Hvorfor Reise På Ferie Til Asia ?

Her er mange gode grunner til å nettopp begi seg ut på en reise til Asia:

I Kina vitner den store muren til tusenvis av år med en lang og dramatiske historie. På Bali finner man som oftest badende gjester på snøhvit sand. I Sibir finnes store furuskoger, og i India ser man sarikledte kvinner og opptatt ”Rickshaw-sjåfører” med de hellige kyr av trang plass på gaten, mens i Dubai er det nok plass for den internasjonale samlingsmøter fra folk fra hele verden. Gourmetrestauranter og golfbaner overdådige og mange i Asia.

Geografi og dyreliv i Asia
Asia er bare i kraft av sin enorme størrelse nesten umulig å beskrive. Kontinentet strekker seg fra det arktiske hav i nord til den lille indonesisk tropeøy sør, og fra den muslimske Midtøsten-landene i øst, der befolkningen går fra hinduisme eller buddhistisk livssyn. Asia er hjem til verdens høyeste fjell rekkevidde, Himalaya, verdens mest regn fattige områder i det store ørkener i Mongolia og Sibir og tett, tropisk regn skogen i Indonesia og Malaysia. Mye vilt liv følger variert landskap og kan produsere alt fra reinsdyr, ulver og ville hester i polarstrøk til tigrene, og elefanter i det tropiske beltet.

Asia sin befolkning
Store områder av Asia, som Saudi-Arabias ørken og den russiske tundraen, er nesten ubebodd, mens andre asiatiske områder blant verdens mest folkerike. Ellers er det byer som har vært mest vellykkede i å skaffe den asiatiske befolkningen. Spesielt i kinesiske byer som Chongqing og Karachi i Pakistan har befolkningen vært på raketten fart de siste årene. Asia totale befolkning har for lengst nådd tre milliarder kroner.

Asia sin historie
Mange asiatiske land har vært kolonisert. Eksotiske varer festes europeerne til å handle glad, og da Vasco da Gama fant havet til India er forførende krydder, som kom raskt fart på kolonisering. Enkelte asiatiske land forble uavhengig, men likevel ikke rømte til heftig europeisk innflytelse. Noe Kina i særdeleshet opplevd i løpet av opiumkrig.

Attraksjoner i Asia
Det er ikke lenger opium og krydder, tegning, men Asia er fortsatt et populært mål når du reiser feber vil oppstå. Muligheter for en fantastisk ferie er nesten umåtelige i det gigantiske kontinentet. Kultur perler som den forbudte by midt i Beijing, Angkor Wat tempelet i den kambodsjanske jungelen eller indiske Taj Mahal i funklende hvit marmor er attraktive. Feriemål der eventyrlysten kan også være oppfylt ved indonesiske vulkaner, tibetansk turløyper eller i røykgrå miljøer som Ganges-elven i den hinduistiske pilegrimsmerkene er satt byen Varanasi. Den nordlige delen av Asia kan oppleves gjennom en kupé vindu av transsibirske jernbanen, og Midtøsten er fantasifull innsats for å tiltrekke seg ikke-fast amerikanske dollar og euro kan observeres i luksus innhyllede Dubai. Uansett hvor interessene er, er det nesten alltid garantert en fantastisk reise i verdens største kontinent.

Vert å vite om Asia:
Trenger å vite

Areal: 44 millioner. km2
Antall land: 31
Folketall: 3,8 milliarder kroner.
Største By: Mumbai, India, 13,5 millioner kroner.
Høyeste punkt: Mount Everest, Nepal-Kina, 8848 meter
Laveste punkt: Dødehavet, Jordan / Israel, 392 m under havet
Lengste elv: Yangtse River, 6380 km

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics