Reise på Ferie til Egypt? – En Reise og Ferieguide

Pyramidene i Egypt er kanskje det som trekker flest besøker, og til hovedstaden Kairo og Kongenes Dal i nærheten av byen Luxor, noen av de unike historiske skattene landet varter opp med. På samme tid kan du ta en svømmetur sammen med den fantastiske fisker og fargerike koraller i Rødehavet.

Egypt kan besøkes hele året, men er mindre behagelig fra juni til august, når temperaturene komme over 40 grader. Vår og høst er gode reisetips ganger. Her solen varmer godt, og så man trenger ikke ha på seg mye for å oppleve landets mange historiske og kulturelle severdigheter.

Pass og visum
Planlegger du en reise til utlandet, er det viktig at passet ditt er gyldig. Vær oppmerksom på at det er ikke alltid nok, de passet er gyldig for den tiden du reiser. Noen land krever at passet ditt må være gyldig i måneder etter avgangen av landet.
Før du reiser, er det også viktig at du undersøker om visum er påkrevd for de landene du ønsker å besøke. Du kan få informasjon om dette på de enkelte lands ambassader eller på dansk UD.

Ofte er det mulig å få visum når du kommer til landet, men vil du vente og unngå eventuelle problemer, er det en god idé å søke om visum før du reiser hjem.

Helse og Vaksinasjon
Før avreise bør du alltid sjekke om du har de nødvendige og anbefalte vaksiner for reise i landet.
Du finner den nyeste informasjonen om hos legen din.
Husk også å ta kontakt med egen lege.
Tollregelverket
Når du reiser utenlands, kan det være fristende å kjøpe litt ekstra alkohol eller parfyme tilbake til at hverdagslige, men det er egentlig slik? Toll regler endres fra tid til annen, og det er en forskjell på om du har vært bor innenfor EU eller utenfor EU. Derfor bør vi sjekke før avreise tollregler, så vi vet hvor mye det er lov å kjøpe et hjem.

Pakkelisten. Hva bør man pakke med på feriereisen?
Skal du ut å reise, er det viktig at du vurderer hva du ønsker å pakke i en koffert eller ryggsekk. Hva bør være med på turen, avhenger av hvor du går og hvor lenge du blir borte. Det er alltid lurt å undersøke ting som vær og eventuelle regler om kleskode i de landene du ønsker å besøke.
Vi har gjort en pakning liste over ting som er viktig å ta med.

Ett-to par bukser / skjørt
skjorter
Undertøy
Sokker
Gode sko
Badedrakter, shorts og t-skjorter (hvis det er varmt)
Liten bag eller ryggsekk for pengene, solbriller og så videre

Gyldig pass
Eventuelt visum
Forsikringspapirene
Flybilletter
Kreditkort
Litt lokal valuta
Muligens vaksinasjon sertifikat

Toalettveske
Solkrem
Lite håndkle
Acetylsalisylsyre eller Paracetamol å lindre smerter og feber
Diaré Piller
Insektet Spray
Kondomer
Nål og tråd
Ting å gjøre før avreise
Før du drar på ferie, er det noen praktiske ting som er verdt å huske.

Kontroller flybillettene.

Husk å lukke alle vinduer og lås døra før avreise
Trekk ut kontakten på TV, datamaskin, kaffetrakter og andre elektriske installasjoner.

Få naboer eller venner til å holde et øye med hjemmet ditt, fjerner aviser og post og vann dine blomster.

Hvis du er borte i lang tid, og deretter muligens flytte adressen din til sengs i alle tilfeller, familie eller venner for å sjekke mail, betale husleie og regninger.
Lokale forhold
Valuta
Egyptisk pund (EGP)
Du kan alltid se den nyeste valutakurs her.

Netto Kafeer
Det er få Netto Kaféer i Egypt. Gjeldende, er oftest funnet i Kairo, Alexandria og Dahab.

Nød
Bør du trenger å innkalle alarmsentral i Egypt, ring følgende nummer:
Ambulanse (123)
Politi (122)
Firefighter (125)
Et godt tips er å ringe turistkontoret politiet, i stedet for det vanlige politiet, da de ofte er mer behjelpelige til turister. Turist politiet sitt hovedkvarter i Kairo har: 926028.

Tips
Det er forventet som en generell regel som gir tips i Egypt. I hoteller og restauranter betaler 12 prosent på toppen av regningen, men det er vanlig praksis å gi ca fem prosent ekstra. Selv taxi sjåfører forventer å få tips, 10 prosent er ikke uvanlig. Mange egypterne trenger
Tips:
tips til å supplere sin inntekt. Det er derfor en god idé å alltid ha peanøtter i dem.

Tidssone
Når klokken er 12.00 i Danmark. er den 13.00 i Egypt.
Vekt og mål
I Egypt, bruker du følgende beregninger:
Vekt: kg
Lengde: meter

Fotografi
Det er lov å ta bilder av alt i Egypt. Men du må være oppmerksom på bestemte regler i Moskeer og andre hellige steder. Generelt sett bør du spørre først, før du fotograferer mennesker.
Drikkevann
Det vurderes nå trygt å drikke vann fra springen i Kairo, Alexandria, Luxor og Aswan. Men vil du være helt sikker på ikke å få en mageinfeksjon, bør du likevel stokk å kjøpe vann på flasker. Her er det en god idé å sjekke om Caps er ekstremt solid. Er vi ute av landlige områder bør koke alt vann før du bruker det.
Elektrisitet
I Egypt, bruker du følgende strømkilde:
220 volt, 50 Hz. Noen på landsbygda bruker fortsatt 110-130 volt, 60 Hz.
Adferd
Egypt er et muslimsk land, og derfor er klær man å passe på å bruke. I byene og på religiøse steder bør både menn og kvinner bære klær som dekker skuldre og knær. Det er spesielt viktig for kvinner. På de store turistområdene utenfor kysten lett kan handle i badedrakter.
Timer
Den åpningstider i Egypt varierer etter sesongen.
I vinter, butikkene åpent fra 9:00 til 18:00 (lørdag-torsdag).
I sommer, butikkene åpent fra 9.00 til 12.30 og 17.00 til 20.00 (lørdag-torsdag). Noen butikker har åpent fredag.
Bankene er åpne fra 8.30 til 14.00 (søndag-torsdag).

Normale åpningstider og offentlige transportmidler endres under de muslimske festivaler og helligdager. For eksempel, restauranter ofte stengte fra soloppgang til solnedgang under Ramadan når muslimene tante.

Mat og drikke
Egyptisk mat er en herlig blanding av tyrkisk, libanesiske, Syrian og gresk mat. Det finnes et bredt utvalg av fiskeretter i landet. Saltvannsfisk servert under navnet samak. Den beste tilgjengelige nær kysten eller i Aswan, hvor de er fanget i Lake Nasser. Til leske ganen sin me, vi skal ikke lure seg selv for en asiir som er en frisk frukt eller grønnsak juice.
Betingelser for funksjonshemmede
Det er ikke noe særlig bra fasiliteter for handikappede i Egypt. På den annen side er det et utbredt ønske om å støtte og hjelpe funksjonshemmede å komme seg rundt. Vil du som en funksjonshemmet person selv ordne sin tur, bør vi studere situasjonen hjemme. Men det er med på en tur arrangert, er det ingen problem.
Høytider
New Year’s Day, 1 Januar
Sinais Frigjøringsdag, 25 April
Arbeidernes dag, 1. Mai
Evakueringsdagen, 18 Juni
Revolusjonsdagen, 23 Juni
Nasjonaldag, 6. Oktober
The National Liberation Day, 24 Oktober
Victory Day, 23 Desember

Bevegelige helligdager
Ramadan, en måned lange faste perioden, dato varierer.
Slutten av Ramadan kalles Eid al-Fitr, en tre-dagers festival, dato varierer.
Islamsk nyttår, dato varierer.
Profeten Mohammeds fødselsdag, feires på ulike datoer fra år til år.

Overnatting og Boforhold i Egypt
Egypt er nå et større turist, og mange hoteller i alle pris kategorier er skutt opp de siste årene. Videre er det enkelte herberger og herberger i landet, hvor det også er enkelte campingplasser. Overall, Egypt er en billig land både å reise og leve i.
Camping
Camping mulighetene er ikke mange i Egypt. Det er imidlertid mulig å finne campingplasser i store byer.
Hotell
Hoteller er det masser i landet. Mange av de store internasjonale hotellkjeder har dukket opp på feriemål. Hvis vi ønsker et billigere alternativ, finnes det en rekke mindre private hoteller.
Pensjon
Flere av de mindre private hotellene fungerer som en slags B & B. Her er spise sammen med vertene og kan ofte komme til å lære dem å kjenne.
Herberger
Herberger eller herberger finnes i de fleste steder i landet. Kvaliteten er svært flyktig, men det er generelt et billig overnatting overnattingssteder.
Andre former for overnatting
Hotell i landet er ofte veldig ydmyke steder, sammenlignet med de store, moderne hotell på kysten. Her kjører varmt vann luksus. På den annen side er det billig å bo i innlandet.
Lokal transport
Bussene er de vanligste offentlig transport i Egypt. Det er billig, men ofte ukomfortabel opplevelse. Togsettet mellom de store byene er godt utviklet, og det er daglig innenlands flyreiser mellom de store byene og feriemål. Bilen og taxi er tydeligvis den enkleste måter å komme seg rundt, men ofte en halsbrekkende opplevelse.
Fly
Det er daglig innenlands flyreiser mellom de store byene og feriemål i Egypt. Billetter er billigere når du kjøpte i Egypt enn i sitt hjemland.
Bestille billetter her
Buss
Bussene er de viktigste offentlig transport i Egypt. Mange, spesielt busser, men er i en beklagelig tilstand. På den annen side er det billig.
Tog
Både store og små byer i Egypt er linket sammen av veien nettverket. Du kan velge mellom fire forskjellige klasser, når toget.
Taxi
Taxi er et godt transportmiddel i Egypt. Det er vanligvis billig, men det er en god idé å bli enige om en pris med sjåføren før turen starter.
Bilutleie
Mange av de store bilutleieselskapene er representert i Egypt i store byer og ferie destinasjoner.
Båt eller ferge
Cruise på Nilen er en god og populær måte å se landet, og det er også en rik forsyning av skip og båter, hovedsakelig seiler mellom Luxor og Kairo.
Hvordan komme seg bort..
Det er mange tilbud på reiser og billige flyreiser. Sjekk Travel tilbyr her Sjekk flyreiser her
Spesielle forhold
Egypt er blitt en stor turist siste årene, og de fleste egypterne har oppdaget at det er penger i turistene. På turiststedene er derfor ofte angrepet av ivrig egypterne som ønsker å selge alt fra skarabæer til kamelhår. Vil de ønsker å være fri for dem, du har til å vise noen slags interesse for deres produkter.

Det har historisk sett vært en del angrep på turister i Egypt. Antall angrep har imidlertid avtatt de siste årene.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 1.0/5 (1 vurdering gitt)
Reise på Ferie til Egypt? – En Reise og Ferieguide, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • tollregler egypt
  • pakkeliste egypt
  • turist i egypt
  • klær i egypt
  • egypt klær
  • pakkeliste til egypt
  • handle i egypt
  • regler i egypt
  • egypt turist
  • egypt regler
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics