Menneskene i New York USA

New York City har flatet ut når det gjelder befolkningsvekst, og i likhet med London opprettholder byen en befolkning på noe over 7 millioner. Disse to byene som lenge sloss om å være dem største i verden, er må langt mindre enn Sao Paulo og Mexico by. Allikevel har New York alltid skilt seg ut, alltid mottatt masser av nye borgere, og befolkningen fortsetter å være en blanding av mange raser. Det blir man klar over på første tur med undergrunnsbanen.

Over halvparten av befolkningen er hvite, omtrent en fjerdedel er svarte, og det er et generelt dryss med både asiater og indianere. Det finnes faktisk ingen etnisk majoritet, men et stort antall minoriteter. De spansktalende er den mest tallrike gruppen.

Mange av de opprinnelige europeiske nybyggerne bor fremdeles i New York, og selv om de irske, italienske og jødiske borgerne ikke er så tallrike som de en gang var, er deres bidrag til byens liv og regjering fremdeles av vital og interessert betydning. Dette er iblant åpenbart på bestemte områder: På et tidspunkt kunne det se ut som om halvparten av New Yorks politistyrke var irsk. Det er også kommet en betydelig tilstrømning fra Russland, Mellom-Amerika, India og Sørøst-Asia.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 1.0/5 (1 vurdering gitt)
Menneskene i New York USA, 1.0 out of 5 based on 1 rating

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics