Reise på Ferie til Kina og Beijing

Velkommen til Kina!

Beijing er Kinas hjerte. I mer enn 700 år har hovedstaden dratt kraft ut av de fjerneste områder i imperiet, kraft nok til å holde sammen riket i midten.

ferie i kina

Visste du at ”Beijing” betyr egentlig betyr den nordlige hovedstaden? Den er i århundrer blitt styrt av mongoler og mandsjurer. Selv om de knapt nok fikk satt noen spor før de ble oppslukt av den overlegne kinesiske kulturen. Kina og kinesere er alt. Men Beijing er vel den mest kinesiske byen i Kina, som også avspeiler en vesentlig del av kinesisk mentalitet og kultur. Det å stå på Den himmelske freds plass er helt ubeskrivelig, og er virkelig noe alle bør oppleve. Vingesuset fra historien får nesten knærne til å begynne å skjelve. Man kan gå under Mao Zedongs kjempemessige portrett.

Her er de absolutte høydepunktene i Kina: Den Store Muren, Den forbudt By, Den Himmelske Freds Plass, Himmeltempelet, Maos og Ming-keisernes mausoleer. Alle ligger i eller i nærheten av Beijing, så her har turister som besøker Kino allerede en del obligatoriske severdigheter. Kinas hovedstad er det beste utgangspunket for en reise i Kina. Her smelter historiens storhet sammen med nåtidens myldrende årtusener i isolasjon blitt en verdensby.

I dag kan man krysse noen av verdens bredeste avenyer og plasser og forsvinne helt i folkemylderet i ”hutongene”, som er tradisjonelle bolig- og butikkområder. Her vil også kun fem kvadratmeter bolig pr. kineser betraktes som unødvendig luksus.

reise til beijing

Dagens Beijing er både en industriby og et administrativt sentrum. I byen produseres tekstiler, elektronikk, jernvarer og stål, maskiner og kjemikalier. Men først og fremst er Beijing hovedkvarteret for både regjeringen, kommunistpartiet og byråkratiet. Beijing har utviklet seg til en moderne storby på godt og vondt. Det 20 århundret har gått hardt utover den gamle byen.

Som turist kan man ergre seg både gul og grønn over alt det gamle som har for forsvunnet i Beijing. Moderniseringen kunne gått mer forsiktig fram. Men dette var jo også tilfelle i Norge i 1960-årene. Likevel kan man prøve å forstå det enorme behovet for bedre boliger og nye arbeidsplasser.

den store muren i kina

Alle som reiser på ferie til kina, vil oppdage den høyere materielle levestandarden som er her nede. For eksempel så står bakerne på motsatt side av glassveggen og pynter fløtekaker med fersk ananas, kiwi og jord bær, mens frisørerene ønsker vennlig velkommen til klipping, hårvask og massasje i sine flotte salonger.

Videre er det tobakkskioskene overalt, og de har nå også snacks, smågodt, brus og is, og noen røde telefoner som fungerer. Gule og røde drosjer står klare til å ta deg dit du ønsker overalt. De kjører til og med i siestaen. Restauranter holder åpent til kl 2200, og det finnes utallige hurtigmat restauranter som for eksempel McDonald’s, Pizza Hut, Australia Kebab og Kentucky Fried Chicken og lignende. Dette var ganske utenkelig for 20 år siden. Den gang var gatebildet dominert av millioner av sykler.
God tur til Kina!

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 5.0/5 (1 vurdering gitt)
Reise på Ferie til Kina og Beijing, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • kina
  • ferie kina
  • kina geografi

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics