Reise til Sør-Amerika og Brasil

Den Føderative republikken Brasil er den største og rikeste befolkning land i Sør Amerika, i område nesten på størrelse med USA. Den dekker et stort område mellom Andesfjellene og Atlanterhavet og deler grenser med Uruguay, Argentina, Paraguay, Bolivia, Peru, Colombia, Venezuela, Guyana, Surinam og Fransk Guyana. Brasil er oppkalt etter den lokale Brazilwood, og er rikt på naturressurser. Det er et stort landbruksprodukt områder og enorme rainforests.

Hovedstaden heter Brasilia og de største byene er Sao Paulo og Rio de Janeiro. Andre store byer er Anápolis, Belém, Belo Horizonte, Campinas, Curitiba, Fortaleza, Goiania, Manaus, Porto Alegre, Recife, Salvador, Vila Velha og Vitória.

Brasil hadde vært bebodd i minst 6000 år av halvnomadiske påkjenningen da den ble oppdaget av portugisiske oppdagelsesreisende rundt år 1500. I de følgende tre århundrer, den portugisiske bosatt i landet og administrerte det som en lønnsom koloni, som hadde vært i stor grad basert på slaveri. I 1808 flyttet Kong João VI av Portugal, som hadde flyktet fra Napoleon, til Brasil sammen med den kongelige familie og regjeringen. Selv om de returnerte til Portugal i 1821, førte til sitt opphold i land med et økende ønske blant Brazilians på seg selv og i 1822 opprettet daværende Prince Regent Dom Pedro I, uavhengig brasilianske imperiet. Empire eksisterte før neste keiseren, Dom Pedro II, ble viet i 1889 og en republikansk basert føderasjon ble opprettet.

På slutten 19nde og tidlig 20nde århundret, Brasil tiltrakk mer enn fem millioner europeiske og asiatiske innvandrere. I denne perioden, Brasil ble også utviklet, og begynte å bruke flere deler av landet. Det brasilianske demokratiet ble erstattet av et diktatur tre ganger; 1930 – 1934 og 1937 – 1945 under Getúlio Vargas, samt 1964 – 1985 under en rekke generaler utnevnt av militæret.

Brasil er nå i dyp økonomisk og sosial krise på grunn av sin store gjeld, betales for med en uforholdsmessig andel av bruttonasjonalproduktet, noe som forhindrer en hardt tiltrengte investeringer og økonomisk vekst.

Regioner

Brasil består av 26 stater (Estados) og et føderalt distrikt (Distrito Federal): Acre
Alagoas
Amapa
Amazon
Bahia
Ceara
Federal District
Espírito Santo
Goiás Maranhão
Mato Grosso
Mato Grosso do Sul
Minas Gerais
Pará
Paraíba
Parana
Pernambuco
Piaui Rio de Janeiro
Rio Grande do Norte
Rio Grande do Sul
Rondônia
Roraima
Santa Catarina
Sao Paulo
Sergipe
Tocantins

Brasil er preget av utbredt og lavt liggende Regnskogen i Amazonas i nord, det store våtlandet Pantanal i vest, og mer åpne terreng med åser og små fjellene i sør, der de fleste av Brasils befolkning bor, og hvilke som er landets landbruksprodukter sentrum. Langs den atlantiske kysten, er det flere fjellkjeder, men landets høyeste fjell peak, Pico da Neblina (3014 m) og Pico 31 de Marco (2992 m), men ligger i delstaten Amazonas på grensen til Venezuela.

Store elver i Amazon, verdens største elv målt ved vann masse, Parana River, med imponerende Iguaçu-fossene, og Rio Negro, São Francisco, Xingu, Madeira og Tapajós.

Siden Brasil er ved ekvator, dets klima overveiende tropisk, med få sesongmessige svingningene er imidlertid subtropisk sør i landet mer temperert, og det vises sporadisk frosts og snø. Nedbør volumet er høyt i fuktige Amazonas-bassenget, selv om flere arid områder også finnes, spesielt i den nordøstre delen.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics