På Ferie til Lübeck i Tyskland – Alt om denne hansebyen


Lübeck er en av de tyske hansabyene som ligger ved Østersjøen noen 60 kilometer nordøst for Hamburg. Byen er med sine 211.541 innbyggere (2007) den nest største byen i delstaten Schleswig-Holstein. Lübecks marzipan er kjent over hele verden.

Byen ligger på elven Trave. Den gamle delen av byen er en øy omgitt av elven og kanal kobling. Byen har en havn, Travemünde, som ligger rundt 15 kilometer nordøst for den gamle delen av byen.

Lübeck er kjent helt tilbake til Karl den Stores tid. Byen ligger på et gammelt handelsrute fra Nordsjøen langs elven og inn i nærmeste elva Trave, som flyter inn i Østersjøen. Det var allerede i 1398 brakte en kanal på linje Stecknitzkanalen.

Gjeldende Lübeck ble grunnlagt i 1143 og var i Danmark fra 1203 – 25. Byen var gjennom den 14. og 15. århundre den ledende byen i hans forbund og Tysklands nest største by (etter Köln). kristen 3dje slått i Greven feide i 1534 – 36 by, og dens innflytelse avvist etterpå fordi ummelandsfarerene gjorde Hanseatiske monopol useriøs, og det ga Danmark-Norge støtte fra de store maktene i senere kriger.

Den gamle delen av Luebeck har et bredt spekter av middelalderens bygninger, noe som gjør at byen har kommet på UNESCOs World Heritage sites. Blant de viktigste bygningene er de fem kirker, den eldste av dem er fra det 13. og 14nde århundre. De er berømte Marie kirke, Luebeck Cathedral, og Jakobikirken.
Lübecks gatene er også kjent for sin vakre fasadene.

Det var i tidligere tider bare er mulig å få tilgang til byen via fire store city gate. Den mest kjente av disse var byen gate Holstentor, som ble bygget i 1478.

Lübeck Julemarked

Allerede 350 år siden, julen tradisjoner i Luebeck nevnt som noe spesielt. I dag er Nord-Tysklands mest berømte Julemarked spredt ut over det meste av byen med kreative dekorasjoner og eventyr hage.

I 1815 var byen medlem av tyske føderale og i 1871 av det tyske riket.

UNESCO har gitt nesten 900 år gamle byen Lübeck sin status som verdens kulturarv (som Jelling steiner og den kinesiske mur). 2dre World War II skapte sine arr på byen, men byen kom snart på føttene igjen. Blod, svette og den hanseatiske statsborgerskap er den berømte syv gylne tårn, mange flott hus, gårder og klostre. I Lübeck, kan du gå til sykehuset og drikke. I 1270’erne åpnet Heiligen-Geist-Hospital som gamle mennesker. I dag, sultne og tørste turister velkommen sted fin meny og vinliste. Blant mange andre restauranten erfaring er Schabbelhaus og Schiffergesellschaft hvor handelsfolk og skippere har møtt i et halvt årtusen. Prøv en Rotspon, en fransk rødvin som er lagret i Lübeck før den er åpnet. Havklimaet ville gi vinen dens unike karakter.

Tre tips for museer: St.-Annen-museet med den kjente Memling-alteret. Holstentor city gate, som er vert for byhistorisk museum og en gammel tortur kammer. Budde Brook-huset med minnene av forfatterne Heinrich og Thomas Mann. Hvis barna må flytte rundt, kan slå gå til den nærliggende byen Travemünde. Her er angivelig 190.000 kvadratmeter til sandstrand og en surfeit bathingland med kunstige bølger og et 105 meter langt vann lysbilde.

Omkjøring:
En halv times kjøretur vest for Lübeck er kulturbyen Bad Segeberg. En av attraksjonene er 91 meter høy kalkstein fjellside med en fantastisk utsikt. Ved foten av fjellet “kan komme inn i undergrunnen drypp stein grotter og over bakken inn i det årlige Karl May Spiele. I et halvt århundre, var det utendørs forestillinger, skapt over Mays Vest-bøker, med helter Winnetou og Gamle Shatterhand, cowboyene og indere.

Fra Lübeck turen nordover, og det er barn i bilen, de synes sikkert at første stopp bør være Hansa-Park i Sierksdorf. Mange tilbringer en hel dag i den enorme parken, som har lysbilder, carousels, artist forestillinger, en wildwestby og mye mer.

Klima generelt i Tyskland:
I Tyskland vil du sjelden oppleve store temperatur forskjeller. Nedbør kan oppstå i alle årstider. I vinter gjennomsnittlig temperatur i nord tyske sletten 2 grader og i lavlandet -6 gatene. I juli gjennomsnittlig temperatur i nord tyske sletten 18 grader og i de beskyttede daler i det sørlige Tyskland 20 grader. Ved Rhein områdene er det et mildt klima. Øvre ofte besøkt av Föhnen, en varm alpin sydvind. Harz danne sitt eget klimasone med kjølige somre og hvite vintre.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 4.5/5 (2 vurderinger gitt)
På Ferie til Lübeck i Tyskland - Alt om denne hansebyen, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Våre brukere sine reisesøk:

 • lübeck
 • Lübeck Tyskland
 • lybeck tyskland
 • lybeck i tyskland
 • kjente bygninger i tyskland
 • kjente steder i tyskland

One Response to På Ferie til Lübeck i Tyskland – Alt om denne hansebyen

 1. Christina November 28, 2010 at 7:21 pm #

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/reiseverdenrundt.com/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 699

  Veldig bra artikkel!

  VA:F [1.9.13_1145]
  Rating: 5.0/5 (1 vurdering cast)

Leave a Reply

.

shopify analytics