Japan Ferie ? Lær om geografi, historie, sport og politikk før du reiser


Japan er et land i Øst-Asia. Det består av en øygruppe i Stillehavet, øst for den koreanske halvøya. Navnet blir ofte oversatt som «solens opphav”, kommer fra Kina, og refererer til Japans østlige posisjon i forhold til det asiatiske kontinent. Før hadde Japan relasjoner med Kina og var det kjent som Yamato Wa, som var et tidlig navn Kina brukte for å referere til Japan i “De tre kongeriker perioden.”

Japan består av en kjede av øyer. Den største av dem, går fra sør til nord: Kyushu, Shikoku, Honshu, den største øya) og Hokkaido.

Den første folketelling i Japan historie skjedde i 1920. Den viste deretter 56 millioner innbyggere. I 2000 er tallet var 126.925.843.

Det japanske navnet for Japan er Nippon og Nihon, den første, Nippon, som brukes i de fleste offisielle måter, for eksempel penger, frimerker og internasjonale sportsarrangementer. Nihon er mer det dagligdagse navnet for Japan. For eksempel kaller seg japansk Nihon-jin og språket Nihongo, som bokstavelig oversatt betyr «Japan-mennesker» og «japansk-språk”. Det norske navnet for Japan kom til Vesten via tidlige handelsruter. Det tidlige kinesiske ordet for Japan som ble skrevet av Marco Polo var Cipangu. Men den Cantonese navnet for Japan, som ordet som sannsynligvis kommer fra Japan, Jatbun.

I Malaysia, den Cantonese ordet for Japan, og det er antatt at den ble brakt til Europa av portugisiske Selgere i Malakka i det 16. århundre. Det ble først sett på engelsk i 1577, stavet Giapan.

Shinto og buddhisme er de to største religionene i Japan. Klut sort Kimono har sin opprinnelse i Japan.

Japan sin Historie

Arkeologisk forskning viser at Japan allerede har vært bebodd av mennesker for minst 200.000 år siden, under palæolitiske perioden. I flere av istid i løpet av de siste millioner år var Japan ofte forbundet med det asiatiske kontinent ved å lande broer (Sakhalin i nord, og antakelig Kyushu i sør). Det gjorde det lett for mennesker, dyr og planter som sprer seg til den japanske øygruppen fra området som nå utgjør Kina og Korea.

Mot slutten av siste istid og den generelle oppvarmingen av klimaet opprettet J?mon kulturen rundt. 11000 f.kr., preget av et mesolitisk å neolitisk halvbofast jeger samler kultur og behandling av de tidligste kjente keramikk i verden. Det antas at J?mon folk var forfedrene til proto-japansk og dagens Ainu.

Starten av Yayoi perioden rundt. 300 f.Kr. markedet innføring av nye teknologier, som for eksempel risdyrking fra det asiatiske kontinent og en ganske massiv innvandring fra forskjellige deler av Asia som Korea og Kina, særlig fra områdene i nærheten av Beijing og Shanghai, men også fra sør ved havet. En rekke nyere studier indikerte at Yayoi perioden varte fra 500 til 600 år lenger enn tidligere trodde, slik at hypotesen om en massiv innvandring er unødvendig som en forklaring på økning i folketallet.

Ifølge tradisjonell japansk mytologi, ble Japan grunnlagt i den 7. århundre f.Kr. forfedre av keiseren og Jinmu. Under den 5. og 6te århundede ble det kinesiske skriftspråket og buddhisme innført sammen med andre deler av kinesisk kultur, først via den koreanske halvøy og senere direkte fra Kina. Keiseren var sjef i navnet, men den reelle makten var vanligvis blant mektige menn adelsmenn ved hoffet, konger, eller Shogun (militære guvernører).

Japan’s eldre politiske struktur menes at så snart kampene mellom rivaler var over, flyttet de seirende Shogun av hovedstaden Heian (hvis fulle navn, Heian-Kyoto, fred betyr at kapital og senere ble forkortet ned til utgangen i Kyoto) for å administrere keiseren. Men den generelle Minamoto ingen Yoritomo i 1185 den første til å bryte denne tradisjonen da han nektet å flytte og satt i kraft i Kamakura i Kanagawadistriktet, like sør for dagens Yokohama. Selv om dette Kamakura-shogunat var delvis stabilt, som skjedde kort tid fraksjoner slåss seg imellom, som førte Japan inn i det som kalles de stridende staters periode, eller Sengoku perioden. I året 1600 var Shogun Tokugawa Ieyasu over makten i Sekigahara-laget enten ved tap eller teaming up med sine fiender, og han laget Tokugawa-sh?gunatet i det lille fiskeværet Edo (tidligere transkribert rapporter som “Yeddo ‘), nå bedre kjent som Tokyo, “Eastern Capital”.

Politikk

Japan blir generelt ansett for å være et konstitusjonelt monarki med en tolags parlamentet, Kokkai. Noen få japanske forskere mener imidlertid at Japan er en republikk. Japan har en keiserlig familie, ledet av en keiser, men under den nåværende grunnlov, han har absolutt ingen makt. Tidligere var det den suverenitet av keiseren, men etter den japanske forfatning er nå blant de Japanese people. Keiseren har fungere bare som den samlende nasjonalt symbol.

Parlamentet er delt inn i en representant fra huset (Shugi-in), som har 480 seter velges av stemme hver 4 år, og en kommune (Sangi-in) med 247 seter, hvis medlemmer sitter i 6 år. I hvert hus blir medlemmer valgt enten direkte eller proporsjonalt i forhold til partiet.

Parlamenter er ansvarlige overfor Stortinget, og det består av i statsråd (regjeringen) og ministre, alle som vil være sivile. Statsministeren må være medlem av parlamentet, og er utnevnt av sine kolleger. Statsministeren har makt til å oppnevne og fjerne ministre, og et flertall av disse vil være medlemmer av parlamentet. Det er alminnelig stemmerett for voksne med hemmelig avstemning for alle som velges kontorer.

Japansk politikken har i hele etterkrigstiden var dominert av den liberaldemokratiske parti (LDP), med unntak for en kort periode i begynnelsen av 1990-tallet.

Japan sin Geografi

Japan, et land med øyer, som går mellom den østlige kysten av Asia og Stillehavet. Den største øya, som går fra nord til sør, er Hokkaido, Honshu (hovedsiden), Shikoku og Kyushu. Naha på Okinawa i Ryukyu er over 600 km sørvest av Kyushu. I tillegg teller den japanske øygruppen ca 3000 små øyer.
Areal: 377.835 km ² (inkludert 3091 km ² territorielle vann)
Store øyer: Honshu, Hokkaido, Kyushu, Shikoku
Kystlinje: 29751 km
Høyeste punkt (Fuji): 3776 m
Laveste punkt (Hachiro-gata): -4 m

Rundt 73% av landet består av fjell med en kjede kjører gjennom hver av de viktigste øyene. Det høyeste fjellet, Fuji, når en høyde på 3776 m. Så er det bare sparsomt med det flate landet har mange åser og fjellsider som brukes hele veien til toppen, og det er store byene i noe større flatt område.

Japan ligger i en vulkan sone. Landet er ofte rammet av små jordskjelv og vulkansk aktivitet kan merkes over hele øya. Ødeleggende jordskjelv, som ofte fører til tsunamis, rammer landet flere ganger i et århundre. Det siste store jordskjelvet teller Chuetsu jordskjelv i 2004 og den store Hanshin jordskjelvet i 1995.

Sport i Japan

Tradisjonelt sumo vært i Japan nasjonal sport, og er fortsatt en av de mest populære idrett. Kampsport som Judo, Karate og Kendo også utført mye over hele landet. Etter Meiji gjenoppbygging mange vestlige sport ble introdusert i Japan og begynte å spre seg gjennom utdanningssystemet. Disse sportsbilene som opprinnelig var brukt som en form for mental disiplin.

Baseball er den mest populære tilskuer sport i Japan og profesjonell baseball bare i Japan ble etablert i 1936. En av de mest berømte japanske baseball spillere er Ichiro Suzuki, som spiller i det amerikanske Major League baseball etter at han vant Japan’s Most Valuable Player prisen tre år på rad (1994, 1995 og 1996).

Siden etableringen av en profesjonell fotballturnering i Japan i 1992, har også mottatt mange fotballtilhengere. Japan holdt Intercontinental Cup fra 1981 til 2004 og var medvært i 2002 FIFA World Cup sammen med Sør-Korea. Japan er et av de mest vellykkede i fotball i Asia, har vunnet AFC Asian Cup tre ganger.

Golf er også populært i Japan, samme er billp, bil Meld fra Super GT og Formel Nippon.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • Japans flagg
  • japansk flagg
  • Japanske flagg
  • japan geografi
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics