Reise til Midtøsten

Reise til Midtøsten På Ferie?

Verdt å vite om Midtøsten:
Areal: 6 millioner. km2
Antall land: 15
Innbyggertall: 265 millioner.
Største by: Teheran, Iran, 7,7 millioner kroner.
Høyeste punkt: Kuh-e Damavand, Iran, 5671 meter
Laveste punkt: Dødehavet, Israel / Jordan / Vest, 408 m under havet

Tre verdens religioner har dukket opp i Midtøsten. Den opprinnelige jødedommen fant sted rundt det store tempelet i Jerusalem. Kristendommen har også sin opprinnelse i Jerusalem, mens den nyeste verdens religion, islam, har sin opprinnelse i Mekka og Medina i Saudi-Arabia. I dagens Midtøsten overstiger tilhengere av islam mye de to andre religioner. Men det er kristne minoriteter i hele regionen, mens jødene er hovedsakelig konsentrert i Israel.

Midtøsten geografi
Landskapet i Midtøsten er det meste flatt. Men land som Tyrkia, Iran og Jemen viser lite fjell å utarbeide en gjennomsnittlig høyde. Regionens høyeste punkt, Mount Damavand i Iran, hvor en høyde på 5165 meter. Når det gjelder lavtliggende plasser i Midtøsten vil det meste kjente stedet være det salte Dødehavet på grensen mellom Jordan og Vestbredden og Israel er 418 meter under havnivå og dermed er verdens laveste punkt. Store deler av Midtøsten er dekket av ørken. Flere steder i Midtøsten, er det fortsatt beduinstammer som bor ganske tradisjonelle nomadeliv, for eksempel i Syria, Irak, Jordan og Saudi Arabia.

Ideen til Midtøsten er en nyere og har erstattet den tidligere brukte begrepene Nære Østen. Det er ikke klart hvilke land som tilhører den benevnelse, men det tradisjonelt dekker de sørvestlige delen av det asiatiske kontinent. Fra tid til å ta med noen Nord-afrikanske land. Midtøsten er snarere en politisk og kulturell betegnelse enn en reell geografisk. Islam er den viktigste religionen i de aller fleste land, og representerer en samlende kulturell enhet for hele regionen. En annen vanlig funksjonen er betydelig oljefunn som har ført til plutselige rikdom for de fattige regnfull ørkenen stater som Irak, Iran, Kuwait, Saudi Arabia og De forente arabiske emirater.

Fred og strid i Midtøsten
Siden 2. World War II har det meste høstes Midtøsten media for sin hyppige kriger og konflikter. Regionen er en av verdens absolutt hotspots, og flere initiativer er i gang for å skape fred i det problemfylte regionen. Innenfor “veikart for fred” kjører for stillingen som prøver å få rivaler Israel og Palestina til å gi hverandre hånden. Mest fredsbyggende tiltak, men så langt endt opp som bevis på at det er enormt vanskelig å skape varig fred mellom regionens land og folkeslag.

Severdigheter i Midtøsten
Turen til Midtøsten er en tur til Sublime solnedganger i endeløs ørken landskap, uberørte strender og nesten uvirkelig prosjekter i Dubai. Dubai er politimesteren i byen sheikdømmet av samme navn i De forente arabiske emirater. Dubai er på kanten av den golde ørkenen, som dekker mesteparten av den arabiske halvøy, og har noen få år forvandlet seg fra en ubetydelig handel stasjon for en ekstravagant Jetset-by. En showplass etter andre skyting i shopping paradis Dubai. Blant de mest kjente prosjekter er blant annet “The World”, 300 privateide øyer som danner et kart over hele verden, og Palm Island, en rekke kunstige øyer formet som palmer, hvor pengene sterk Sheik og utlendinger kan nyte livet og badekartemperert vann.

Reiser til Midtøsten
Blant reiser i Midtøsten er på reise med en solid base i Dubai og cruise, som kan være til nytte for den avslappende tid på skipet for å bli transportert rundt i Den persiske gulf. Dette vil gi oss muligheten til å sette over tre fascinerende land i en hel ferie og utenfor Dubai også se den lille øya nasjon Bahrain og Sultanatet Oman i Midtøsten eldste eksisterende by, hovedstaden Muscat.

I går interesse i retning av tusen år gamle rest av gamle kulturer i Midtøsten produsere mer skatt. Spesielt den skjulte ruinby Petra i Jordanske ørken er absolutt verdt en omvei. Flere hus, templer og grav kamre meislet inn i stein veggene er det atmosfæriske ruinby, som ble hovedstad fra det 4. århundre f.Kr. Byen ble på grunn av den eksterne plasseringen bare gjenoppdaget i 1800 etter å ha blitt forlatt i 1500 år.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics