Praha Ferie Reise – Opplev byen med mye tradisjoner og kultur

En ortodoks jøde komme løpende i svart dress med krøller dans i skyggen bred svart lue. Rundt hjørnet ved Široká Street er en av Prahas Kosher restauranter – her er det mat forberedt, for eksempel spise Toras strenge lover beskriver. Dn jødiske tradisjoner holdes i live i Praha. Også på den 600 år gamle jødiske kirkegården, som bare er én av mange interessante severdigheter i Prahas jødiske kvartal Josefov. Her har menn hatter, og setter steiner på gravene, i stedet for blomster.

praha ferie
Praha er en populær hovedstad å reise til!
En av Prahas mest berømte jøde er forfatteren Franz Kafka er en av Prahas varemerker og himmelen og motvillige dikteren setter ansikt til verdens suvenirer fra Tsjekkia vakre glans bilde kapital. Praha er en av Europas mest godt besøkt hovedstedene og hele året byen befolket av flere personer enn de 1,2 millioner som bor her på daglig basis. De besøkende kommer for blant annet å oppleve livet rundt 500 meter lang og små 700-årige Karlsbro med sine 30 statuer av helgener. Og de kommer til å besøke og utforske medieval bydel Staré Mesto i labyrinthine alleer, som er rik på kafeer, restauranter og små gallerier.

De fleste vil heller ikke lure seg krus eller to gode tsjekkiske øl som konsumeres mest av byens gamle rustikke krostuer – fortrinnsvis med robust husmannskost i form av pølser og sauerkraut. Er appetitten mer mot kaffe og kake, en bør heller ofte et av de gamle, flamboyant kaffe hus. Café Europa på Vaclavske namesti eksempel – det virker med sin kunst nouvea eller jugendstil ingenting å være ønsket i forhold til kaffe hus i Sentraleuropeisk bror byene Wien og Budapest.

praha reise

Prahas største attraksjoner
Erfaring på ferie i Praha også metroområder liv rundt Václav-plassen – eller Václavské námestí – the Velvet Revolution mot kommunistregimet ble kastet av i 1989, og utallige andre historiske hendelser har skjedd. Fredeligere er daglig underholdning om Prahas gamle rådhuset, der folk klynge under de mer enn 500 år gamle astronomiske klokken.

En reise til Praha bør også inkludere et besøk til den gamle borghøj som byen har hersket i århundrer, og en titt inni St. Vitus-katedralen, som er den største og viktigste kirkebygning i Tsjekkia. St. Vitus er også sete for byens erkebiskop. Utsikten fra Praha borghøj er fin men må Praha sett ovenfor, er det også verdt å ta en tur ut av sentrum – nærmere bestemt Mahlerovy sady park. Her er kanskje det mest iøynefallende Praha TV tårnet med utsikt elementet som flyter hundre meter opp, og en restaurant der Praha også avtaler vakkert med alle sine svingete medieval gater, mørke øl kjellere, jugendstil bygninger, museer og gamle jødiske minnesmerker.

Museer og konserter i Praha
Praha er også rik på fremtredende museer og utstillingen arenaer. Legg for eksempel veien forbi Czech National, Narodni Muzeum i Václavské námestí, og se ambisiøs skala kunstutstillinger enten Narodni Galerie, Prague’s National Gallery eller i Rudolfinum på Alšovo nábrežie. Sistnevnte er blant annet til bildet veggen kunst – er en disiplin som Tsjekkia generelt og spesielt Praha er stolte tradisjoner.
tjekkia praha reise

Tsjekkia har over tid også mange store komponister, og det vil alltid være rikelig anledning til å høre hva de mestere som Dvorák, Smetana og Mahler gjorde. Det er også musikk i Dancing House på Karlovo namesti – den internasjonalt kjente arkitekten Frank O. Gehry er bidrag til Praha. Bygningen er også kalt Fred og Ginger danse etter par Fred Astaire og Ginger Rogers.

Visste du til slutt dette om byen Praha i Tsjekkia?

– Hvis Prahas mest berømte innbygger, forfatter Franz Kafka ikke ønsket at hans bøker ble publisert? Hans venn Max Brod gikk – heldigvis – forfatterens ønske og hadde alle sine skrifter publisert.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • praha
  • tsjekkia
  • tsjekkia praha
  • ferie Praha
  • Praha Tsjekkia
  • praha bilder

,

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics