Kypros – Et Herlig Og Varmt Sted Å Reise På Ferie!

Kypros, formelt Republikken Kypros, en øy stat og republikk som ligger på øya Kypros i det østlige Middelhavet.
Denne artikkelen omhandler den internasjonalt anerkjente Republikken Kypros. Det er også to andre statens territorium på øya: Først, den internasjonalt ukjente “tyrkiske republikken Nord-Kypros”, og den internasjonalt anerkjente britiske Sovereign Base Areas i Kypros.
Det problematiske spørsmålet om Kypros ‘regjering rettslige situasjon og fremtidige kjent som Kypros-problemet. Den vedvarende krisen har ført til Kypros for mye av 1900-tallet.
Motorkjøretøyer fra Kypros bærer skilt merket CY, som også er landskoden.
Kypros er den tredje største øya i Middelhavet (etter Sicilia og Sardinia) og ligger i den østlige delen et stykke utenfor den tyrkiske kysten. Kypros er virkelig i Asia, men de historiske og kulturelle årsaker, øya tilhører Europa. Tyrkia ligger 75 km nord og andre naboland som Syria og Libanon i øst, Israel i søraust, Egypt i sør og Hellas i nordvest. Kypros er geografisk nærmere inkludert Libanon enn Hellas.
På Kypros har middelhavsklima, med tørre somre og variable regnfulle vintre. Sommertemperaturer varierer fra kjølig i fjellområdene, som i Troodos-fjellene, til varme i lavlandet. Vintertemperaturer er mild på de lavere områder, der snø også forekommer. Troodos Mountains er mye lavere temperaturer, og du får nok snø for sesongmessige skibakkene.
Troodos fjellene på Kypros er det høyeste fjellet, Mount Olympus, som når 1921 m oh.

kypros kart

kypros reise

Aya napa ferie kypros

Dette er Aya Napa – Et velkjent partysted på Kypros for ferie glade nordmenn.

Historie Om Kypros.

Kypros var en viktig kilde til kobber i bronsealderen og hadde handelen kontakter med hetittene, egypterne, og grekere. Ordet kobber kommer fra cuprum “metal på Kypros”. I 500 f.Kr.. innlemmet i øya i det stadig voksende persiske akamenideriket og persiske forble i to århundrer. Kypros ble en romersk 58 f.Kr. til 1191 da kong Rikard Løvehjerte erobret øya i forbindelse med korstogene, og solgte det til Guido av Lusignan år i 1192, som dermed dannet Kongeriket Kypros. Republikken Venezia overtok øya i 1489 etter at den regjerende Queen, Caterina Cornaro, forlot strøm.

Osmanske riket erobret Kypros i 1570. En avtale mellom Det osmanske riket og Storbritannia 4 juni 1878 medførte at øya inntil videre var under britisk administrative styre. Osmanske riket endte i første verdenskrig i allianse med Tyskland. Da Storbritannia proklamerte øya som en britisk koloni (1925-1960).

Motstanden mot det britiske kolonistyret førte til den gresk-kypriotiske EOKA gjennomført en geriljakrig i Kypros fra 1955 til 1959. Dette førte til Republikken Kypros ble proklamert 1960th I 1974 var det en krise, som begynte med en gresk militærkupp av soldater som var stasjonert på Kypros. Militærkupp ville tilbakekalle presidenten Makarios fordi han ønsket å utsette fusjonen mellom Republikken Kypros og Hellas. Som et resultat tyrkiske militære grep inn i henhold til avtalen om Republikken Kypros fortsetter å eksistere.

Ved den tyrkiske invasjonen i 1974 ble tildelt Republikken Kypros mellom tyrkisk-kypriotene (Nord-Kypros) og gresk-kypriotene (Southern Kypros) og i 1975 grunnla den tyrkiske føderale staten Kypros. 1983 ble proklamert tyrkiske republikken Nord-Kypros.

I 1990 søkte om republikken, i praksis, den gresk-kypriotiske sørlige delen av Kypros for fullt medlemskap i EU.

År 2002-2003 forhandlet Glafkos Clerides og Mr Denktash Rauf,, leder for den greske og tyrkiske sektorer av Kypros, for å gjenforene de nordlige og sørlige Kypros.

I 2004, til FNs generalsekretær Kofi Annan, en plan (“Twin-referendum”) for forene de nordlige og sørlige Kypros etter folkeavstemninger i begge deler. Den tyrkiske kypriotiske nord vedtatt planen, mens den gresk-kypriotiske sør avslo, noe som betyr at spørsmålet om en union er fortsatt ikke løst. Samme år ble Kypros medlem av EU, som formelt mener at Republikken Kypros territorium består av hele øya med unntak av to britiske baser og i nord er militært okkupert. I mellomtiden, den felles lov i EU kun gjelder i de områdene i Republikken Kypros kontroll, dvs. bare i den sørlige delen.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • kypros
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics