Reis til New Zealand og byen Auckland for den perfekte ferie opplevelsen?

Auckland er den perfekte reise destinasjonen, som ligger i nord av Island i New Zealand er den mest folkerike byen i New Zealand med over en million innbyggere. Auckland er en raskt voksende by full av kulturelle aktiviteter og har et moderne utseende. Auckland ligger mellom Hauraki Gulf i Stillehavet i øst, Hunua Ranges sør for Manukau Harbor ligger sør og vest for Waitakere Ranges og mindre høyde ridges til vest og nordvest.

Auckland på Nordøya av New Zealand er det største av New Zealands urbane områder. Området startet som fire frittstående byer, Auckland City, Waitakere, Manukau og North Shore. Disse har med tiden vokst sammen men er ennå fire avskilte myndighetsområder med egne valgte bystyrer og administrasjoner. På maori bærer Auckland navnet T?maki Makau Rau eller ?karana.
new zealand reise

Auckland ligger 37 grader sør for ekvator. Det urbane området strekker seg mellom Haurakigolfen i stillehavet i øst, de lave Hunua Ranges åsene i sørøst, Manukau Harbour en fjord i sørvest og Waitakere Ranges åsene i vest og nordvest. Sentrum av det urbane området ligger på en smal landtunge som fungerer som et skille mellom Manukau fjorden og Waitemata havna.

Tre populære turistattraksjoner

1. Skycity Tower er et arkitektonisk vidunder i New Zealand. Det er 328 meter høy og inneholder en restaurant, bar og kasino. Fra toppen av tårnet har en fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende øyene.

2. Auckland War Memorial Museum er et av de beste museene i New Zealand. Museet forteller ikke bare om krigen, men en gjennomgang av hele områdets historie – inkludert Maori historie. Det er ett av museene som vi må legge god tid til – eller bør det være svært selektivt. Det er mulig å få en omvisning.

3. Auckland Zoo: Auckland Zoo er en moderne zoo. Nær 179 forskjellige arter og mer enn 1.300 dyr holdes her. Giraffes, løver, flodhester, pingviner og New Zealand spøjse og sjarmerende kiwi-fuglen er stor funksjonen patcher.

Hva kan du gjøre billige i Auckland – New Zealand?
Auckland er en by som gir en følelse av vitalitet. Den naturlige skjønnheten og turistattraksjoner gi besøkende verdi for pengene. Stranden og den travle urbane områder gi besøkende svært ulike opplevelser. Fra by til barnehage for små skoger, øyer og spektakulære strender – Auckland et sted hvor dine øyne er forkælede. Auckland er en pulserende og vakker by, som mange vil ønske å gå tilbake til igjen og igjen.

Shopping muligheter?
Auckland er en stor shopping. Byen har butikker i alle pris lagrene og alle typer produkter til tilbud om å kjøpe fornøyd turist.
Aotea Square Markets, som ligger i Atoea Square, er det største utendørs markedet og det bør ikke bli savnet. Det selges alt – fra lokale håndverksprodukter, kreative smykker og diverse dekorative gjenstander for hjemmebruk. Briarwood, som ligger ved Chancery Lane, og tilbyr kvalitet håndvesker og fasjonable sko. Karen Walker og Dress Smart populær klesbutikk. Auckland er en av de beste byene i den sørlige halvkule når det gjelder shopping.

new zealand dyr

Spisesteder og uteliv i Auckland – New Zealand?
Auckland har noen av de beste restaurantene i New Zealand. Utenom den australske kjøkken er også amerikansk, britisk, indisk, italiensk og israelske kjøkken representert. Noen av de gode restauranter er Agnes Curran, som ligger i Ponsonby Road, et spesialisert kafé som tilbyr deilige kylling og utstoppa ruller. Akdeniz, som ligger i nord, som tilbyr middelhavsmad, salat, pizza og pasta.
Auckland’s uteliv er levende. Nattklubber og barer er overalt og det samme er musikken. Folk danser hele natten. To populære nattklubber er Las Vegas Theater Restaurant ligger i Karangahape Road og Lepuha Nightclub i Morrin Road.

De beste lokale retter
Anbudet, cremede donuts av alle slags varianter og versjoner.
Amish makaroni Salad er fargerike og delikate makaronisalat med hard kokte egg, pepper og selleri i en kremet dressing.
Homestead Cornbread er en saftig søt mais brød med sprø skorpe.

Museer i New Zealand?
Auckland har flere viktige museer – inkludert Auckland War Memorial Museum, Royal New Zealand Navy Museum og polsk Heritage Trust Museum. Sistnevnte er New Zealand eneste polsk museum som forteller historien om polske innvandrere

Nærmeste flyplass i New Zealand
Auckland Airport (AKL) er det største og travleste flyplassen i New Zealand. Hvert år går mer enn 13 millioner passasjerer gjennom flyplassen. Flyplassen ligger i krybbe, som er en vestlig forstad av Manukua og er et knutepunkt for Air New Zealand.
Flyplassen har en unik infrastruktur, og kan håndtere 45 fly og landinger per time.
Det er 21 kilometer fra flyplassen og inn i byen.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 1.0/5 (1 vurdering gitt)
Reis til New Zealand og byen Auckland for den perfekte ferie opplevelsen?, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

 • australske dyr
 • australias dyr
 • dyr new zealand
 • australias dyreliv
 • australsk dyr

One Response to Reis til New Zealand og byen Auckland for den perfekte ferie opplevelsen?

 1. Ida Marie April 8, 2009 at 1:54 pm #

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/reiseverdenrundt.com/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 699

  Hei.
  Jeg prøver å komme i kontakt med personen som har skrevet artiklen.
  Kan du kontakte meg?
  Takk
  Ida Marie 🙂

  VA:F [1.9.13_1145]
  Rating: 0.0/5 (0 vurderinger cast)

Leave a Reply

.

shopify analytics