Mat og Drikke i Danmark på Ferie

Deler liten forskjell på maten fra sted til sted i Danmark. Selv om den ikke er direkte billig, er kvaliteten høy. Fordi Danmark er omgitt av hav, er det ikke forbausende at fisk som sild. flyndre og laks, samt skalldyr står på mange menyer. Dansker som nordmenn er glad i gravet laks servert med sennepssaus. Sjøkreps på dansk jumfruhummer, er populært, og Danmark er viden kjent for sin rødspette med remulade. Rogn og ål forekommer også ofte.

Danske smørbrød er ofte mer forseggjorte og mettende enn de norske. Brødet er rugbrød, mørkt surdeigsbred, og pålegget varierer fra roastbiff og svinetilet, leverpostei, reker i majones, til sild, egg og ost, alltid kunstnerisk anrettet med agurker, sitron, eller salat.

Av kjøtt får du vanligvis svin, okse og kalv. Frikadeller er en typisk dansk rett, kjøttkaker av svinekarbonade i tykk saus. Fransk biff er tournedos med persillesmør og pommes frites, mørbradbiff er svinemørbrad med sjampinjongsaus. For enkle, mettende måltider, prøv skipper lapskaus (rykk lapskaus med oksekjøtt), eller boksemat med stekt kjøtt, poteter og løk. Kokt eller stekt pølse, som medisterpølse, er også populære middagsretter. Typiske danske desserter er pannekaker, eplekake og rødgrøt, alltid med fløte eller krem. Utvalget av iskrem er også svært godt.
mat i danmark

Koldtbord er som i Norge en stående buffet. Fra å være svært vanlig over hele landet, serveres det nå stort sett bare enkelte steder i København og andre storbyer. Her får du lekkert anrettede kalde retter som sild, salater, skalldyr, røkt fisk, oppskåret kjøtt, ost og dessert, i til legg til varmretter som suppe, frikadeller og gryteretter. Begynn gjerne med sild, deretter fisk og kjøtt. Ikke overfyll tallerkenen din, men gjør som danskene og gå heller flere ganger. Ta ny tallerken hver gang du forsyner deg. Enkelte steder serveres anretning som består av kalde og varme retter, ofte omtrent de samme som ved koldtbordet, servert ved bordet.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 4.0/5 (1 vurdering gitt)
Mat og Drikke i Danmark på Ferie, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • koldtbord
  • mat i danmark
  • dansk mat
  • mat danmark
  • dansk dessert

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics