Reise til Afrika På Ferie ? Et variert og spennede reisemål

Afrika er kjent for Sahara, og generelt inneholder et hav av sand, åpne sletter, snøtoppede Kilimanjaro, jungler, og mye spennende og eksotiske områder. Egypts Pyramider og templer forteller at verdens første skriftlige kultur oppstod i Afrika. Reis på ferie til det moderne urbane livet i kosmopolitten Nairobi, det er uten tvil en variert og utrolig opplevelse i seg selv. Vi vil nå gå dypere inn i analysen av Afrika, og ta for oss alt som er med dette store kontinentet.

Herlige Afrika
Afrika er verdens nest største kontinent, og kanskje den mest varierte. 900 millioner mennesker fyller kontinentet fra Farao i Egypt til den vakre Cape Town ved foten av Taffelfjellet i Sør-Afrika, fra hippe Senegal i vest til østvendte Kenya, som har både et stort dyreliv og besittes av stammekulturer.

Eksotiske Afrika har alltid inspirert av fantasi europeere og festes nysgjerrige eventyrere fra Livingstone til kolonitiden mestere på jakt etter billig arbeidskraft, billige råvarer og selvfølgelig makt og prestisje. De gode gamle grekerne kalte alt sør for Sahara til Etiopia, og det store mengder ukjente landet, provoserte ideer om skremmende monstre og unikt menneskelignende skapninger.

En av de mest klassiske måtene å reise i Afrika på, er med en safari. Ingenting kan måle seg med å se ville dyr i sin egen frie natur, og slik vi for så vidt kjenner det fra dyrehagen og dyre programmer på TV, i deres naturlige omgivelser. En tur med en firehjulstrukket Jeep blant giraffer, gnuer, Zebraer og den berømte “Big Five”: løve, leopard, elefant, nesehorn og Buffalo er den ideelle måten å oppleve den storslagne, afrikansk natur og garanterer en uforglemmelig ferie. De østlige og sørlige Afrika med land som Kenya, Tanzania, Zimbabwe og Sør-Afrika er et spennende slaraffenland av nasjonalparkene, der mange ulike arter er godt representert, så det er en god sjanse til å få sett dem alle.

Dersom interesse går i retning av historie og høyt utviklet antikkens sivilisasjoner, må vi anbefale en reise til Egypt og ta fatt på Kleopatra, Tutankhamon og Sfinksen i Giza. Det hele kan oppleves på en tur, kanskje med et cruise på Nilen inkludert.

Det afrikanske kontinentet har selvsagt mye mer enn dette å tilby, inkludert den vakre, palme omkransede sandstrender på Seychellene og Kenya kyststripe på den indiske hav. Også golf reiser, kan det bli. Her er Sør-Afrika, spesielt med mildt klima og gode golfbaner et godt reisemål.

Fakta om Afrika

Areal: 30 millioner. km2
Antall land: 51
Innbyggertall: 890 millioner.
Største by: Kairo, Egypt, 8 millioner.
Høyeste punkt: Kilimanjaro, Tanzania, 5896 m.
Laveste punkt: Lake Assal, Djibouti, 156 m under havet
Lengste elv: Nilen, 6671 km
Største innsjø: Lake Victoria, Tanzania / Uganda / Kenya, 68880 km2

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • afrika
  • sør afrika natur
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics