Reise på Ferie til Finland ? – De tusen sjøers land


Ønsker du å reise til Finland? Finland er et land kjent for telefoner fra Nokia og et enda kaldere klima enn det vi har i Norge. Finland er et spennende land og reise til. Finland var tidligere underlagt Sverige, men er nå selvstendig.

Nordiske statsborgere trenger ikke pass for å reise til Finland, men alle må ha med gyldig legitimasjon som bankkort, førerkort eller pass. Andre statsborgere bør kontakte den konsulære avdelingen ved Finlands ambassade for informasjon om gjeldende pass- og visumregler.

Finland er et land for den opplevelses søkende. Reiser du til Finland får du et land som byr en vid matrise av alternativer for fleste interesser. Leter du etter noe originalt kan reise dit til Finland gi deg noe sannsynlig ikke finnes andre steder

Siden 1200-tallet har Finland nesten konstant blitt hundset og styrt av svensker eller russere, og opplevd invasjoner og hungersnød, men i 1919 ble Finland endelig en selvstendig republikk. Finland har en befolkning på rundt 5,3 millioner, og regnes som et av verdens frieste og fredeligste land, med noen av verdens lykkeligste innbyggere. Finland er medlem av NATO, og sluttet seg til EU i 1995. Finland har svært få innvandrere, bare 2,3 %, og de fleste av disse er fra nabolandene.

Finland blir ofte kalt “De tusen sjøers land”
De kan tilby et mangfold av opplevelser.
Alt fra pulserende storbyliv i Helsinki til villmark i Lappland.

Ikke minst den store familieopplevelsen i Nådendal – Mummiverden.

Finland kan skilte med flest soltimer i Norden !

Finland som turistdestinasjon
Til tross for at Finland grenser til Norge, er det forbausende få nordmenn som kjenner noe særlig til landet. Det er den naturligste ting i verden for oss å ta en helgetur til London eller København, men sier du at du skal til Helsingfors, får du ofte responsen “Hva i all verden skal du der?” .

Men Helsingfors er en fin og avslappet hovedstad uten de store hordene av turister. Her er russisk-ortodokse kirker med løkkupler, du har Tallinn en times båttur unna og Russland et par timers kjøring unna. Nordover har du hundrevis av kilometer med innsjøer og skog i ett ellers flatt landskap. De eneste høye fjellene finnes helt i nord ved grensen til Norge.

I likhet med Drøbak, gjør også finnene krav på å være Julenissens hjemsted, med eget nisselandsby og fornøyelsespark ved Rovaniemi, nær polarsirkelen. At Mummitrollet er finsk, kan vi derimot ikke nekte for, og det er en egen Mummidal-park ved Turku.

Du trenger ikke noen vaksine for å dra til Finland.
Til Tyrkia anbefales Hepatitt A-vaksine og difteri- og tetanusvaksine (stivkrampesprøyte) dersom det er mer enn 10 år siden du sist tok dette. Ved opphold i områder med dårlige hygieniske forhold og tett kontakt med lokalbefolkning anbefales også tyfoidfebervaksine.
Hvis du skal på pakkereise til Tyrkia klarer du deg helt sikkert uten vaksiner.

Det finske klimaet er ikke ulikt det norske, men her er det flere soldager enn noe annet nordisk land.

Det foregår et slags Wirtschaftswunder i Finland. Stadig flere spør seg om hva det egentlig er som foregår. Fra noe nær en depresjon etter Sovjetunionens sammenbrudd til dagens struttende optimisme og nyskapning. Hva er det som har skjedd? Nokia, svarer noen, men ligger hele svaret der?

Befolkning

Finland har litt over fem millioner innbyggere. Jevnt fordelt på landets 338 000 km 2 gir det en gjennomsnittlig befolkningstetthet på 17 personer per km 2 . Finlands befolkning er ujevnt fordelt, med opp til 130 personer per km 2 i sør og mindre enn 10 per km 2 i nord.

Pass og visum

Nordiske statsborgere behøver ikke pass for å reise til Finland. Men ifølge Schengen-avtalen skal man kunne vise legitimasjon. Ta derfor med pass eller førerkort.
Valuta

Finland er medlem av ØMU og innførte euro 1. januar 2002. De sju euro-sedlene har valørene 5, 10, 20, 50, 100, 200 og 500 EUR. Myntenes verdier er 1, 2, 5, 20 og 50 cent. 1 EUR = 100 cent. 1 euro tilsvarer ca. 8 norske kroner.
Reisetidspunkt

Den beste tiden for å reise til Finland er fra mai til september. Juli er den varmeste måneden, og er også den finske feriemåneden. September–oktober er en god periode for å besøke Lappland, for da er myggen borte, og den arktiske naturen ikler seg en fantastisk fargeprakt.

Det er som regel skiføre i det sørlige Finland fra januar til mars. I Lappland er skisesongen på det beste fra mars til begynnelsen av mai. Men det finnes også mange lysløyper og flombelyste alpinbakker i den mørke perioden (nov.–feb.).
Tid og kalender

Finland har østeuropeisk tid (GMT+2), og klokken skal derfor stilles én time fram når man kommer fra Norge. Sommer- og vintertid skifter samtidig med resten av Europa.
Prisnivå

Finland er prismessig et ganske rimelig ferieland, ikke minst på grunn av den lave momsen. Designprodukter er litt billigere, akkurat som matvarer, og det koster litt mindre å spise på restaurant enn i Norge. Offentlig transport og drosjer er også litt billigere.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 3.8/5 (6 vurderinger gitt)
Reise på Ferie til Finland ? - De tusen sjøers land, 3.8 out of 5 based on 6 ratings

Våre brukere sine reisesøk:

  • prisnivå finland
  • ferie i finland
  • finlands flagg
  • ferie finland
  • pass til finland
  • de tusen sjøers land
  • hva er billig i finland
  • finland ferie
  • prisnivå i finland
  • trenger man pass til finland
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics