Reise til India ? Alt om geografi, historie, kultur og menneskene i India

India ligger i den sørlige delen av Asia og står for mesteparten av den indiske kontinent nedenfor. Landet grenser til Pakistan, Kina, Nepal, Bhutan, Bangladesh og Myanmar. Landets maritime grenser, er til Maldivene, Sri Lanka og Indonesia. India har også en omstridt grense mot Afghanistan.

Landet har den nest høyeste antall innbyggere i verden og er det største demokrati med mer enn 1 milliard mennesker, og mer enn 100 forskjellige språk. Den indiske økonomien er den fjerde største i verden målt i kjøpekraft.

Den overveiende hinduistiske India ble uavhengig fra Storbritannia i 1947, mens det muslimske Pakistan ble skilt ut fra kronen koloni i India. Separasjon av de to statene ga opphav til noen av de mange millioner som levde i en tilstand som kjent til en annen tro enn deres egen gikk til en annen stat. Det kreves mange dødsfall. India og Pakistan har også gjentatte ganger vært i krig over delt Kashmir provinsen.

India har verdens største reserver av jernmalm.

Det snakkes blant annet punjabi, urdu, hindi, nepalsk, bengali, engelsk, sanskrit, pali, malayalam, Gujarati, kannada og tamil.

Kua er et hellig dyr i India.

Indias historie er nært knyttet sammen med sydasiatisk historie. Landets og regionens historie strekker seg tilbake til den tidligste eksisterende høykulturer og det første fellesskap med fast bosetning fra rundt 7000 f.Kr.

Historie i India

Den tidlige historiske perioder
rundt 7000 f.Kr. – Ca. 2500 f.Kr Den tidligste kulturer med en fast bosetting
rundt 2500 f.Kr. – 1500 f.Kr. Induskulturen

Den Vediske perioden
fra ca 1500 f.Kr. Ariernes innvandring

Den klassiske perioden
550 – 324 f.Kr. Magadhariget
327 – 326 f.Kr. Alexander den Stores av India’s Grense
321 – 185 f.Kr. Mauryariget
320 – 550 AD Gupta-dynastiet

Middelalderen
1290 – 1413 Delhisultanatet

Mogul-periode
1526 – 1707-Mogul Empire

India i Britt oppdrag periode
1680 – 1818 Marathariket
1857 – 1947 Brittisk India
Federal India
1947 – India

Politikk i India

I presidentvalget på 19 Juli 2007 vant den kvinnelige advokaten Pratibha Patil av Indian Congress Party (Indian National Congress) en klar seier, og hun ble deretter sverget inn som landets første kvinnelige president, 25 Juli 2007.

Kultur

India har den største filmindustrien i verden, målt i antall årlig produserte filmer. Utlandet beskrevet hoveddelen av indiske filmer kalt Bollywood-filmer. Ordet Bollywood er en sammentrekning av ordene i Bombay (nå Mumbai, der den største selskaper Filmen har Studios) og Hollywood. Bollywood-filmer er bare navnet på den indiske hindi filmer, mens tilsvarende tamil filmer basert i Chennai (tidligere Madras), kjent som Kollywood filmer. Like navn er brukt i filmer fra andre språk.

En av verdens mest berømte og svært romantiske bygninger Taj Mahal ligger i India.

For indisk matlaging tradisjoner, ser indisk matlaging.

India nordlige og nordøstlige stater er en del av Himalayan Mountains. Resten av Nord-, Sentral-og Øst-India består av den fruktbare Gang Light. I Vest-India som grenser til Sør-Øst Pakistan er Tharørkenen. Den sørlige delen av den indiske halvøya består nesten utelukkende av Decca Cape. Kapp, er flanked av to høyder Western Ghat og Øst Ghat.

India er hjem til flere store elver inkludert Ganges, Brahmaputra, Yamuna, Godavari, Kaveri og Krishna. India tilhører tre små øyer: Lakshadweep, på sørkysten, en vulkansk kjede av øyer som er kjent som Andamanene og Nikobarene sør-øst og Sunderbans i Gang River Delta i øst.

Indisk Klimaet varierer fra tropisk klima i sør til mer tempererte klima i nord. Deler av India ligger i Himalaya har tundraen klima. India er den største av regn gjennom Monsun regn.

Stater og territorier

India har vært deles inn i 28 delstater, 6 territorier og Capital Territory Delhi. De er listet nedenfor med tall og bokstaver, som henviser til kartet til høyre.

Delstater og territorier i India

28 States Andhra Pradesh
Arunachal Pradesh
Assam
Bihar
Chattisgarh
Goa
Gujarat
Haryana
Himachal Pradesh
Jammu og Kashmir
Jharkhand
Karnataka
Kerala
Madhya Pradesh
Maharashtra
Manipur
Meghalaya
Mizoram
Nagaland
Orissa
21 Punjab (India)
22 Rajasthan
23 Sikkim
24 Tamil Nadu
25 Tripura
26 Uttarakhand
27 Uttar Pradesh
28 Vest-Bengal

6 union Territories
En Andamanene og Nikobarene
B Chandigarh
C Dadra og Nagar Haveli
D Daman og Diu
E Lakshadweep
F Pondicherry

Territorium for hovedstaden
G Delhi

India’s føderale delstater og territorier unionsoppløsningen var rearranged innen utgangen av 50erne. Kolonitiden provinser og indiske fyrstedmme ble endret til mer kompakt og språk på grunn av stater. Noen av unionsterritorierner (Goa, Manipur, etc.) ble senere til statene. I 2000 var det en ny Ommøblere og den nye føderale Chattisgarh, Uttarakhand og Jharkhand ble etablert.

Regionalt samarbeid i Sør-Asia

India er gruppert sammen med de andre landene i Sør-Asia, et medlem av SAARC (det forkortelse for South Asian Association for regionalt samarbeid). SAARC ble dannet i desember 1985 med sikte på å fremme regionalt samarbeid innen regionen og øke handelen mellom landene og styrke Sør-Asia økonomisk utvikling. Organisasjonen har hovedkontor i Kathmandu, Nepal, og følgende stater er medlemmer: Bangladesh, Bhutan, India, Maldivene, Nepal, Pakistan og Sri Lanka, så vel som fra april 2007 også Afghanistan.

Demografi i India

Det finnes rundt 1,2 milliarder kroner. innbyggerne i India. India er dermed det nest mest befolkede landet. Eksperter tror at i 2030, India vil være den mest folkerike land. Omtrent 70% av inderne lever på gårdene. Den største byer er Mumbai, Calcutta, Delhi, Chennai, Bangalore, Hyderabad og Ahmedabad. 23 språkene er offisielle i landet. Delsum 1625 språk blir talt. , 80,1% er hinduer, 13,3% er muslimer, 2,3% er kristne, 1,8% er Sikhs, 1 5% er buddhister, 0,4% er etterfølgere av Jainist og 0,4% tilhører en annen religion.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

 • indisk flagg
 • indias flagg
 • indiske flagg
 • india kultur
 • asia flagg
 • india historie
 • indiske flagget
 • indisk kultur
 • nepal flagg
 • india geografi

One Response to Reise til India ? Alt om geografi, historie, kultur og menneskene i India

 1. Mari April 27, 2009 at 1:30 pm #

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/reiseverdenrundt.com/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 699

  Lurer på hvilke kilder som er brukt i denne teksten, er Wikipedia en av dem? I så fall kan jeg ikke bruke denne teksten som kilde i eget arbeid. Mvh Mari.

  VA:F [1.9.13_1145]
  Rating: 0.0/5 (0 vurderinger cast)

Leave a Reply

.

shopify analytics