Reise til Bremen – Ta din neste ferie til denne tyske byen?

Bremen ble grunnlagt av Charlemagne i 787 og vokste fra en liten bosetting i en velstående middelalderske Hanseby i 1358. Bremen ble en fri keiser by i 1646 og er den dag i dag fortsatt en “Freie Hansestadt” (Hanseby).

Byens Schnoor kvartal ser nesten like ut av middelalderen og er en sjarmerende labyrint av restauranter, barer, butikker og kafeer, der tidligere bodde fiskere og selgere. Navnet på området er nord tysk og betyr “guide” – som refererer til de små husene fra det 15. og 16-tallet, som går langs den smale, svingete gatene som en veiledning. Dette er også St Johann Kirke – en afrikansk Francis basilika fra den 14. århundre. Denne gotiske kirken er den mest besøkte religiøse sted for innbyggerne i Schnoor kvartal.

Bremen’s plass er en av de mest imponerende markedsplasser i Nord-Tyskland. Den imponerende Rathaus (rådhus) på den nordlige siden ble bygget mellom 1410 og 1415 og er en Unesco World Heritage site. Rundt på vestsiden av den Bremen mest berømte syn: en statue av “Bremer Stadtmusikanten” – den legendariske figurer i Grimm’s eventyr, som er gjengitt her som alle som kjenner dem alle på toppen av hverandre og på skuldrene av esel. Den lutheranske Dom St. Petri ble bygget mer enn 1200 år siden. I kjelleren finner du Cathedral mest interessant skue: åtte mumifiserte kroppen i åpne kister. Det er bla. en soldat, en student som døde i en duell i 1705, og en svensk grevinne. Litt nærmere døren, vil du finne de mumifiserte restene av en apekatt og en katt som var plassert der av forskere i et forsøk på å finne ut hvorfor lik ikke skader i kjelleren. Interessant, men ikke for svake sjeler!

Fra markedet er Böttcherstraße, som er et bemerkelsesverdig 110 meter lange “skreddersydd” gate med restauranter, butikker, kafeer og barer, håndverkere og et yndig Glockenspiel (klokkespill) med 10 roterende paneler, som feirer berømte sjømenn vil. Christopher Columbus og Leif Eriksson.

Hvis du er lei av å lete og se på severdigheter, gå til Schlachte-bredden av elven Weser, der mange flotte restauranter lokke deg med et bredt utvalg av matvarer. Du kan også ta en båttur på elven fra Martinianleger eller tilbringe sommeren helger på kai Markt, som er et stort, gammelt og loppe marked.

Flyplass Informasjon i Bremen

Bremen flyplass ligger 3,5 km fra sentrum.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • https://www reiseverdenrundt com/reise-til-bremen-ta-din-neste-ferie-til-denne-tyske-byen/

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics