bare noen få minutters gange fra sentrum. En dagstur fra Portorož kan være et besøk til det stedet der den berømte hvite lippizanerheste kommer fra, eller en rask katamaran for å seile over Adriaterhavet til Venezia.

Postojna hulene er den største i en gruppe på grotter, hvor du kan dykke inn i den fascinerende verden under vann, se “gardinene” av stalagmite og Dryppsteinene, enorme huler og den unike “human fisk”. Rett rundt hjørnet, kan du også besøke den utrolige slottet Predjama, som er bygd inn i veggen av et 123 meter høyt fjell.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 4.0/5 (1 vurdering gitt)
Hva med å reise på ferie til Ljubljana?, 4.0 out of 5 based on 1 rating

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics