Reise til Amsterdam og hva Nederland sin hovedstad kan tilby!

Velkommen til en reise til Amsterdam i Nederland!
amsterdam ferie
Amsterdam er ikke bare hovedstaden med kanalene, syklene og kaffebarene, men også hele landets hovedstad. Men reiser du til Amsterdam, vil du snart se at byen fortjener en slags spesiell status for sin skjønnhet og spesielle atmosfære. De smale fargerike varehusene lener seg ut over kanalene, mens syklister sykler langs bredden og sender misunnelige øyne på husbåtene som drar av gårde på sjøen. Amsterdam er virkelig en by for de som liker å sykle i byer. Veiene er smale og ofte er det kun en vei, der det så vidt er plass til biler. Amsterdams kanalsystem er et resultat av vellykket byplanlegging. Før året 1700 undergikk byen fire utvidelser. Den første var rettet vestover og begynte allerede i 1586. Innbyggertallet var da sterkt økende bl.a. p.g.a. den spanske okkupasjonen av Antwerpen (1585). Ca. 1700 var den fjerde utvidelse ferdig
amsterdam reise

Sykler er faktisk så populære at de kan være vanskelig å ha en for seg selv. 1 million sykkel blir stjålet per år i Amsterdam, men det er bare en halv million sykler i byen. Det er således lik at hver sykkel stjålet to ganger hvert år. En annen karakteristikk er Amsterdams vedvarende rykte for liberalitet. Men selv om det fortsatt er mulig å finne butikker med ulike fantasifulle produkter for soverommet i byens beryktede Red Light District er det nå mer vakker enn slip knop rebelske dreadlocks i byen. Ekstremt attraksjoner er det likevel fortsatt masse av. På byens berømte museer kan du for eksempel studere Bosch demoniske detalj, Rembrandt mesterlige opservasjoner av lys og skygge, Vermeer strålende lyse farger og selvfølgelig Van Gogh nesten skinnsyke pensel.

reise til amsterdam

Anne Frank Huis, de som har tålmodighet til å overvinne køen som ofte vind vei langt nede Prinsengracht, vil bli konfrontert med en utrolig periode i europeisk historie. Familien bodde i et lite hus og noen venner gjemte seg i to år, før Gestapo banket på og sendte dem i forskjellige leire. En annen måte å reise på i Amsterdam er en båttur på de små kanalene. Amsterdam folk har vært svært begeistret for denne sysselen og det er også en flott måte å oppleve byen fra et nytt perspektiv. Det er hele 165 kanaler å velge mellom. De krysset av 181 broer og det finnes rundt 2500 husbåter. Når dette er sagt, kan vi bare anbefale deg å reise på ferie til Amsterdam. Det er en by man bare må reise til før man kan kalle seg en verdensmann/kvinne!

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • amsterdam
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics