Med GPS i bilen finner man enkelt frem på bilferier i utlandet

Dersom du skal reise på ferie med bil, er det lurt å vite hvor du skal kjøre. Dette kan bli en utfordring i et helt fremmed land, og derfor er det en meget god tanke å skaffe seg en GPS løsning.
En GPS tracker er en enhet som bruker “Global Positioning System” for å spore opp den nøyaktige plasseringen av gjenstander, mennesker eller dyr som skal overvåkes. Detaljerte data om deres eksakte oppholdssted og bevegelsesmønstre blir registrert og kan senere:

– Lagres i en GPS tracker

– Overføres til en sentral database

– Overføres til en Internett-tilkoblet datamaskin

gps sporing til bil

Overføring av data mellom de to sistnevnte bruker mobiltelefon, radio eller satellitt modem, innebygd GPS tracker. Dette gjør visuelt viser et detaljert kart av overvåket objektet befant og bevegelsesmønstre på en skjerm – enten live eller på en påfølgende analyse av sporet.
Du som skal reise på ferie med bil har en stor fordel med GPS sporing i bilen.

I august 2009 innførte Brasil en lov som dikterte at alle nye biler nye biler har installert en GPS tracker. Loven hadde en klar hensikt: å bruke GPS-sporing for å hindre biltyveri. De brasilianske forsikringsselskapene var selvsagt tilhengere av den nye loven, men også blant befolkningen, var det bred oppslutning. Dette skyldes sannsynligvis det høye antallet biltyveri i Brasil (5%).

Få andre land har fulgt etter i drift med GPS sporing installert i nye biler, senere Polen og Hviterussland.

I tillegg har det generelt vært noen debatt om hvorvidt det er etisk riktig å bruke en GPS tracker – spesielt når det er skjult. I de fleste sammenhenger, er det ingen etiske spørsmål, men når du flytter inn i den private sfære – f.eks. i oppfølgingen av mennesker – begynner tvilen å oppstå.

I California, USA, for eksempel. ulovlig å overvåke mennesker ved hjelp av en GPS tracker. Det samme gjelder for biler med mindre eieren har gitt tillatelse.

I Storbritannia var det voldsom debatt i 2007 da en kles fabrikant lanserte klær hvor det var en innebygd GPS-tracker i hvert tøystykke. Videre så markedet, for klærne, som en god måte å “kontrollere uregjerlige tenåringen” på.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

,

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics