Reise til Grønland ? – Hva finnes her egentlig?

Grønland reise
Grønland ser ikke ut som noe annet i verden. En tur med hunden er et populær vinter aktivitet i Nord- og Øst-Grønland. Om sommeren når solen er fremme 24 timer i døgnet, reisen kan også gjøres i en isbre i 800 meter til byen Qeqertarsuaq på Disko. Og i sjøen utenfor Nuuk kan man enkelt finne hval.

Grønlands Disko Bay i midten av vest Grønland kysten ligger byen Ilulissat, Jakobshavn, eller som det heter på dansk. Til tross for sin beliggenhet et kvart tusen kilometer nord for polarsirkelen, er det på alle måter en levende, gjestfri og fargerik by. I sommer kan du reise hit for å se Diskobugtens imponerende isfjell badet i midnattssol er gløden. Disko Bay og Isfjordens gigantisk isfjell kan ses både fra land, vann og fra luften. Alle som besøker byen i vinter, får en minst like fantastisk fenomen: en omvisning i verdens største kino, den nordlige halvkule star sverme der danser nordlyset er ofte nøkkelen holderen. Aasiaat Byen ligger på en øy i den sørlige delen av Disko Bay på en svært vakker skjærgård området, som ofte kalles “de tusen øyer landet.” Selv i gamlebyen kan oppleve et museum og en hall som er dekorert med 24 malerier av den kjente danske kunstneren Per Kirkeby er naturen som de fleste andre steder på Grønland, den store attraksjonen. Mange av øyene i området er beskyttet, og gir gode muligheter for å studere i området unikt fugleliv og hval. Man kan se flere hvaler i nord i Uummannaq Nuussuaq halvøya – et område også dominert av høye fjell og brear.

Sør-Grønland
Fortsett reisen i Sør-Grønland, hvor urbane Narsaq, Qaqortoq, Nanortalik og gateway Narsarsuaq er fine muligheter for fotturer, fiske, farm holiday. Du kan også dra på besøk til den norrøne kirke ruiner og gårdanlæg eller teste krefter med mer utfordrende opplevelser som kajakkpadling og klatring.

Øst
Grønland i Øst, er det mulighet for sommeren kameratbåter blant isfjell, helikopter turer over isbreer, kajakkpadling, hval ser og fiske. I vinter favoritt aktiviteter ski, nyte nord lysrefleksene på snødekte fjelltopper, eller ta på moskus okser safari. Og selvfølgelig kan du kjøre med hunden. Slede hund som stammer fra ulv og akklimatisering til verden og arktisk klima. Hundene er hardfør – en bøtte på 12-15 slede hunder kan trekke flere hundre kilo fisk fra fiskefeltene til fabrikken, og er et uvurderlig verktøy for Grønland jegere. Turer av hunden er ikke bare for moro, men de reisende kan få lov til å leke med.

Vest-Grønland
Grønland, Vest-Grønland er Grønland mest folkerike region. Omtrent halvparten av Grønland 57.000 innbyggerne bor i store byer langs kysten og særlig i Sisimiut og Maniitsoq nord og Paamiut og hovedstaden Nuuk i sør, med sine 15.000 innbyggere, er en av verdens minste hovedsteder. I Nuuk, kan du se historien ved Grønland Nasjonale og blant andre vil oppleve det godt Qilakitsoq mumie fra 1475 Også på dette området er det mange naturopplevelser til nedlasting – moskussafarier og hundekjøring i Kangerlussuaq, eller turer til isen cap. I havet utenfor Paamiut Nuuk og du kan se hval og Sisimiut er et utmerket utgangspunkt for fotturer. Hvis du har mot til å utfordre seg på ski, er det på disse kanter, den populære langrennsløp kalt Arctic Circle Race foregår.
Er du interessert i en ferie til Grønland?

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • reise til grønland
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics