Reise rundt på ferie i Tyskland og hva du skal vite

Tyskland, offisielt Forbundsrepublikken Tyskland (tysk: Bundesrepublik Deutschland) er en føderal stat bestående av 16 delstater som ligger i det vestlige Sentral-Europa. Landet grenser i nord til Danmark, i vest til Frankrike, Luxembourg, Belgia og Nederland, i sør til Sveits og Østerrike, og i øst igjen til Østerrike og Tsjekkia og Polen. Hovedstad er Berlin.

Som en nasjon, Tyskland ble først samlet i 1871, mens den nåværende stat er en videreføring av det Vest tyske forbundsrepublikken fra 1949. I 1990, det tidligere Øst-Tyskland fusjonerte i Forbundsrepublikken som fem nye østlige tyske statene.

Med sin sentrale beliggenhet, har Tyskland hatt en avgjørende innflytelse på europeisk historie. I dag er landet med sine 83 millioner innbyggere det mest folkerike i EU. Tyskland økonomi er den tredje største i verden, og som verdens største eksport nasjonen regnes landet for motoren i vår økonomi. Det inkluderer en stor aktør i G8 og NATO.

Reise rundt i Tyskland:

I Tyskland kan du glede deg med en tett og gode nettverk av motorveier og større veier. Veitrafikk Regelverket er i stor grad som i Norge. Når du reiser med bil eller motorsykkel i Tyskland, må du ta med et gyldig førerkort, kjøretøyets registreringsnummer og forsikring papirene.

Motorveier:
Det tyske motorveiene har en total lengde på 11.000 km og har et rykte for å være en av verdens mest moderne og effektiv transport nettverket. Langs motorveiene er 700 bensinstasjoner, hvile steder og hoteller i tjeneste døgnet rundt. Det er gratis å bruke tyske motorveier for biler og motorsykler.

Fartsgrenser:
På tur: 100 km / t.
I byer: 50 km / t.
På motorvei: 130 km per time (anbefales) – ofte ingen grense
Personbil og tilhenger eller campingvogn: 80 km per time.

Bensinstasjoner og resten områder:
I Tyskland kan du trodde Super Plus Bleifrei (blyfri 98 oktan), Super Bleifrei (95 oktan blyfri) og Bleifrei bensin (91 oktan blyfri). I tillegg til vanlig diesel selges også biodiesel. I Tyskland, et voksende antall bensinstasjoner med gass. Mange bensinstasjoner inkludere en mini-marked, hvor du kan kjøpe tilbehør til både bil og dagligvarer.

Vei hjelp:
Vanligvis finner du nødnummeret telefoner for hver 2 eller 4de kilometer langs motorveier og større veier. Ved punkteringer eller andre ulykker, får du rask hjelp, i de fleste steder gjennom Allgemeine Deutsche Automobil Club (ADAC). Fra mobiltelefonen din, kan du ringe vei hjelp på tlf 22 22 22

Buss tjenester
Det er ikke nødvendig å ha din egen bil eller leie en bil for å komme seg rundt på egenhånd på ferie i landet. Flere store busselskaper finner man overalt, slik at det går regelmessig med busser til en rekke fascinerende byer.

Dette skjer i Tyskland:

Fra 1. Oktober 2008 til februar 2009 viser byens statlige museer, en omfattende utstilling serie med tittelen “Cult des labored.”

Like sør for Danmark i byen Schleswig åpne stor hage og blomster utstillingen “festivaler”, 25 April. Hele området er i blomst tegn.

I 2009 Berlin feirer 20 årsdagen for Murens fall. Fra muren ble reist 13 August 1961, det falt til 9. November 1989 ble et symbol på Berlin og Tyskland og den kalde krigen.

Fra 15 3 mai Oktober 2010 er det liten bayerske byen Oberammergau Passion ramme spill, en dramatisk produksjon av Jesu lidelse historie.

Fra 1 Januar 2008, flere tyske byer, inkludert Berlin, Køln, Hannover og Stuttgart, som ble innført miljøkrav.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

 • bensinstasjoner i Tyskland
 • ferie tyskland bil
 • https://www reiseverdenrundt com/reise-rundt-pa-ferie-i-tyskland-og-hva-du-skal-vite/

One Response to Reise rundt på ferie i Tyskland og hva du skal vite

 1. Heien Claudia July 18, 2010 at 7:19 pm #

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/reiseverdenrundt.com/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 699

  Vi ønsker å reise til tidligere Østtyskland med motorsykkel. Tenker å ta ferge fra Trelleborg til Rostock. Har dere noen tips om koselige småveier til Leipzig og Dresden?
  Takk for hjelpen,

  Claudia Heien

  VA:F [1.9.13_1145]
  Rating: 0.0/5 (0 vurderinger cast)

Leave a Reply

.

shopify analytics