Reise På Ferie til Island og Reykjavik

reykjavik reise
Alle som besøker Island, bør ta turen innom hovedstaden. Reykjavik ligger vakkert til omgitt av vann på tre kanter. Byen har vokst eksplosivt de siste femti årene og er romslig planlagt, så det er god plass. Byen er en blanding av provinsaktige gater med gamle fine hus og usedvanlig moderne kulturtilbud spesielt innen musikk, gastronomi og mote.

Over en tredel av Islands befolkning bor i Reykjavik, som med sine vel 110 000 inn byggere er en av verdens minste hovedsteder. Sammen med fem nabokommuner utgjør Stor-Reykjavik et tettbygd område, som med ca. 178 500 innbyggere rommer over 60 prosent av landets befolkning. Kombinert med det faktum at et lands hovedstad alltid er et senter for handel, kultur og internasjonale forbindelser, fører dette til at Reykjavik er midtpunkt for nesten alt som skjer på øya.

De fleste som reiser til Island kommer for å oppleve landets fantastiske natur, og egentlig ikke hovedstaden Reykjavik. I dag er imidlertid kulturlivet i Reykjavik så dynamisk at mange tilbringer noen få dager her bare for å oppleve det. Spesielt den islandske musikkscenen har lenge holdt internasjonalt nivå.

Det største ikonet er selvsagt på Island er nok fortsatt artisten Björk, og hennes betydning for kunnskapen om Island bør man nok ikke undervurdere. Hun utgjør en slags konsentrat av det mest spennende i den islandske mentaliteten: Hun utkrystalliserer sin opprinnelse i den voldsomme og kontrastfulle naturen og den ikke mindre spenstige kulturen og formidler den i et internasjonalt trendsettende språk. De er rett og slett ikke tvil om hennes islandske opprinnelsen.
Det høye nivået på gastronomiske opplevelser innen mote, kunsthåndverk, kafeer og kaffehus, og et turbulent natteliv gjør at det ville være dumt ikke å bruke noen dager og eventuelt netter i Reykjavik.

Nye områder i og rundt byen gjøres klare til boligbygging, og de fleste innbyggerne i Reykjavik bor i forholdsvis nye leiligheter eller hus. Byggematerialet er for det meste betong, men med en mer variert og eksperimenterende arkitektur enn det som er vanlig i for eksempel Skandinavia og Norge.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • Reykjavik photos
  • reykjavik pictures

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics