På Reise Til Indonesia – Fakta og informasjon om Indonesia

Lyst å reise på en billig ferie til Indonesia i Asia? Det er slettes ingen dum ide, og her kommer informasjon om det du trenger å vite om landet Indonesia.

Landet Indonesia består av øyer som ligger på en vulkansk kjede. Etter den asiatiske økonomiske krisen på slutten av 1990-tallet ble landets økonomi i bakken. Indonesia’s øyene er 17 506 til flere av de største enheter av Java, Sumatra, Kalimantan, New Guinea (halvparten av øya tilhører Papua Ny-Guinea) og Sulawesi. Vulkan grunnlag av området ble opprettet da tre deler av jordskorpen møtes og bevegelser av skorpe platene forårsaker jordskjelv. The tsunami i 2004 som drepte hundretusener av mennesker, ble resultatet av denne typen jordskjelvet. Jordskjelvet som forårsaket tsunami ble underground og kom i Nord-Sumatra.

Indonesia naturlige komponert mye av de grønne fjellene, med enkelte unntak for enkelte øyer med store lavlandet. Indonesia har kyst miljø med en luftfuktighet på 70-90 prosent. Temperatur forskjellene er små og gjennomsnittlig 27-28 gradet i lågland områder. I fjellet er det noen grader kaldere. Bruken av olje og kull, gjødsel og sprøyting har skapt store miljøproblemer i landet.

Historie i Indonesia

Indonesia befolkning av innvandrere fra fastlandet sørøst Asia rundt 500 BC. I løpet av 1300’s kom til Islam og ble den dominerende religionen i området. Europeerne etablerte seg i Norge når den portugisiske ønsket å sjekke krydderhandel fra øst. I 1602 Nederland overtok kontrollen av den såkalte Dutch East India Company. Dette selskapet tok monopol på all handel i Indonesia og hadde flere kolonier i verden. I 1799 selskapet gikk konkurs, men Indonesia forble som en nederlandsk koloni.

Under andre verdenskrig, Japan invaderte Indonesia og startet i området. Når krigen var over Nederland prøvde å ta tilbake makt, men til ingen nytte. Nasjonalistiske lederen Sukamo ble den mest betydningsfulle personen i Indonesia ble selvstendig i 1949. Den sterke koblingen med kommunismen som det var, forårsaket konflikter i landet. Misnøyen gav opphav til en coup d’etat støttet av CIA i 1968 som førte til General Suharto ble president. Suharto lansert den politiske programmet “De ordene” blant annet betydningen av utenlandske investeringer oppmerksomhet. Indonesia ble senere i 1998, alvorlig berørt av asiatiske økonomiske krisen, og dette utløste protester Suharos regime som til slutt førte til hans fratreden.

Samfunn og politikk i Indonesia

Indonesia er en republikk som både president og nasjonalforsamlingen har 550 medlemmer som velges hvert femte år. Landet er delt inn i 30 provinser, i tillegg til spesielle provinsene Aceh og Yogyakarta, og de viktigste distriktet Jakarta. Det er relativt nylig at det har utvidet den demokratiske institusjoner av politiske partier, grunnlov og en relativt fri presse.

Den har et kulturelt mangfold, med innslag av hinduisme, buddhisme, islam og animism. Konflikter med religiøse, etniske og kulturelle formål har opprettet flere separatist grupper i Indonesia. Forskjellene mellom gruppene har pågått i lang tid, men i 2005 var løsningen på de viktigste konflikten i Acehprovincen som et viktig politisk mål.
Økonomi og handel

Landets økonomi vokste under Suharto-regimet, men det asiatiske økonomiske krisen i 1998 forverret seg kraftig. Millioner hastighet Indonesians rammet av arbeidsløshet og ekstrem fattigdom når økonomien kollapset. Bruttonasjonalprodukt (BNP) har økt i de senere år, mens gapet mellom rike og fattige har økt. Hovedformålet veksten har vært konsentrert i øya Java og hovedstaden Jakarta. Tjenestesektoren står for mesteparten av Indonesia BNP, men nesten halvparten av sine innbyggere som arbeider i jordbruket. Turismen har vært en viktig inntektskilde som falt de siste årene på grunn av politisk uro. Olje- og gass er landets største eksportert av varer og Japan det største handelspartner. De mange øyene i Indonesia består av, har opprettet transport utfordringer, men en merutvecklat nettverk er i tett befolkede områder. Luft- og sjøtransport spiller en viktig rolle i øyas forbindelser. Indonesia har gode forbindelser med naboland og er en av grunnleggerne av ASEAN, en Southeast Asian organisasjon for politisk og økonomisk samarbeid.

Fakta om Indonesia:

Hovedstad:
Jakarta

Etniske grupper:
Javanesisk 40,6%, Sundanesisk 15%, maduresisk 3.3%, andre 38,4% (2000)

Språk:
Bahasa Indonesia (malayisk), engelsk, nederlandsk, javanesisk og andre lokale dialekter

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

 • reise til indonesia
 • indonesia reise
 • indonesia fakta
 • reise indonesia
 • indonesia reisetips
 • Fakta om Indonesia
 • reisetips indonesia
 • https://www reiseverdenrundt com/pa-reise-til-indonesia-fakta-og-informasjon-om-indonesia/

One Response to På Reise Til Indonesia – Fakta og informasjon om Indonesia

 1. e¨ågkoa¨hk September 28, 2009 at 6:45 am #

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/reiseverdenrundt.com/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 699

  reist til Indonesia. der er det mange jordskjelv og vulkanutbrudd.

  VA:F [1.9.13_1145]
  Rating: 0.0/5 (0 vurderinger cast)

Leave a Reply

.

shopify analytics