Reise til Krakow På Ferie? Et billig reisemål

Har du lyst til å reise til Krakow på ferie? Men ikke vet hva som finnes der? Dette innlegget er i så fall til deg! Krakow sin historie kan spores tilbake til steinalderen, men den første gangen byen ble nevnt var i 985 av Ibrahim ibn-Jakub, et peddler fra Cordoba.

Byen utviklet seg betraktelig siden da, det vokste opp rundt det Jagielloniske Universitet (den eldste i Polen), og var i det 11. århundre polsk hovedstad. Det var opp til 17. tallet, og i denne perioden ble konger kronet og hedret i den storslåtte katedralen på Wawel Hill. De nærliggende Royal Palace (Royal Castle), der alle kongene levde, er primært en renessanse bygningen, men det gikk lenger tilbake, selv om bare litt av den romerske og gotiske innflytelsen er fortsatt synlig.

Byen har 16 vakre kirker, som er koblet gjennom “rute for Saints’ (helgener av ruten), som lar besøkende til denne sjarmerende byen mulighet til å utforske byen og lære om alle de hellige som er knyttet til den. I motsetning til Warszawa, Krakow overlevde andre verdenskrig i stor grad uskadde, og kan derfor tilby et bredt utvalg av unike arkitektoniske perler. Det er derfor byen ble utpekt av UNESCO som en av verdens viktigste historiske severdigheter.

Byens markedsplass, som i størrelse bare ved Venice’s Piazza San Marco, er midtpunktet for en stor del av Krakow sosiale liv. Det finnes en rekke forskjellige kafeer, barer og restauranter i og rundt denne plassen, og det er noe for alle. En bit av plass tilgjengelig “Cloth Guild Hall”, en fantastisk bygning, som representerer Krakow kommersiell tradisjon – og som nå flyter over med alle tenkelige slags suvenirer.
Nyttig ferie informasjon om Krakow:
Flyplass informasjon

Ryanair flyr til John Paul II International Airport, som ligger 11 km vest for Krakow. Denne flyplassen har bare en passasjerterminal.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • Krakow Ferie
  • Reise Til Polen

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics