Reise Til Andorra på Ferie? Informasjon om Andorra

Andorra er et lite fyrstelig stat, som ligger i Pyreneene mellom Spania og Frankrike.

Historien til Andorra

Andorra, ble ifølge legenden grunnlagt av Karl den Store, er det eneste nåværende eksempel på uavhengighet at mange av Pyreneene daler besatt i middelalderen. I 1278 oppsto suvereniteten over Andorra deles likt mellom de biskoper av Urgel og fylket i Foix, den siste siden var også Kongen av Navarra og med Henrik den 4, konger av Frankrike, og det gjorde halvdel del av suvereniteten over Andorra i fransk statlig eie. Sjalusi mellom de to skytshelgen (bak biskopen av Urgel Spania) var den virkelige grunnen til Andorra for å opprettholde sin selvstendighet.

Økonomi i Andorra

Turisme, er hva Andorra lever mye på, og har ført til blomstrende økonomi, med om lag 80% av bruttonasjonalproduktet. Om 9 millioner turister besøker landet hvert år, tiltrukket av Andorra er pliktfri status, samt sommer og vinter markedet er begge populære. Andorra er relativt fordel i den siste tiden har slitt, i henhold til nabolandene Frankrike og Spania står økonomien har vært lukket opp, og dette gir en større tilgjengelighet for varer og lavere takster.

Banksektoren, med sin skatt, bidrar også betydelig til økonomien. Landbruksproduksjonen er begrenset til bare 2% av landet er å utvikle, og de meste av mat må importeres. Tobakk er dyrket lokalt. Den foretrukne dyr i landet er geit. Fabrikksvarer som er produsert i landet, bestående hovedsakelig av sigaretter, sigarer og møbler. Blant Andorra naturressurser er funnet hydroelektrisk kraft, mineral-, tømmer, jernmalm, og bly. Det finnes ingen patentlover i Andorra.

Andorra er ikke et fullverdig medlem av EU, men har et spesielt forhold til unionen, som innebærer behandling som medlem i forbindelse med handel med varer produsert (ingen avgift) og som en ikke-EU-medlem i forbindelse med handel av landbruksprodukter. Andorra har ingen egen valuta, men bruker sine naboers. Før 1999, disse franske franc og spanske pesetas, som imidlertid har siden blitt erstattet av EUs totale valuta, euroen.

Andorra sin Kultur

Det offisielle språket er katalansk, men også andre språk som spansk og fransk er også brukt. De viktigste religionen er katolisismen. Andorra kultur er i stor grad den samme som katalansk generelt. Andorra er hjem til mange mennesker som danser, inkludert contrapàs og marratxa. Andorran folkemusikk har mange likheter med sine naboland.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics