Om å Reise til Budapest – Dette Må du vite!

Budapest er en spennende by å reise på ferie til. Det er sikkert og visst… Det er så mye kultur og historie i denne byen, som man kanskje ikke er klar over på forhånd. Dette må du vite om Budapest!
Den vakre byen Budapest er delt i to halvdeler ved elva Donau. To tredeler av byen, Pest, som ligger på platået øst banken, mens den siste tredel, Buda, som ligger i kupert Vesten. Budapest har nesten 2 000 000 innbyggere.

Buda mest imponerende området er Castle Hill. Her er de største middelalderske monumenter og museer. Slott regionen, som ligger omringet av en vegg, består av to deler: den gamle byen og Slottet. Området kjent som Castle Hill, fordi det første slottet ble opprinnelig bygget her i 13. århundre. Fra sentrum av byen, kan du ta en vakker tur med kabel banen opp til Slottet og nyte den fantastiske utsikten over byen.

Den gamle byen har en særpreget middelalderske området med små fargerike hus, trange gater og smug. Her vil du finne noe som er unikt for Buda, den såkalte sedilia’er. Sedilia’er er dekorerte middelalderske husene niches i vegger der gjester kan hvile og finne ly fra regnet eller søndag. Trinity Square er den sanne sentrum i Castle Hill område med mange restauranter og barer i de omkringliggende gatene.
På Castle Hill, besøke Buda slott labyrint, en 1200 meter lang hule systemet, som er skjult 16 meter under bakken. Du kan komme på omvisning og se hvordan grottene er blitt brukt i løpet av de siste århundrene.

Slottet har blitt ødelagt og gjenoppbygget mange ganger i løpet av historie – sist etter andre verdenskrig. Det ble aldri gjenoppbygd for bolig, og palasset nå huser tre museer: Historisk Museum Budapest, den ungarske National Gallery and Museum of Modern Art.

Matthias kirken er nesten like gammel som den kongelige palasset og fikk sitt navn etter kong Matthias, som var gift to ganger her. Under restaureringen i begynnelsen av 1900-tallet kom middelalderens kalk malerier vises at tyrkerne hadde tidligere mønster, som kirken i 16. tallet ble forvandlet til en moske. Orgelet konserter er holdt på enkelte kvelder, som viderefører en tradisjon fra 1867, der Liszt første utgaven av ungarsk kroning messe var plassert på kronen av Franz Joseph.

Den indre byen er kjernen i den andre delen av Budapest: Pest. Den nordlige delen er et trendy område med mange butikker, dyre restauranter og hoteller til ingen. Sør nylig har blomstret opp fra å være et rolig område til et populært sted for både studenter og turister. Nå en bikube området av barer, kafeer, klubber og restauranter.

City Park gir pesten av åpne, grønne plass og ulike museer som Flymuseet, Transport Museum og Zoo. Her finner du også Széchenyi bad og svømmebasseng. I århundrer har det vært i Pest i stand til å besøke badene, noen som kan spores tilbake til den tyrkisk-dominerte perioder, mens andre er rester fra art nouveau periode der helbredende bad ble populært.

Flyplass informasjon om Budapest:

Ryanair flyr til Budapest Ferihegy Airport, som ligger ca. 28 km fra sentrum

Budapest Flyplass tilbyr en minibuss tjenesten til å dele grunnlag, som kjører passasjerer til og fra sin endelige destinasjon i Budapest. En enveisbillett koster HUF 2100. Denne tjenesten kan ha forhåndsreservert i 0036 1 296 8555.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics