Reise til Andorra ? Kjent som skatteparadis og høye fjell

I Pyreneene fjell område ligger det lille landet Andorra. På grunn av sin turisme og rykte som et skatteparadis, Andorra har hatt siden sekstitallet medvind.

Geografi økonomiske og miljømessige i Andorra

Siden Andorra ligger i Pyreneene er preget av sitt landskap alpeterreng som kan måles opp til om lag tre tusen meter. Elvene Valira del Norte og Valira d ‘Oriente møtes midt i Andorra og skjev i elva Valira. Dette i sin tur flyter til sørøst og fører til Ebro, en av Spanias største elvene. Klimaet i Andorra er lik som i nabokommunene Spania og Frankrike, med unntak for mer snø om vinteren og kaldere somre, på grunnlag av høyden. Avskoging er noen av landets miljøproblemer når timer var og er en stor eksport vare.

andorra-reise

 

Andorra Historie

Andorra tilhørte Frankrike, men etter den lange krigen mot maurere 819 e.Kr, ga Karl den Store Andorra sin uavhengighet som en belønning for landets krig innsats. Det spanske Opptelling av Urgell ble først ansatt som staten og biskopen av Urgell.

I løpet av 1100-tallet, en konflikt oppsto da Frankrike krevde makt over landet. Løsningen var imidlertid Andorra ble delt mellom Spania og Frankrike. Andorra var lenge en fattig land hvor de internasjonale kontaktene ble begrenset til naboland. Det var den voksende turistnæringen etter andre verdenskrig som grunnla landets nåværende økonomiske situasjonen. Forbedret kommunikasjon muligheter som turisme brakt med dem, bidro til å åpne opp landet til verden utenfor. I forbindelse med landets økonomiske utvikling vokste mening selvstendighet i regionen og i 1993 ble Andorra en selvstendig demokratisk stat.

Samfunn og politikk

Grunnloven som ble opprettet i 1993, forklarer Andorra som en selvstendig stat. Offisielt er likevel lederskap delt mellom Spania og Frankrike, men i praksis har Andorra staten og regjeringen som har den utøvende makt. Deretter har Andorra ikke eget militært forsvar, Spania og Frankrike ansvaret for utenriks- og forsvarspolitikk. På grunn av sin historie er utdanningssystemet delt på fransk skole mottar støtte fra Frankrike, og den spanske skolen i den katolske kirken. Klikk på grafen for å få mer informasjon om indikatoren.
Økonomi og handel

I lys av Andorras ski og plikt gratis varer, turisme er den viktigste komponenten i landets økonomi. Turisme står for 80 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP).

Andorra er ikke et EU-medlem, men har inngått en fordel spesielle avtaler. Ett av disse betyr at landet vil bli behandlet som en medlemsstat som gjelder handel med ferdigvarer produsert, og ingen måte å betale avgifter. Andorra har Euro valuta samt nabokommunene Frankrike og Spania. Det internasjonale rykte som skatt basert i landet ikke betaler skatt. Det er derfor mange utenlandske personer og virksomheter å flytte til Andorra. Bank og eksport av elektrisitet er andre viktige inntektskilder for landet.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 4.0/5 (1 vurdering gitt)
Reise til Andorra ? Kjent som skatteparadis og høye fjell, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • andorra landskap
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics